Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kinek mennyi a fizetése?...

Kinek mennyi a fizetése? (Persze akinek van)

Figyelt kérdés

Valahol azt hallom, hogy jók a fizetések, és az átlag az már meghaladta a 400 ezer forintot.

Máshol meg azt, hogy a bérek borzalmasak.

Én pedig még egyetemistaként szeretném körvonalozni, hogy akkor mennyi is az átlag, és valószínűen mi fog rám várni.

Szeretnék kérni minden szavazót, hogy politikától függetlenül szavazzon, és akinek nincs bére (pl még diák, egyetemista, vagy egyéb okokból), az ne szavazzon!

Köszönöm előre a szavazatokat, és a válaszokat is?

2021. okt. 31. 09:15
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
77%

Én jelenleg átlag bruttó 400ezer forintot keresek két év munkatapasztalattal,középiskolai végzettséggel.

Gyakorin felesleges ilyet kérdezni mert itt 9/10 ember IT full stack Senior SSC BIG4 analytic manager fejlesztő aki bruttó 1 millió forintos ajánlatnál kiröhögi a munkaadót.Kb annyira valós képet kapsz a valóságról mintha Mészárostól kérdeznéd hogy milyen a helyzet.

2021. okt. 31. 14:34
 22/33 anonim ***** válasza:
Villanyszámla, netszámla, eszközök elhasználódása, benzinköltség, telefon csak hogy pár példát mondjak, pontosabbat nyilván akkor lehetne mondani, ha tudnám, mivel foglalkozol. (Nem akarom tudni, teljesen mindegy, ez is illusztrálja, hogy butaság, hogy a bevétel egyenlő a profittal. Nem beszélve az IPAról, a kata adóról, az esetlegesen megbízott könyvelőről, vagy a könyveléssel töltött időről, amikor végezhetnél fizetett munkát is.) vagy egy honlap, szintén akkor is, ha te csinálod magadnak, tárhelyért fizetni kell, és időbe kerül megcsinálni, frissítgetni. Minden olyan forint, amit nem költenél el, ha nem lennél EV. Ezért bem egyenlő a bevétel a profittal. De ez első féléves közgáz anyag.
2021. okt. 31. 17:14
 23/33 anonim ***** válasza:

Egyik sem számottevő, amúgy is fizetném az összeset (villanyra, netre, laptopra szükség van), a KATA-nak nincs számottevő könyvelése. Az egyetlen eltérés a profit és a bevétel között a havi 50k KATA, ami az összbevétel kevesebb mint 5%-a. A kérdező kérdésére ugyanaz lenne a válaszom bármelyiket is számoljuk. Ezért kérdeztem, hogy vállalkozói bevétel ér-e.

2021. okt. 31. 17:20
 24/33 anonim ***** válasza:
100%

Továbbra sem, hiszen nem fizetés.

Attól, hogy ezek szerinted nem számottevő költségek, attól még vannak. Nem lehet kijelenteni, hogy a bevétel egyenlő a profittal.

2021. okt. 31. 17:28
 25/33 anonim ***** válasza:

Én is azért kérdeztem rá konkrétan, mert ha a KATA-n túl felmerülő költségek elhanyagolhatók is, vagy éppen forintosítva nem mérhetők, ugyan úgy jelen vannak. Továbbá a #15 válaszban, az adott kontextus semmiképp sem megfelelő. Ha úgy írod, hogy KATA-s vállalkozóként SZÁMODRA minden bevétel profit, már közelebb járnánk az igazsághoz, de még akkor sem érnénk el. Ezt így leírni szakember létedre, egy általános vonatkoztatásban, meglehetősen furcsa, mondhatni hiba.

Egyébként a kérdésben benne foglaltatik, hogy "... akinek van". Azaz nem a kérdésre válaszoltál.

2021. nov. 1. 20:39
 26/33 anonim ***** válasza:

A költség kb felér egy kerekítési hibával, és a kérdésben sem változik tőle a kategória amit választanék, szóval nem hiszem hogy releváns.

Egy. Kettő. A kérdező arra gondolt az "akinek van" alatt, hogy akinek egyáltalán van keresete (pl diák, egyetemista nem érdekes), de ezt ki is fejtette.

2021. nov. 1. 20:58
 27/33 anonim ***** válasza:
"vagy egyéb okokból" Kezdem azt hinni, hogy direkt csinálod. :)
2021. nov. 1. 21:18
 28/33 anonim ***** válasza:

Igen, pl baba, nyugdíj, stb. Nyilvánvalóan olyanokra gondolt, akiknek nincs keresete.

2021. nov. 1. 21:21
 29/33 anonim ***** válasza:
Szerintem add vissza a doktorid.
2021. nov. 1. 21:21
 30/33 anonim ***** válasza:

Szerintem próbálj érveket írni, vagy maradj csöndben.

2021. nov. 1. 21:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!