Milyen magyar oldalakon lehet fizetésekről/cégekről tájékozódni (Glassdoor magyar alternatíva)?
Külföldről költözök haza nemsoká, és úgy vettem eddig észre, hogy a Glassdoor sokkal kevésbé használt Magyarországon mint külföldön. Kevesebb cég van rajta, nem túl up-to-date értékelések, fizetésekről meg kb használhatatlan az információ.
Vannak magyar alternatívák erre, vagy egyszerűen ennyire nehéz ebben az országban viszonyítási alapot kapni a fizetésekről? Munkakereséshez nem lenne rossz.
Nincs magyar alternativa.
"vagy egyszerűen ennyire nehéz ebben az országban viszonyítási alapot kapni a fizetésekről"
Nem nehez, csak sokat kell interjuzni, recruiterekkel beszelni.
Hát nekem az mindenféleképpen nehezebbnek számít annál, hogy pár perc alatt felütök egy oldalt és elolvasom az információt ami érdekel. :D
Mindenesetre köszi a választ!
Ott van a Hays salary guide vagy a fizetesek.hu
És ha IT-ban mozogsz, akkor nofluffjobs, ahol minden pozihoz ki van írva a bérsáv
Nincs ilyen oldal, a glassdooron el lehet csípni 1-1 értékes kommentet, de tű a szénakazalban.
Fizetésre a hays salary Guide korrekt alsóbb szinteken, fölsőbb szinteken néha fölé, néha alá lő a tapasztalataim alapján, nyilván a kategória sajátosságai miatt.
A munkahelyeink.hu próbálkozott, de nekem nagyon negatív tapasztalatom van róla, semmi negatívat nem írtam egy korábbi helyemről, a pozitívumokat is leírtam, csak 3-asra értékeltem, és már nem engedték kitenni, nesze neked objektív tájékoztatás...
Illetve vannak fent pénzügyi beszámolók itt:
Itt megtalálhatóak a létszámadatok és bérköltségek is. Lebontva szellemi és fizikai munkavállalókra. Ebből tudsz nézni egy átlagot az adott cégre vonatkozóan.
Vicc az összes. Ma néztem, hogy a bluebird (IT pozik) és a Hays salary guideja konkrétan 40% eltérést mutat.
Ennyi erővel én is kiadhatnék ilyen viccfüzeteket.
Rengeteg interjú, sok más esély sajnos nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!