Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Több munkahelyi ajánlat...

Több munkahelyi ajánlat elfogadása, hogy az ajánlat elfogadási határidőn belül legyek, majd későbbi "bocsmégse" ahova inkább nem mennék, az működhet?

Figyelt kérdés

2 munkahelytől kaptam ajánlatot. Az egyiket már elfogadtam, a munka csak másfél hónap múlva indul, de már kértek belépési lap kitöltést, de csak elektronikusan, aláírás nélkül.

A másik elfogadási határideje hamarosan lejár, és az 1 hét múlva indulna.

Tudom, hogy próbaidőn belül, indoklás nélkül azonnal felmondhatok én is, de a fent írt dolognak van értelme? Amíg én kézzel nem írok alá semmit addig semmi sincs hivatalosan?

Azért szeretném ezt, mert még mindig nem döntöttem a 2 között, és még várható 1-2 ajánlat ezeken kívül is.

Persze tudom, nem szép dolog, de sokkal kevésbé szép dolgokat tesznek a munkáltatók, a "bocsmégse" tőlük még a jobbik esetnek számít...

2021. okt. 24. 20:03
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Csak elfogadás. Aláírás az első napon szokott lenni
2021. dec. 23. 09:38
 12/12 anonim ***** válasza:

csak egy megjegyzés a 8-asnak: szerintem ez egyáltalán nem "gátlástalanság", hanem a játékszabályoknak megfelelő játék. Ha már van próbaidő, és nem véletlenül van, akkor nyugodtan lehet azt rendeltetésszerűen használni, és akár az 1. napon felmondani. Emiatt ne érezzen senki lelkiismeret furdalást.

Az én munkahelyemen (amerikai technológia multi) volt már olyan, hogy kiküldték a csókának az ajánlatot, ő elfogadta, felmondott a munkahelyén és másnap felhívták tőlünk, hogy izé bocsi, az amerikaiak törölték a projektet, mégse gyere. Nagyon kellemetlen volt mindenkinek, de sajnos néha van ilyen.

2021. dec. 23. 11:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!