Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A minimálbér növekedés a...

A minimálbér növekedés a többi, felette lévő fizetés emelkedését is magával fogja vonni?

Figyelt kérdés
Lehet hülyeséget kérdezek, nem vagyok nagy szakértője a témának.
2021. nov. 1. 15:06
 1/9 anonim ***** válasza:
44%
Dehogy, ennek később még lesznek következményei.
2021. nov. 1. 15:13
 2/9 anonim ***** válasza:
35%
Igen. Sokan fognak(köztük én is) beinteni a munkáltatónak, ha nem fog emelni egy fillért se, miközben a minimálbér 20%ot növekszik.
2021. nov. 1. 15:16
 3/9 anonim ***** válasza:
86%
Igen, én közben mennek fel az árak is
2021. nov. 1. 15:17
 4/9 anonim ***** válasza:
64%
Bizonyos szinten igen, bizonyos szinten nem hiszem. Netto 1 millio korul keresek, nem hiszem hogy ha oda megyek a felettesemhez es azt mondom h, a minimalber emelkedett ezert kernek en is emelest, jo erv lenne...
2021. nov. 1. 15:27
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Az árakra nagyobb hatása lesz, mint a fizetésekre.
2021. nov. 1. 15:38
 6/9 anonim ***** válasza:
78%
A minimálbér emelés kötelező, a többiek bérét nem kötelező emelni. Annyival fog emelkedni a többi bér, amennyit a munkaerőpiac megkövetel. Tehát ha talál nettő 200.000-ért embert, nem fog emelni, ha nem talál, akkor emel.
2021. nov. 1. 15:43
 7/9 anonim ***** válasza:
90%

Izgalmas lesz az biztos.

Először nőni fognak a munkáltatói költségek, de ők elég hamar áthárítják egy áremelés formájában a fogyasztókra. Mivel a fogyasztó végső soron mindig te vagy én vagyunk (bocs, kivétel néha az állam) ezért előbb vágy utóbb, de meg fogja mindenki érezni. Szerintem ez az elmúlt 2-3 év 3. 10% körüli áremelését fogja hozni.

2021. nov. 1. 15:46
 8/9 anonim ***** válasza:
22%
Persze, Mészáros is 30%-al többet fog keresni. És ha a legalacsonyabb és a legmagasabb fizetések is nőnek, akkor a többi logikusan kikövetkeztethető.
2021. nov. 1. 20:33
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez munkahely, beosztás és fizetésfüggő. Nyilván a bérfeszültséget is el kellene kerülni, tehát akik csak kevéssel kerestek felette azok 2022-ben minimálbért vagy bérminimumot kapnának ha nem emelnék a fizujukat. Persze simán lesz olyan cég ahol ezzel nem foglalkoznak majd. Mint ahogy a szürke fizetést fizető cégeknél (kb. az ország cégeinek 2/3-a) is simán lesz olyan ahol csak papíron fog nőni a fizetés, és annyival kevesebbet adnak zsebbe amennyivel többet kénytelenek számlára utalni. Mindenesetre, akinek a minimálbér emelés miatt nő a fizetése az se örülhet, hiszen már most nagyobb mértékű a drágulás. Aki viszont csak papíron keres majd többet, de a tavalyi fizetését kapja szürkén, annak kőkeményen romlik majd az anyagi helyzete.
2021. nov. 4. 02:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!