Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy induljak el? Lenne rá...

Hogy induljak el? Lenne rá kereslet?

Figyelt kérdés
Mindig is jól ment a tervezés a számítógépen. Jelenleg is ebben dolgozom, de a főnököm maximálisan kihasznál. Szeretnék szabadúszó lenni. Vállalnék logó, szóróanyagok, könyvborító, honlap, névjegykártya, árjegyzék, esküvői meghívó/ ültető kártyák, iskolai tabló stb tervezést. De nem tudom hogyan induljak el. Attól félek, hogyha kiváltom a vállalkozóit és nem lesz rá kereslet csődbe megyek, viszont ha meg csinálnék egy oldalt facebookon, amin meghirdetem magam, akkor megbüntethetne a nav. Nem tudom mit csináljak. Szeretnék önállósodni.

2021. szept. 5. 20:05
 1/7 anonim ***** válasza:
49%
Keménytáblás borítónál, ha kifutó kép kerül rá, 3 mm rátöltés elég szerinted? A színbontás UCR vagy GCR legyen?
2021. szept. 5. 20:21
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

miért is büntetne meg a van, mert hirdetsz fbon?

Akkor fog megbüntetni ha nem adsz számlát, nem fizeted az adót és közben van pénzforgalom.

Addig amíg nincs pénzcsere azt csinálsz amit akarsz.

2021. szept. 5. 20:23
 3/7 A kérdező kommentje:
De ha meghirdetem magam nem tudnak megvádolni, hogy feketén dolgozom, miközben én csak igényfelmérést végzek és még megbízásom sem volt belőle?
2021. szept. 5. 20:38
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Igénfelmérést csinálhatsz úgy is, hogy ne lehessen belekötni.

90-es évek végén voltam (kényszer)vállalkozó.

Akkkr volt minimálisan elvárt bevétel. Ez tevékenységi körönkén vilt meghatározva. Ha nem érted el ezt a szintet, jó kis revizori beszélgetésre számíthattál.

Gyanús, higy talán nem adsz mindenről bevallást stb.

A kérdésemre tudnál válaszolni (1.)

2021. szept. 5. 20:56
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

#3 bizonyítani is kellene azt tudni... Kis hal vagy te és nem egy rendőrállamban élünk.

Ennyi félelemmel inkább ne kezdj vállalkozásba. rá fogsz menni agyilag, ha ezt ennyire túlaggódód.

2021. szept. 5. 21:42
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

1) Hirdetni lehet. Újságban, FB-on, bárhol. Miért büntetne meg ezért a nav? Teljesen baromságokat beszélsz. Akár én is meghirdethetem magam, mint mosógépszerelő (nem vagyok az). Ez senkit nem érdekel.

2) Az más kérdés, ha valaki tényleg megtalálna egy munkával a hirdetés alapján. Mit mondanál neki? Ja bocsi, én csak piackutatok. Valójában nem végzem (még) ezt a munkát.

3) Ne gondold, hogy attól, mert online csinálsz valamit, meg számítógépen tervezel otthon, az nem adóköteles. Nekem úgy tűnik, hogy valahogy ezt akarod kikerülni... Ugyan úgy pénzt keresel, ami után adóznod kell. Vagy így, vagy úgy...

4) Ilyen logó, meg grafikatervezőkből RENGETEG van. Nem tudom megélnél-e belőle (szerintem nem). Az más kérdés, hogy én is jó vagyok az ilyenekben. De annyira nem, hogy vállalkozni akarjak belőle. Az ember hajlamos túlértékelni magát.

2021. szept. 6. 07:11
 7/7 anonim ***** válasza:
70%
A vallalkozo azert vallalkozo mert viseli a felellosseget es kezeli a kockazatot. Lathatoan ezt te nem szeretned, maskulonben mar belevagtal volna nem pedig kerdest irsz ki a temarol.
2021. szept. 6. 08:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!