Szerintetek miért ilyen kevés még mindig a magyar fizetések?
Nem kevés ha valaki tesz érte, hogy ne legyen az...
ahogy az első írja, 5 év alatt simán elérhető a nettő 500-600+
"szinte barmilyen felsooktatas utan szakmaban 5-8 ev utan megvan."
Érdekes, én lassan 20 éve a pályán vagyok 2 szakirányú diplomával és 230 a bruttóm.
2 diploma + 20 év. ÉS szakterületen!
Szoc ágazat.
2. vagyok.
Akkor utolsó valamit te csinálsz rosszul... én 6 éve bruttó 350el kezdtem, most 950nél járok..
Gyere el a szoc ágazatba. Még a területi vezetők szakmai vezetők 40 éves tapasztalattal se nagyon kapnak 400 bruttónál többet.
Publikus a bértábla!
Hát, nem egyszerű. Fizikus diploma (5 év koplalás) + doktori fokozat (4 év újabb koplalás) + 5 év tapasztalat (kicsit éhbér felett), és most keresek először jól.
Arról ne beszéljünk, hogy a diákhiteleket előtte kimaxoltam, mert a hidegvízre valót sem tudtam egyetem mellett összedolgozni, annyira időigényes volt, a doktori alatt kapott ösztöndíj sem fedezett nagyjából semmit, és mikor jó a fizetés, akkor a diákhitel törlesztése is, stb.. Mindegy, legalább gyorsan kipörgetem, de iszonyú sok szorgalom, meló, kitartás kellett ahhoz, hogy ide eljussak.
Egy egyszerűbb mérnöki szak jobb lett volna, mint a kutatás.
Egyébként írod, hogy nem látsz ilyen hirdetést. A mi köreinkben nagyjából senki nem is jelentkezik állásra, hanem a munkáltatók keresnek fel minket. A mi pozícióink meg sincsenek hirdetve.
Mert rabszolgái vagyunk a multiknak, akik azért vannak itt, mert velünk olcsóbban tudnak dolgoztatni, mint a németekkel.
+ nem fog többet fizetni, míg lesz ember ki elvállalja 200e-ért a munkát.
"Én nem tudom mások hogy csinálják meg hogyan tudnak méregdrága házhoz jutni meg autókhoz"
hitel + vállalkozás. A lényeg, hogy ne alkalmazott legyél.
Itt egy sarkított példa.
bruttó 300e ft-ból havonta levonnak 100 500 ft-ot ha nincs adókedvezményed, gyerek stb.
Ha Ev ként csinálsz főállásban 300e bevételt, akkor arra befizeted az 50e Ft adót, meg fizetsz pár e-et a könyvelőnek.
a lényeg, hogy nem mindegy, hogy évente 600-700e ft-ot költesz adóra, vagy 1 200 000-et.
A csavar most jön. Míg Bruttó 1 millás fizuból alkalmazottként 335000 Ft-ot vonnak havonta, addig EV ként ugyanúgy 50e-et kell fizetned.
mondom, ez egy sarkított példa, de a mérték nagyon jól látszik. Az alkalmazott az egy rabszolga, akit ott fejnek, ahol lehet és nem tehet ellene semmit!
Kérdező, listába szedem az okokat.
- Történelmi okok.
- Gazdasági okok. Nincs saját termék, szolgáltatás, stb. Tőkeszegény, a túlélésre berendezkedő vállalkozások, amiket kényszer vállalkozók vezetnek. Ez mellé még korruptak is, fejlődésre képtelenek. Nagy része proli a hazai vállalkozóknak.
- Érdekképviselet, demokratikus gondolkodás teljes hiánya.
- Alacsony hatásfokú közoktatás. Lásd, PISA!
- Átlagember nem akar tanulni, képezni magát folyamatosan, nem mobilis, az államtól várja a megoldást, mint valami nagy gyerek(lásd, történelmi okok)
- Nagyon magasak az adók! A gazdasági, jogi szerkezet nem vállalkozó barát, nem munkavállaló barát. Lásd, magas adó elvonás, mert nincs hazai ipar, termék, szolgáltatás, stb. Az állami intézményeket, hold udvart meg fent kell tartani.
- Politikai okok. A mindenkori kormányok az állami vagyon ellopására, a nép megtévesztésére, a nép erkölcsi, oktatásügyi, jogi, egészségügyi leépítésére rendezkedtek be már rendszerváltás óta! Teljes kizsákmányolásra. A multikkal karöltve!
- Erre van igény! Ha nem így lenne, akkor már rég nagyon komoly civil szerveződések lennének!
Dehogy megyek... Neked kéne váltani csak 20 év alatt nem volt ennyi eszed...
A sok lepontozonak meg látom savanyú a szőlő hogy valaki többre viszi és fejleszti magát a piac igényei szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!