150 ezer egy hónapra?
Egyedülállok!
Ti megtudtok élni magatokba 150 ezer ft-ból, vagy amennyi a fizetésetek?
Sajár albérlet, étel, rezsi , hobby?
Mennyi marad a hónap végére?
meg lehet de lemondásokkal. tbb napramkell főzni pl.
rezsiből csak a legszükségesebb , áramot minimálisan használni pl.
14# vegyük úgy hogy 100k az albérlet
van 30 ezre kajára 20 k elég lehet e legszűkségesebb rezsire.
lemondáskkal de elég lehet. Tisztitószer nélkül egy ideig lehet élni.
Ennyiből kollégista egyetemistaként nem jövök ki. Nagyon kevés pénz, illetve drága a megélhetés attól függ honnan nézzük. Havi kb. 500ezer Ft az a pénz amennyiből kényelmesen egy kis lakást bérelve, nem túl nagy igényekkel meg lehet élni.
Nagyon sok a kis költség amit nem veszel észre, gyógyszer, kozmetika, tisztítószerek, kis kajálás, iszogatás, buli itt-ott. Plusz ugye befektetni sem árt azért havonta egy kisebb-nagyobb összeget, gondolva a jövőre is. 22/F
Nekem muszáj kijönnöm.
Egyetem mellett dolgozom, nettó 145 ezerért. A gyakorlataim miatt ez a max óraszám, amit vállalni tudok.
Két szobás lakásban lakok 45+ kb 15 rezsi. Bérlet 7000, telefon 3000. Marad 75 ezrem. Ebből jön ki étel, háztartás stb. Szerencsére beteges nem vagyok, hobbim ingyenes.
Havi 10 ezret szoktam fixen félretenni, majd lesz jobb is.
17. Ha neked egyelőre ennyi eszed van a pénz kezeléséhez, hogy "nagyon sok a kis költség amit nem veszel észre", meg "iszogatás, kis buli itt-ott", akkor fejlesztened kell majd a pénzügyi kultúrádat, a pénzhez való hozzáállásodat. Pl ilyenekkel, hogy írod valahol a kiadásaidat, hogy lásd mire mennyi megy el. Egy pénzügyileg tudatos embernek nincsenek az életében "sok kis költségek, amiket nem vesz észre", mert írja a kiadásait és tudja mire mennyit költ egy hónapban. Aztán ha látja, hogy valamire túl sokat + nincs elég pénze, akkor visszavesz azokból a kiadásokból.
Az egy jó irány, hogy egyetemista vagy és piacképes szakmát tanulsz, amivel majd kereshetsz hamarosan 400-500 ezret (remélem ez a helyzet), de attól még a pénzzel is tanulj meg bánni és erre is fordíts időt. Mert jelenleg csak az látszik, hogy kifolyik a kezeid közül a pénz minden baromságra és olyan dolgokat tartasz alap dolognak, amik nem alap dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!