Van olyan, aki mérnök diplomával rendelkezik, de más területen( pl más mérnöki területen) dolgozik?
Érdekelne,hogy ha kellő szorgalommal tanulna mást is az ember ami kicsit eltér a diplomájától, akkor kaphat e olyan állást, amit elméletben nem kaphatna meg...
Pl: Vegyészmérnök rágyúr a mechanikára stb.. gépész tárgyra és egy gyárban gépészmérnöki pozícióba kerül (persze nem úgy értem, hogy autót tervezni xd)
Erre azért vagyok kíváncsi mert van környezetmérnök ismerődöm, aki pl műszaki osztályon igazgató lett( élelmiszeripari termékeket gyártó cég)
Quality mérnök autóipar
Találkoztam már a következő végzettségűekkel a pozícióban:
autószerelő
érettségi
közgazdász
gépészmérnök
logisztikai mérnök
anyagmérnök
kohómérnök
műszaki manager
elektrotechnikus
géplakatos
élelmiszermérnök
villamosmérnök
vegyészmérnök
Szüleim, bár már nyugdíjasok, egyetemi (MSc) szintű vegyészmérnök végzettségűek, apám gazdasági vezető volt, anyám pedig gazdasági, kereskedelmi tárgyakat tanító tanár, majd iskolaigazgagó. Persze ezekhez másoddiplomákat is szereztek, plusz más képzéseket is végeztek a karrierjük alatt.
Voltak villamosmérnök végzettségű munkatársaim, akik szoftverfejlesztőként dolgoztak, és nem műszaki jellegű szoftver fejlesztésében, nem is hardver közeli platformon (hanem .NET, illetve Java).
Környezetmérnök végzettségűt többet is ismerek, de ilyen szakma szinte egyáltalán nincs, így legtöbb vegyészmérnökként dolgozik, de sokan teljesen mást csinálnak.
Az egyetemen, ahol tanultam, a fél informatikus oktató-kutató gárda vegyészmérnök, de a gazdászoknál is akadnak, ennek oka, hogy eredetileg vegyipari egyetem volt. De az ott végzett vegyészmérnökök közül kerültek ki közepes-nagy, nem vegyészeti területtel foglalkozó cégek CEO-jai is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!