Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Forever Aloe Vera vagy az LR...

Forever Aloe Vera vagy az LR Health and beautynál éri meg?

Figyelt kérdés
Termék szempontból melyik a jobb? Illetve MLM rendszerben melyiknél lehet jobban teljesíteni?

2021. nov. 15. 17:59
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
52%

Akkor mégegyszer: melyik közgázkönyvben oktatnak MLM-et? Írd ide kérlek a könyv címét. Természetesen erre sem fogsz reagálni hanem MEGINT csak lapítani ahogy szoktál mikor valaki tényeket kér tőled.

2012-ben szereztem a közgázdiplomámat az ELTE-n, és egyetlen szó sem volt benne MLM-ről. Ezt te nem tudhatod, mert egyetem közelében sem voltál még. Az MLM nem egy vállalkozási forma, hanem szimpla piramisjáték és átverés. talán a jogi egyetemen oktathatják a büntető törvénykönyv megismerénél esetleg az említett pszichológia szakon hogy kell emberek tömegeinek a képébe hazudni hogy fillérres szemétről hogy csúcstechnolgiás termék (hogy biztosan ne kérdezzen vissza, mert bizonyítani soha, egyik MLM-es sem tudott még semmit)

2022. febr. 8. 19:27
 22/46 anonim ***** válasza:
62%

Kissé össze vagy keveredve, hogy kinek írsz.

Milyen jogon állítod valakiről, hogy egyetem közelében sem járt? Én pl. a Debreceni Egyetemre jártam. Nem gondolom, hogy egy rosszhírű intézmény lenne.

Másik kérdésnél, amikor konkrét tényeket, vagy a belengetett linkeket kérjük tőletek (vgy tőled, vagy a hasonló mentalitású társdtól), az volt a válasz, hogy "disznók elé gyöngyöt?"

Szóval kissé fura ez a kettős mérce, ti (így tudok rátok hivatkozni, mert ugyanazt képviselitek, ugyanolyan stílusban) senkinek semmit, mert nehogymár, de nektek mindent azonnal... kicsit sokat gondolsz magadról.

2022. febr. 11. 17:05
 23/46 anonim ***** válasza:
61%

@21

Gondolom, nekem szólt a válaszod, eredetileg én írtam a közgáz könyvekről.

Most tekintsünk el attól, hogy jó-e az MLM, vagy káros. A lényeg, hogy létezik.

Állításod szerint közgázt tanultál. Azt nem tudom, hogy milyen indíttatásból jártál oda és hogy a szakmában dolgozol-e.

Én mikroelektronikát tanutam az egyetemen. Utána informatikát és el is helyezkedtem a szakmában. Az egyetemen nagyjából minden témát érintettek, ami akkor már létezett. Ha valamit nem fejtettek ki elég részletesen, akkor vettem a fáradságot és önszorgalomból utánajártam, megtanultam. Ha nem is vettem hasznát később, akkor is kötelességemnek éreztem, hogy képben legyek a témával kapcsolatban legalább minimális szinten.

Ez minden szakmában így kellene legyen. Ha valaki elvégez egy közgáz egyetemet, akkor legalább érintőlegesen képben kell legyen minden témával.

---------------------

A Wikipédia meghatározása:

"A multi-level marketing (MLM) vagy network marketing egy értékesítési vállalkozás-forma...Néhol többszintű értékesítésnek vagy hálózati kereskedelemnek fordítják."

Tehát szorosan kapcsolódik az értékesítéshez, a kereskedelemhez.

Egy másik adat:

"2020-ban 2,3%-os növekedéssel 179,3 milliárd $ forgalmat hozott létre ez az iparág. 125,4 millió regisztrált taggal rendelkeznek"

Ha nem is hasonlítható össze ez a mértékű forgalom a hagyományos kereskedelemmel, elég nagy ahhoz, hogy bármelyik közgázos szakember figyelmét felkeltse és legalább minimális szinten képben legyen a témával.

Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de én a saját szakmámban nem kérnék szakirodalmi hivatkozást a laikusoktól, hanem magam járnék utána.

Ha előkerested a megfelelő könyveket, akkor én is szívesen venném, ha megosztanád velünk. Esetleg pár idevágó idézettel.

Előre is köszönjük neked.

2022. febr. 12. 08:31
 24/46 anonim ***** válasza:
50%

Akkor tehát NINCS olyan közgáz könyv amiben MLM-ről oktatnak. Rendben, de akkor ne írj baromságokat. Csak 20-szor írtad le hogy nézzem meg a közgáz könyvben, de mivel közgáz diplomám van, elég sok közgáz könyvet olvastam, és SEHOL nem volt szó benne MLM-ről.

Az meg külön kacagtató hogy a Wikipediával jössz mert az MLM-ről ezt írják:

"Multi-level marketing (MLM), also called network marketing[1] or pyramid selling,[2][3][4] is a controversial[5] marketing strategy for the sale of products or services where the revenue of the MLM company is derived from a non-salaried workforce selling the company's products or services, while the earnings of the participants are derived from a pyramid-shaped or binary compensation commission system."

[link]

Fogtad ezt?

-CONTROVERSIAL

-PYRAMID

Majd a cikkben külön szekció foglalkozik a LAWSUITS résszel, vagyis folyamatosan perelik az MLM-rendszereket világszerte. Nyilván mert semmi lehúzás nincs benne.

Az "income levels" rész is megmosolyogtató amiben számos felmérést, kutatást idéznek hogy az MLM-ügynökök túlnyomó többsége egyetlen tetves vasat sem keres, komolyabb vagyonokat egy elhanyagolhatóan kis, morzsányi réteg tud realizálni.

A legality and legitimacy rész is kellemes amiben számos ország kormányhivatala tartja illegális piramisjátéknak az MLM-et.

2022. febr. 13. 10:29
 25/46 anonim ***** válasza:
37%

@24

Szerintem valamit félreértettél.

A Wiki idézetet azért tettem be, hogy egyértelmű legyen, hogy az MLM egy értékesítési / kereskedelmi / vállalkozási forma és ezáltal a közgazdaságtan témakörébe tartozik.

Mivel te szakértő vagy a közgázban, ezért neked kellene tisztában legyél azzal, hogy milyen szakkönyvekben írnak erről a kereskedelmi formáról. Nem tudom, hogy te eddig milyen könyveket olvastál, de számomra nehezen hihető, hogy egyetlen egy közgáz könyv sem foglalkozik egy ekkora forgalmat generáló rendszerrel (legalább említés szintjén).

Az előbbi hozzászólásomat ezzel kezdtem:

"Most tekintsünk el attól, hogy jó-e az MLM, vagy káros. A lényeg, hogy létezik."

Hát álljunk neki és nézzük meg, hogy mit írnak erről azokban a szakkönyvekben, amiket te is és én is egyaránt elfogadunk igaznak.

Remélem, hogy ez így már érthető.

2022. febr. 13. 11:16
 26/46 anonim ***** válasza:

Ha beírom google-ba, dob fel olyan könyveket, amikben ez a téma szerepel, és a címében benne van, hogy közgazdaságtan.

Valószínüleg van több száz, és senkitől nem várható el, hogy mindet ismerje, ahogyan azt sem tudhatod, hol miből oktatnak, vagy ha nem is oktatnak, de a tanár javasolja elolvasni.

"Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de én a saját szakmámban nem kérnék szakirodalmi hivatkozást a laikusoktól, hanem magam járnék utána."

Ajj, ez de szép volt... nyilván egy bizonyos szint alatt nem működik. :D

A fő közgazdász elvárja, hogy elétoljanak mindent a saját szakmájábn, és úgy kezeli a dolgokat, hogy amivel ő nem találkozott, az biztosan nem is létezik. Ezt a hozzáállást soha nem értettem az élet semmilyen területén. Egyesek azt gondolják, hogy csak azok a dolgok valósak, amik az ő kis beszűkült életükben jelen vannak.

Emberünk x éve az általa olvasott (legalábbis ezt állítja, aztán meg miért is ne kételkedhetnénk, hiszen ő is ezt teszi) könyvekben nem találkozott egy témával, akkor tehát tényként kijelenthetjük, hogy az a téma egyetlen könyvben sem szerepel. Ez aztán szakember, és még büszke is magára. Szánalom.

2022. febr. 13. 18:47
 27/46 anonim ***** válasza:

Én mindenesetre örülök annak, hogy van itt egy közgazdász is.

Így közösen meg lehetne vizsgálni teljesen objektíven, hogy gazdasági szempontból életképes lehet-e egy MLM rendszer.

Az lenne fő kérdés, hogy létezik-e olyan MLM rendszer, ami úgy is működhet, hogy a rendszer minden résztvevője elégedett legyen és senki ne legyen vesztes benne.

#24. Mit szólsz hozzá, mint közgazdász, látsz abban fantáziát, hogy pusztán gazdasági szempontból körbejárjuk a témát?

2022. febr. 14. 12:07
 28/46 anonim ***** válasza:
77%

Nem én vagyok a közgazdász. Bááár... nekem is gazdasági végzettségem van, na de azokat a válaszokat nem én írtam.

A lényeg: ezen annyira nincs mit vizsgálni, hiszen azt mind tudjuk, hogy életképes. Működik. Senki nem vonta kétségbe, hiszen látjuk, tapasztaljuk a létezését.

Itt nem ez volt a kérdés sosem. A kérdés minden esetben arra irányult, hogy mennyire gyomorforgató, mennyire arcátlan hiénának kell ehhez lenni, és mennyi hazugságra épül ez az "iparág".

Hogy valójában az árult termékek semmivel sem jobbak, mint a piacon tizedéért kapható termékek, és semmi bizonyíték nincs is a jobb minőségre. Hiába állítják, nincs.

Hogy a rendszer minden résztvevője elégedett legyen? Ehhez sem kell agysebésznek lenni: nem lehet. Ha opcionálisan lehetne, akkor elmentek volna ebbe az irányba, de nem érné meg. Kisebb haszonnal miért csinálnák, ha nagyobbal is lehet? Ebbe pedig kódolva van az átverés.

NYilvánvaló, hogy a rendszer nem minden tagja elégedett, hiszen tömegek hagyják el a rendszert épp csak megismerve azt.

Ha van egy multi, ami minden jót ígér a dolgozóinak, de 100-ból 99-en már a próbaidő alatt lelépnek, akkor ott mindenki tudja, hogy nem a 99 emberrel van a gond. Ott valami akkora simlisség van, hogy az emberek nem bírják. Pedig azért mentek oda dolgozni, mert jó fizetést meg rugalmas munkaidőt reméltek, meg jó kollektívát, jó juttatásokat, biztos megélhetést. Ezek közül valószínüleg több dolog is hiányzik, mert tökéletes hely sokak számára nincs, valamit el tudnak fogadni, de ha minden rossz, azt nem fogják tolerálni.

Ez a csoda-mlm mindig de mindig rugalmas munkaidőt ígér, és hogy kiszakadsz a mókuskerékből. Hát basszus, ha beléptek a javasolt facebook-csoportba, látni fogjátok, hogy 99%-ban vagy hajnalban, vagy késő este, vagy hétvégén vannak a nagy okítások. Miért is? Ha ez a sok boldog ember független, és nincs korlátok közé szorítva, akkor miért nem ér rá hétköznap 10-kor? Hétvégén reggel 6-kor posztolnbak, hogy elkezdődött ez a fantasztikus nap, álom ez a csapat, és hasonlók. Amikor én még édesdeden szundizok. Én, aki ugye mókuskerékben tolom. Ők meg ugye, a független és szabad emberek... pfff.

2022. febr. 16. 16:02
 29/46 anonim ***** válasza:
26%

@28

"az árult termékek semmivel sem jobbak, mint a piacon tizedéért kapható termékek"

Ez egy jó kiindulópont. Vizsgáljuk meg ezt objektíven. Fordítsuk meg a dolgot és nézzük meg a piacon kapható DRÁGÁBB termékeket. Vegyünk mondjuk egy fogkrémet. Legyen egy MLM-es fogkrém mondjuk 2000 forint. A piacon valóban lehet kapni 300 forintért is fogkrémet, viszont ugyanúgy lehet 8000 forintért is. Meg kellene vizsgálni, hogy egy piaci, nem-MLM-es fogkrém vajon miért drágább. (Nem feltétlenül a legdrágábbat, de mondjuk egy hasonló áru fogkrémet.) És azt is rendszeresen megvásárolják az emberek, különben nem gyártanák. Azoknál mi a bizonyíték a jobb minőségre?

"Kisebb haszonnal miért csinálnák, ha nagyobbal is lehet?"

Szerintem ez nem csak az MLM-re jellemző. Ugyanúgy jelen van minden területen, hogy a rövidtávú haszon miatt feláldozzák a hosszútávut. Egy stabil MLM hálózatot 5-10 év felépíteni. (Ugyanúgy mint egy hagyományos vállalkozást) Ezt nagyon kevesen képesek kivárni, inkább a gyors haszonszerzés a cél.

A többi felvetésre is fogok reagálni, ha ezeket letárgyaltuk. De azok már főleg szubjektív dolgok és ezekből levezethetők.

2022. febr. 17. 05:34
 30/46 anonim ***** válasza:
66%

"A Wiki idézetet azért tettem be, hogy egyértelmű legyen, hogy az MLM egy értékesítési / kereskedelmi / vállalkozási forma és ezáltal a közgazdaságtan témakörébe tartozik."

-----------------

NEM. Az MLM nem egy vállalkozási forma, ezért nincs benne egyik közgáz könyvben sem. Az MLM az egy piramisjáték, ahol a termék csak azért van hogy a vásárlókkal, akarom mondani az ügynökökkel megvetessék kötelezően a havi csomagot, és ebből élnek a piramis felett állók. Ez vegytiszta piramisjáték ami NEM vállalkozási forma, ezért nincs benne egyik közgázkönyvben sem.

2022. febr. 19. 01:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!