Hogyan lehetek online szabadúszó, freelancer? Hogyan kezdjek hozzá?
Szövegíróként annyira imádom, amikor valaki egy szál érettségivel meg egy laptoppal kitalálja, hogy ő holnaptól szövegíró lesz, mert írni mindneki tud😂
Tudod, mi kell ehhez? Marketingtudás, mert tudnod kell a marketingcélokhoz írni a szövegeket (igen, egy weboldal szövegének, de még egy blogcikknek is van ilyen célja), nem "tudok gépelni", hanem kiváló forgalmazókészség, bármilyen stílusban, bármilyen célközönségnek. Tudnod kell hiteles forrásokat kutatni olyan témákban, amikről fogalmad sincs, ha épp olyanról kértek szöveget. Ehhez hasznos, ha tudsz angolul olyan szinten, hogy angol nyelvű forrás ne okozzon gondot. És persze nem árt, ha magasabb szintű a helyesírásod is az átlagnál. Szabadúszóként meg némi marketinges kapcsolat sem árt, mert különben honnan lenne megbízásod? Naiv vagy, ha azt hiszed, elég magad hirdetni kicsit, mert rengeteg hozzád hasonló, önjelölt szövegíró van.
Én szabadúszóként csinálom ezt, kommunikáció diplomával, felsőfokú angollal, többéves ügynökségi tapasztalattal lettem vállalkozó. Nem úgy, hogy érettségi után kitaláltam, hogy van egy laptopom, tudok gépelni, akkor holnaptól szabadúszó szövegíró leszek. És mindez kb. az összes munkára igaz, amit egy szál laptoppal, szabadúszóként lehet végezni, jó pénzért.
25
Oké, de ha igaz mindaz amit az előző válasozolók leírtak, semmire nem megyek a ezzel az oldallal sem, hiába hirdetném magam vagy jelentkeznék valamelyik állásra, nem?
Kb ugy ahogy a tobbi 10000000000000000000000000 "majd otthonrol meggazdagodok" szabaduszo is.
Olyannal állj elo, amit nem tud a konkurencia, es reklamozd magad.
Es csinald meg olcsobban mint az 1 dollaros oraberrel dolgozo indiaiak.
29
Öööö ezt hogy érted? Írjam meg mások helyett a szakdolgozatot? Dehát az illegális, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!