Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek miért ilyen kevés...

Szerintetek miért ilyen kevés még mindig a magyar fizetések?

Figyelt kérdés
Nagyon sok helyen még mindig nettó 200 ezres fizetéseket adnak Budapesten miközben ennyi pénz nagyon kevés. Ebből nem lehet se hosszútávra tervezni se semmi az ember nem hal éhen azt kb ennyi ez a fizetés. Szinte se netes se állásinterjún nem láttam még olyan munkát és tök mindegy mi a foglalkozása az embernek ahol megvan minimum nettó 700-800 ezer fizetés is. Ez az összeg ami átszámítva nettó 2000 euronak felel meg már egész jónak tűnik itthon mondhatni ennek kéne hogy legyen legalább azoknak a fizetése akiknek van egy pár év tapasztalatuk valamilyen szakterületen. De nem adnak ennyit és ez nagyon elkeserítő. Én nem tudom mások hogy csinálják meg hogyan tudnak méregdrága házhoz jutni meg autókhoz de ilyen 200 ezres fizetésű munkáknál tényleg nem lehet még gyűjteni sem szinte semmire.
2021. aug. 20. 13:58
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
27%
Azert nem olyan sok az a netto 800, szinte barmilyen felsooktatas utan szakmaban 5-8 ev utan megvan. IT-ban kb minden senior 4-5 ev tapasztalattal rendelkezo programozo megkpa ennyit
2021. aug. 20. 14:01
 2/20 anonim ***** válasza:
11%

Nem kevés ha valaki tesz érte, hogy ne legyen az...

ahogy az első írja, 5 év alatt simán elérhető a nettő 500-600+

2021. aug. 20. 14:05
 3/20 anonim ***** válasza:
42%
Marmint miert kap ennyit aki semmit nem tanult, biorobot munkat vegez? Ezt amugy en se ertem, sokkal kevesebbet kene fizetni nekik
2021. aug. 20. 14:12
 4/20 anonim ***** válasza:
14%

"szinte barmilyen felsooktatas utan szakmaban 5-8 ev utan megvan."

Érdekes, én lassan 20 éve a pályán vagyok 2 szakirányú diplomával és 230 a bruttóm.

2 diploma + 20 év. ÉS szakterületen!

Szoc ágazat.

2021. aug. 20. 14:25
 5/20 anonim ***** válasza:
13%

2. vagyok.

Akkor utolsó valamit te csinálsz rosszul... én 6 éve bruttó 350el kezdtem, most 950nél járok..

2021. aug. 20. 14:30
 6/20 anonim ***** válasza:
19%

Gyere el a szoc ágazatba. Még a területi vezetők szakmai vezetők 40 éves tapasztalattal se nagyon kapnak 400 bruttónál többet.

Publikus a bértábla!

2021. aug. 20. 14:34
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Hát, nem egyszerű. Fizikus diploma (5 év koplalás) + doktori fokozat (4 év újabb koplalás) + 5 év tapasztalat (kicsit éhbér felett), és most keresek először jól.

Arról ne beszéljünk, hogy a diákhiteleket előtte kimaxoltam, mert a hidegvízre valót sem tudtam egyetem mellett összedolgozni, annyira időigényes volt, a doktori alatt kapott ösztöndíj sem fedezett nagyjából semmit, és mikor jó a fizetés, akkor a diákhitel törlesztése is, stb.. Mindegy, legalább gyorsan kipörgetem, de iszonyú sok szorgalom, meló, kitartás kellett ahhoz, hogy ide eljussak.

Egy egyszerűbb mérnöki szak jobb lett volna, mint a kutatás.

Egyébként írod, hogy nem látsz ilyen hirdetést. A mi köreinkben nagyjából senki nem is jelentkezik állásra, hanem a munkáltatók keresnek fel minket. A mi pozícióink meg sincsenek hirdetve.

2021. aug. 20. 15:07
 8/20 anonim ***** válasza:
15%

Mert rabszolgái vagyunk a multiknak, akik azért vannak itt, mert velünk olcsóbban tudnak dolgoztatni, mint a németekkel.

+ nem fog többet fizetni, míg lesz ember ki elvállalja 200e-ért a munkát.

"Én nem tudom mások hogy csinálják meg hogyan tudnak méregdrága házhoz jutni meg autókhoz"

hitel + vállalkozás. A lényeg, hogy ne alkalmazott legyél.

Itt egy sarkított példa.

bruttó 300e ft-ból havonta levonnak 100 500 ft-ot ha nincs adókedvezményed, gyerek stb.

Ha Ev ként csinálsz főállásban 300e bevételt, akkor arra befizeted az 50e Ft adót, meg fizetsz pár e-et a könyvelőnek.

a lényeg, hogy nem mindegy, hogy évente 600-700e ft-ot költesz adóra, vagy 1 200 000-et.

A csavar most jön. Míg Bruttó 1 millás fizuból alkalmazottként 335000 Ft-ot vonnak havonta, addig EV ként ugyanúgy 50e-et kell fizetned.

mondom, ez egy sarkított példa, de a mérték nagyon jól látszik. Az alkalmazott az egy rabszolga, akit ott fejnek, ahol lehet és nem tehet ellene semmit!

2021. aug. 20. 15:11
 9/20 anonim ***** válasza:

Kérdező, listába szedem az okokat.

- Történelmi okok.

- Gazdasági okok. Nincs saját termék, szolgáltatás, stb. Tőkeszegény, a túlélésre berendezkedő vállalkozások, amiket kényszer vállalkozók vezetnek. Ez mellé még korruptak is, fejlődésre képtelenek. Nagy része proli a hazai vállalkozóknak.

- Érdekképviselet, demokratikus gondolkodás teljes hiánya.

- Alacsony hatásfokú közoktatás. Lásd, PISA!

- Átlagember nem akar tanulni, képezni magát folyamatosan, nem mobilis, az államtól várja a megoldást, mint valami nagy gyerek(lásd, történelmi okok)

- Nagyon magasak az adók! A gazdasági, jogi szerkezet nem vállalkozó barát, nem munkavállaló barát. Lásd, magas adó elvonás, mert nincs hazai ipar, termék, szolgáltatás, stb. Az állami intézményeket, hold udvart meg fent kell tartani.

- Politikai okok. A mindenkori kormányok az állami vagyon ellopására, a nép megtévesztésére, a nép erkölcsi, oktatásügyi, jogi, egészségügyi leépítésére rendezkedtek be már rendszerváltás óta! Teljes kizsákmányolásra. A multikkal karöltve!

- Erre van igény! Ha nem így lenne, akkor már rég nagyon komoly civil szerveződések lennének!

2021. aug. 20. 17:02
 10/20 anonim ***** válasza:

Dehogy megyek... Neked kéne váltani csak 20 év alatt nem volt ennyi eszed...

A sok lepontozonak meg látom savanyú a szőlő hogy valaki többre viszi és fejleszti magát a piac igényei szerint.

2021. aug. 20. 17:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!