Melyik a jobb? ha bevagyok jelentve teljesen vagy ha csak Szakmaiminimálbére?
Figyelt kérdés
Az a lényeg hogy 22 éves vagyok jelenleg úgy dolgzok hogy be vagyok jelentve szakmaimin.-re az az 146K utalnak havonta+ a maradék borítékba.
de most fel lett kínálva az nekem hogy be jelentenek teljes bérbe, az az mident utalva kapok kivéve a túlórákat.
szja adó visszatérítés miatt gondolokdok rajta.
2021. nov. 7. 17:41
A kérdező szavazást indított:
Szakmaiminimálbér+boriték
Teljes bejelentés
19 szavazat
1/7 anonim válasza:
Az a jobb, ha rendesen be vagy jelentve. A bejelentett béredből számolják a táppénzt, arra adnak hitelt, plusz ha a munkáltató úgy dönt, jövő hónaptól nincs boríték, akkor így jártál. Ha jól értem, bejelentve is ugyanannyit kérésnél, szóval nem is értem, miért kérdés, hogy hivatalosan vagy félig feketén dolgozz.
2/7 anonim válasza:
Teljes bejelentéssel jobban jársz.
3/7 anonim válasza:
Anyagilag nem jársz jobban a teljes bejelentéssel (fizikailag kevesebb pénzt fogsz kapni valószínűleg), de az első válaszban felsorolt indokok miatt jobb a teljes bejelentés.
4/7 A kérdező kommentje:
De ha be jelentenek, akkor én attól jogosult leszek a szja adókedvezményre?
2021. nov. 8. 21:39
5/7 anonim válasza:
Persze. Jövőre 260 lesz bruttóban a szakmai minimál, ebből 39 000 Ft az szja. Szóval nem 172 ezret kapsz kézbe, mint aki elmúlt 25, hanem 211 ezret, mert csak a TB járulékot vonják a fizetésedből a korod miatt.
6/7 A kérdező kommentje:
Értem.. akkor most már várjam meg ezt az évet és akkor 2022.01.01 től rendesen be leszek jelentve! 480k bruttó..
2021. nov. 9. 20:42
7/7 anonim válasza:
Nyugdijad nem lesz, az miatt nem kell aggodni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!