Ha diákként iskolaszövetkezeten keresztül Wolt/Foodpanda futárként dolgozok, akkor kell fizetnem KATA-t?
Srácok.. ehhez nem értek, sose voltam ilyenbe, éppen ezért nem tudom
Diákszövetkezeten keresztül szeretnék menni, hogy ne fizessek semmit az államnak csak a benzint meg esetleges szervízt a kocsimra.
Ha a diákszövin keresztül van a lehetőség, akkor nem kell KATA és fordítva. A kettő egyszerűen üti egymást, ezért nem érti egyikünk sem: nem dolgozhatsz egyszerre diákszövin keresztül KATA-sként.
Ha meg van hirdetve kérdez rá a diákszövinél, hogy ez most hogyan lenne. De őszintén, én még foodpandás/woltos futárkodást nem láttam diákszövinél meghirdetve, bár én is csak egy városban lakom, nem az egész országban.
"Diákszövetkezeten keresztül szeretnék menni, hogy ne fizessek semmit az államnak csak a benzint meg esetleges szervízt a kocsimra."
KATA-sént fizetned kell a havi 50.000 forint tételes adót (ha dolgozol, ha nem, ennyit akkor is be kell fizetned minden hónapban, hacsak nem szünetelteted a KATA-s vállalkozást)+ évi 5000 forint kamarai tagság + könyvelő havi díja (hacsak nem könyvelsz magadnak)
Diákszövisként csak SZJA-t kell fizetni, ha nem töltötted be a 25. életévet, akkor 2022-től adómentes leszel teljesen (ha nem diákszövin, hanem rendes munkavállalóként dolgozol, akkor 33.5%-ot vonnak a bruttóból, ha nem múltál el 25, akkor csak 18,5%ot vonnak le)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!