Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Úgy érzem teljesen elszúrtam...

Úgy érzem teljesen elszúrtam az életemet. Tudnátok tanácsot adni? Milyen irányba váltsak?

Figyelt kérdés

Röviden: vegyipari szakközépbe jártam, vegyésztechnikusi végzettségem van, viszont középsuli után fogtam magam, és elmentem a bölcsészkarra és egy totál értéktelen diplomát szereztem. Az okokról nem akarok beszélni, tudom, hogy óriási hülyeség volt. Most viszont itt vagyok 26 évesen, IT helpdeskes biorobotként, 0 karrierlehetőséggel és fojtogtó kiseebbségi komplexussal. Mivel nem vagyok még olyan öreg talán, és van is még 6 támogatott félévem, úgy döntöttem visszamegyek az egyetemre és szerzek egy piacképes végzettséget.

A szakok amiken elgomdolkoztam: biológia alaszak, biomérnök, vegyészmérnök. A gyógyszerész, fogorvos is tetszene, de csak nappalin indul és milliós a tandíj. Itt meg az a gond, az összes szakról amiket felsoroltam azt olvasom, hogy nem piacképesek, mert csak a villamos és gépészmérnök, meg az IT diplomák értékesek. Ezek viszont nem érdekelnek egyáltalán. A közgáz se.

A kérdésem tehát: milyen biológiával-kémiával kapcsolatos szakok vannak véleményetek szerint, amik piacképesek és aránylag jól fizető állásokat kínálnak könnyű elhelyezkedéssel, már ha van ilyen.

Köszi a segítséget.

2021. nov. 30. 14:45
 1/8 anonim ***** válasza:
90%
Gyogyszeresz
2021. nov. 30. 15:31
 2/8 anonim ***** válasza:
78%
Molekuláris bionika. Ha jól tudom vannak az oktatásnak erősen az IT-hez kapcsolódó targyai . Ki lehet vele kötni sztem az infós iparágban.
2021. nov. 30. 16:29
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
A 2-es jól mondja. A bionika elég király. Mondjuk szerintem annyira a bio/vegyészmérnök se rossz, de erről hallottam már kevésbé jót is.
2021. nov. 30. 21:36
 4/8 anonim ***** válasza:
90%

#2 akkor már menjen egyenesen informatikára.

Azt mondom kérdező menj programozást tanulni, abból megélsz, aztán megszereted. Lehet papolni hogy a munkát szeretni kell stb. csak akkor is az az elsődleges hogy ne kopjon fel az állad.

2021. nov. 30. 23:55
 5/8 anonim ***** válasza:

4essel tokeletesen egyet ertek, az ember azt szereti amibe sikeres. Nekiallsz tanulni barmit ha sikeres leszel szeretni fogod. De az nagyon nem mindegy hogy mennyit keres az adott szakmaban atlagban 1-3-5 ev tapasztalattal.

Nezd emg a tanarokat, lelekesen kezdik a melot aztan amikor rajonnek h penz kell az elethez akkor....

2021. dec. 1. 06:48
 6/8 A kérdező kommentje:
De sajnos az informatika tényleg egyáltalán nem érdekel. Legszívesebben egy laborban dolgoznék. Most is IT supportban dolgozok, tudom, köze nincs az igazi infóhoz, de annyit tudok, hogy kicsit se érdekel. Szenvedés lenne végig a monitort bámulni.
2021. dec. 1. 09:07
 7/8 anonim ***** válasza:
Van rosszabb az IT supportnál. Nem is olyan rossz neked.
2021. dec. 2. 11:06
 8/8 anonim válasza:
Miért nem helyezkedsz el vegyésztechnikusként?
2021. dec. 14. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!