Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek miért ilyen kevés...

Szerintetek miért ilyen kevés még mindig a magyar fizetések?

Figyelt kérdés
Nagyon sok helyen még mindig nettó 200 ezres fizetéseket adnak Budapesten miközben ennyi pénz nagyon kevés. Ebből nem lehet se hosszútávra tervezni se semmi az ember nem hal éhen azt kb ennyi ez a fizetés. Szinte se netes se állásinterjún nem láttam még olyan munkát és tök mindegy mi a foglalkozása az embernek ahol megvan minimum nettó 700-800 ezer fizetés is. Ez az összeg ami átszámítva nettó 2000 euronak felel meg már egész jónak tűnik itthon mondhatni ennek kéne hogy legyen legalább azoknak a fizetése akiknek van egy pár év tapasztalatuk valamilyen szakterületen. De nem adnak ennyit és ez nagyon elkeserítő. Én nem tudom mások hogy csinálják meg hogyan tudnak méregdrága házhoz jutni meg autókhoz de ilyen 200 ezres fizetésű munkáknál tényleg nem lehet még gyűjteni sem szinte semmire.
2021. aug. 20. 13:58
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
88%

Programozó vagyok alapszakos villamosmérnök diplomával, angol felsőfokúval és 5 év után (lustaság és kényelmesség okán) még mindig az első munkahelyemen léve keresek nettó 550-et.

Azt sem lehet mondani, hogy ehhez gazdagnak kell lenni, mert állami támogatott szakra jártam és kollégiumban éltem az egyetemista éveim alatt maximum havi 100 ezer forintból, és visszanézve elég csóró családból jövök. Csak volt eszem tanulni és volt eszem piacképes szakmát választani. Igen, már felvételikor azt néztem mivel lehet sokat keresni. És nem, nem "égtem ki", mint szokták kamuzni, hogy miért ne pénz alapján válassz szakmát.

28/F

2021. aug. 20. 17:36
 12/20 anonim ***** válasza:
45%
Sose fogom megerteni, ilyenkor a gyari melosok vagy a besavanyodott semmirekello kozalkalmazottak mit ereznek... Tanulni kell, verseny szferaba menni. 20 éve dolgozol netto 200-ert es az allamot okolod? Vagod hogy a mav-nal 400 nettoval kezdenek a villamos vezetok?
2021. aug. 20. 18:29
 13/20 anonim ***** válasza:
0%

" 20 éve dolgozol netto 200-ert es az allamot okolod?"

Nettó 200-ért??? SOSE KERESTEM ANNYIT!! Bruttó 230-at kapok jelenleg és ez életem eddigi csúcsa.

" Tanulni kell,"

Kösz, 2x elvégeztem az ELTÉT, tanultam én eleget.

2021. aug. 20. 18:57
 14/20 anonim ***** válasza:
58%
Na latod? Ez a re bajod... Azt mondom tanulni kell erre josz a diplomaiddal, amik annyit ernek hogy egy dohanyboltba tobbet keresnek 8 altalanossal masok :)
2021. aug. 20. 19:04
 15/20 anonim ***** válasza:
0%

Piacképes dolgot kellene tanulni...

20 év...

Veled van a baj.

Ennyi idő alatt fizetést lehet 6szorozni. És mielőtt ezt soknak mondaná valaki, elég megneznem a környezetem akik szintén 6 éve vannak a munkaero piacon, más nem állt meg 950nel, sokak már milla felett keresnek mert reagálnak a piac mozgasaira és ha kell váltanak munkahelyet. Nem ülnek bele a langyos vízbe.

2021. aug. 20. 19:08
 16/20 anonim ***** válasza:
28%

"amik annyit ernek hogy egy dohanyboltba tobbet keresnek 8 altalanossal masok :)"

AZ lehet de engem nem késelnek halálra a kokkeró indiánok miközben kirabolják a boltot (megtörtént eset) nekem nem kel tűrni a sok egybites gyökeret, nekem ki lehet venni a szabit stb....

2021. aug. 20. 19:29
 17/20 anonim ***** válasza:
Jaj hagyjad mar :)) semmivel nem vagy egy dohanybolti elado elott :)) 20 elvesztegetett eved van
2021. aug. 20. 19:38
 18/20 anonim ***** válasza:
4%

2semmivel nem vagy egy dohanybolti elado elott :)"

de , mert ő a temetőben van, késsel a mellkasában én meg nem.

Ld hírek.

2021. aug. 20. 19:48
 19/20 anonim ***** válasza:
0%

"0 elvesztegetett eved van"

Jajajajjajajj, hagyjuk már. Miért ha nem itt lettem volna 20 évig akkor hol? Akkor 20 éve az utcát söpörném? Örülhetek hogy ide is kellek.

2021. aug. 20. 19:48
 20/20 A kérdező kommentje:
Ezt a versenyszferat sose értem meg. Ha mondjuk mindenki IT területen tanulna akkor a végén az se lesz már piacképes szakma ergo az IT területen lévő embereknek lecsokken a fizetésük. Meghat azonkívül több ezer másik szakma van ami el kell végezni és dolgozni benne különben leállna a világ. Amúgy rengeteg ember tanul IT területen tehát pár év és csökken a fizetésük. Ha meg nem akkor mindenki ott fog tanulni mivel hülye lennének mondjuk péknek tanulni hogyha az nem fizet jól. De aztán akkor majd nem lesz pék meg ez meg ez meg az és akkor mindenkinek otthon kell sütni a kenyeret. Vagy nem lesz eladó vagy postás vagy akárki. Tehát ez hogy piacképes szerintem hülyeség. Amit írtam a kérdésemben hogy akinek van szakmája meg x év tapasztalata azoknak kéne emelni a fizetést vagy legalább ezt a 600-800 ezres fizetést megadni. A tűzoltók meg a mentősök is mennyit keresnek? Nettó 200-300 ezreket és életeket mentenek szóval ez egy vicc.
2021. aug. 21. 07:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!