Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Havi 800-ból pénzügyi tervezés...

Havi 800-ból pénzügyi tervezés, meddig érdemes nyújtózkodni?

Figyelt kérdés

Attribútumok:

2 fő, pályakezdő fiatalok.

Saját tulajdonú lakás

Budapest

Saját autó van

Gyereket 4-5-6 év múlva tervezünk

Kettőnk havi bére együtt kb ekörül van. Pályakezdő fiatalok vagyunk, házasok.

Hogyan tervezzük a pénzügyeinket?

TBSZ-en tervezek hamarosan részvényekbe, illetve fundokba fektetni, illetve van egy kis játékpénzem kriptoban. Mire érdemes még figyelni?

Ennyiből mit engedhetünk meg magunknak?

2021. dec. 1. 12:12
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A gyerekkel is elég lesz a jelenlegi lakás? Ha nincsen lakásvásárlás tervben, akkor mehet a félretevés a lakás amortizációra, felújításokra (festés, burkolat, bútorok, gépek). Amúgy meg nyugdíjas évekre gyűjtenék. Ha születik gyerek, neki számlát nyitni, hogy 25 évesen támogatni tudjam egy önerővel (vagy megkapja önköltségre, ha olyan egyetemre kerül).

Mennyi pénzből éltek, mennyi kiadás van? Lakáshitel?

800 ezerből legalább 200 ezret félre kell tudni rakni, akkor ezen felül mehet a lakás amortizációra pl. havi 30 ezer, nyaralásra, stb.

2021. dec. 1. 12:31
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Mármint milyen téren mit engedhettek meg magatoknak?

Szerintem elég nagymértékű megtakarítást megengedhettek magatoknak havi szinten. Ehhez elengedhetetlen, hogy tudatosan éljetek, értem azt soha ne igazítsátok az életszínvonalatokat a bevételeitekhez.

Az én elvem az, hogy ha megvan néhány évi megélhetésre való megtakarítás és nincs különösebb cél (pl. továbbköltözés, családi ház, gyerek, autócsere, stb.), amire kifejezetten gyűjteni kéne, akkor lehet egy picit engedni a nadrágszíjon, de akkor már könnyű mindig egyel és egyel kijjebb engedni míg nem azt nem veszi észre, hogy a hátsójára vert a teljes bevételének.

Az, hogy ti milyen szintet lőtök be a saját életetekben, a ti döntésetek és dolgotok. Ilyen feltételek mellett én a minimum 400 ezres megtakarítást lőném be.

2021. dec. 1. 12:35
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha pénzügyileg jól akarsz járni akkor ne akarj gyereket
2021. dec. 3. 07:21
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

"tudatosan éljetek, értem azt soha ne igazítsátok az életszínvonalatokat a bevételeitekhez."

Köszönöm, ez egy nagyon jó mondat, igyekszem követni.

Igen, 400 reálisan hangzik, sőt.

2021. dec. 3. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!