Telekom diákmunka ?
Szerintetek melyikre érdemes jelentkezni? Hibabejelentő ügyfélszolgálat vagy bejövő hívásfogadás? Valaki el tudná magyarázni hogy melyiknél mit kéne majd csinálnom? (Telekom)
Illetve hogy mit jelent a Minőségi jutalék?
Válaszokat előre is köszönöm!
"Bejövő hívásfogadás"... Érdekes, szerintem egy telefonos ügyfélszolgálaton MINDENKI bejövő hívásokat fogad, de javítson ki valaki, ha rosszul látom. :D
Hibabejelentő: betelefonál az ügyfél, hogy problémája van a vezetékes telefonnal / internettel / TV-vel. Mármint a szolgáltatással, mert a készülékhiba értelemszerűen nem a szolgáltató hatásköre. Szóval betelefonál, elmondja, beazonosítod, vonalvizsgálatot csinálsz, pár egyszerű hibaelhárítási lépést elvégzel (vagy elvégezteted az ügyféllel), és ha nem oldódik meg, akkor hibabejelentést rögzítesz, aminek a vége, hogy szerelő megy ki hozzá. Röviden ennyi. Gyakorlatban meg elég szerteágazó.
Jutalékot pedig az kap, aki pörgeti a hívásokat. Ez hivatalosan tudással és tapasztalattal oldható meg, de ez csak bullshit. Gyakorlatilag az kap jutalékot, aki hanyag munkát végez, ezáltal minél gyorsabban lerázza az ügyfelet. Vagyis a jutalékhoz a tudás és tapasztalat mellett nem árt egy nagyfokú gerinctelenség is.
De van pozitívuma is: kicsit (mondom: kicsit) jobb a fizetés, mint más diákmunkáknál (főleg ha hosszú távon csinálod) + jó a társaság.
Köszönöm a válaszokat!
A munka depónál azt írják hogy a munka idő: Hétfőtől Vasárnapig 0-24-ig van. Én kb este/ hajnalban tudnék dolgozni home officban szerintetek ez lehetséges?
“Gyakorlatilag az kap jutalékot, aki hanyag munkát végez, ezáltal minél gyorsabban lerázza az ügyfelet. Vagyis a jutalékhoz a tudás és tapasztalat mellett nem árt egy nagyfokú gerinctelenség is.”
Csak nem te is dolgoztál ilyen munkakörben?
Ezt olvasva felsejlett bennem a megannyi üvöltözés, értetlenkedés hangja, amit kaptam. Jogosan, legalábbis az ügyfél szempontjából. Ne oldd meg neki (miközben meg tudnád, de akkor egy perccel romlik a hívásidőd és min. 0,005%-al az aznapi összteljesítmény, ami ugye a lényeg, nem az, hogy ebből hány esetben tudtál valóban segíteni...), rázd le, kapcsold át, nem tudod, nézzen utána (de tudod, csak szopjon vele ő, mert különben legközelebb is megkérdezi meg mindenki más is és akkor ugye megint romlik a hívásidő) stb. És ez mind-mind rajtad csattan mint ügyintézőn. Miközben te a cég elvárásait követed.
Bocs az offért, kérdező, de ez kikívánkozott belőlem. Aki nem viseli el, hogy konkrétan sok helyzetben NEM segíthet az ügyfélnek, hanem kvázi el kell zavarnia és ezt nem tudja lenyelni meg netán az emiatti üvöltözést, szidást sem, azt óva intem ettől a munkától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!