Próbaidő alatti felmondás lehetséges így?
2 napot dolgoztam le a gyárban. A hétvége szabad, viszont én holnap reggel már nem szeretnék menni, mert nagyon nem vált be, és undorodok tőle, hogy mégegyszer ledolgozzak egy napot is.
Tehát ha reggel telefonálok, hogy ennyi volt, aztán leadom a cuccokat az úgy megoldható. Vagy mindenképp muszáj még holnap dolgoznom ott?
próbaidő alatt nem felmondás van, csak munkaviszony megszüntetése.
Nem kell holnap dolgozni, de írásban kell jelezned, hogy kéred a mai nappal a munkaviszony megszüntetését.
Írj ma egy mailt, reggel szólj telefonon és postázd is.
Írásban kötött szerződést írásban mondunk fel. Ma megírod, holnap bemész, leadod a felmondást az illetékes embernek,s ha van munkaruhád, akkor LESZÁMOLSZ vele és jöhetsz haza.
A felmondás okát nem kell indokolni.
Majd két hét múlva írja az önsajnáló kérdést, hogy ebben a kizsákmányoló világban nem lehet megélni, szaktudás nélkül miért nem keres netto milliókat és az informatikusok miért keresnek ennyit.
3,4# nektek mi bajotok van? Nem mindenkinek életcélja lehúzni 40 évet ugyanabban a koszfészekben.
Ha úgy ítéli meg, hogy a munka/munkahely nem neki való, akkor keressen mást. Ha már az első 2 nap szar, gondolom nem lesz hirtelen jobb a későbbiekben.
Majd talál mást.
Én is voltam olyan gyárban, amiből pár nap is elég volt és nem kívántam többet menni. Ezeknek a döntéseknek az volt a következménye, hogy esélyem nyílt új lehetőségekre és szeretem a munkám, meg a fizetéssel is alapvetően elégedett vagyok. Nem kell leragadni mindenhol.
Kérdező, nem kell holnap felvenned, de írásban kell felmondanod. Nem kötelezhetnek rá, hogy ledolgozd a holnapot vagy akár a hetet.
5.-re.
Ha gyári melóra kell mennie valakinek, az okkal teszi.
Nem hinném, hogy a kérdező a bankigazgatói állás helyett ment oda.
Bankigazgató valóban nem leszek, de ennél csak jobb helyeim voltak eddig. Megpróbáltam mert nem akartam a tartalékaimhoz nyúlni még, ha nem muszáj.. de inkább hozzányúlok és keresek normális helyet.
A 3. és 4. válaszolóval nem igazán tudom mi történt most. Valószínű ezt úszom most meg a felmondással, hogy olyan legyek mint ők. Kitartást nektek!
Köszi a válaszokat!
6# attól még nem kell beletörődni egy rossz munkahelybe.
Akár gyár és gyár között is van különbség, keresni kell tovább. 😬
Ahogy a 2. válaszoló ajánlotta.
Felmondást írásba adjuk. Ez nem munkaviszony megszüntetés, hanem felmondás. A felmondás "hozadéka" a munkaviszony megszüntetés.
A felmondás annak közlését követően vált ki joghatást. A közlés maga az, hogy átadod az írásba foglalt felmondásod a munkáltatónak még a próbaidő lejárta előtt.
Próbaidő csak akkor van, ha azt a munkaszerződésed is tartalmazza!
Mivel a próbaidő alatti felmondás azonnali hatályúnak minősül, ezért a következő percben megszűnik a munkavégzési kötelezettséged. Elszámolsz az eszközökkel a munkáltatóval, és már mehetsz is haza.
Onnantól kezdve a munkáltatónak 5. munkanapja van arra, hogy Veled anyagilag, papírilag elszámoljon.
Nem kell érte bemenned (ilyen kötelezettséged nincs). Ha nem mész be érte önként és dalolva, akkor az 5. munkanapon köteles a nyilvántartásában szereplő címedre kipostázni mind a leszámolási iratokat, mind a ledolgozott időre járó béred, ha készpénzes bérfizetés volt a cégnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!