Egy programozó bootcamp elvégzése után kezdő “kódermajomként” mennyi pénzt lehet keresni, havi mennyi munkaóra vállalással? Illetve 1 év tapasztalattal meg lehet e már keresni havi nettó 250 ezer forintot, heti maximum 40 óra vállalásával?
“ Rendben, hívhatjuk "logikus gondolkodásnak" is a matematikát. “
Inkább fordítva, vagyis azt mondanám hogy nem minden logikus gondolkodás matek, de minden matek logikus gondolkodás(t igényel).
“ Nem kell egyenleteket megoldani, de a készség amivel megoldanád, ugyanaz mint ami a programozáshoz kell. “
Nem igazán. Illetve ha ez igaz is, messze nem azon a szinten, mint amit például az eltén tanítanak…
Amit az eltén tanítanak a hallgatók 80%-a nem fogja használni, csak azok akik mesterre mennek, meg doktorira.
Igazából erre jobban felkészít a szak, mint a munkára.
Mondhatnánk azt is, hogy nem halat ad, hanem halászni tanít meg, mert később könnyebben tanulod meg a programozási nyelveket, de nekem a hal kell és köszönöm én el boldogulok majd 1-2 olyan nyelvvel, amit már évtizedek óta használnak és még jó sokáig fogják is.
Legalábbis így első körben,
Aztán mondom, lehet egyszer megyek távoktatásos egyetemre…
(Ha már keresek elég pénzt)
“ A természetes (pl. angol) és a formális nyelvek (pl. programozási nyelvek) között nagyon nagy különbség van. “
Ez nem igaz.
Pont azt mutatták ki a kutatások, hogy a kóderek agyának azok a részei dolgoznak aktívabban munkaközben, melyek természetes nyelvtanulásnál is.
#33. Nem, mivel teljesen irreleváns a kérdés szempontjából.
Csupán személyeskedéshez lenne ez alapanyag…
#36. Én nem mondtam ilyet azoknak az eltés volt évfolyamtársaimnak, akik egyáltalán nem tudnak programozni, és most pl. szakmunkásként próbálnak megélni Németországban…
Pedig lehet kellett volna.
Ezzel szemben én az első diplomámmal el tudtam helyezkedni, csak éppen utálom amit csinálok, mert a nyíltnapokon teljesen átvertek mindenkit… Ahogy az az egyetemeknél lenni szokott. És ha az ember államin van, nem szívesen hagyja ott az egyetemet mondjuk a 3. félévben.
#35. 23 éves vagyok. Ha annyira érdekel…
Ha jól számoltam akkor progmasters részlet+utó+állás garancia.(Azt azért érdemes észben tartani hogy csak sikeres vizsga esetén segítenek állást találni.) Szerintem mindenképp jó az ilyenekben hogy a partnerek elvárásait verik a fejedbe. A 20.-nak pedig igaza volt. Matek és logika fog kelleni. Csak nézd meg a felvételi példákat, vagy állásinterjún előforduló szakmai feladatokat. Bár ha tudsz egyedül is tanulni még erre is van ingyenes lehetőség.
"köszönöm én el boldogulok majd 1-2 olyan nyelvvel, amit már évtizedek óta használnak és..."csak hogy ezeket sem évtizedek óta ugyan úgy, muszáj "halászni" közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!