Meglehet élni 3 felnőtt, 2 gyereknek ha a havi bevétel össz. 450 ezer ft, sajat lakas, hitel nincs?
"Simán meg lehet belőle élni"
Túlélni lehet, nem megélni, a kettő nem ugyanaz!
"a lakosság kb 55-60% anál ennél kevesebb az egy főre jutó"
Ez sajnálatos, de ettől még nem lesz igaz, hogy 450 elég volna öt embernek.
"akkor azok éhen halnak?"
Nem. De különbség van aközött, hogy csirke farhátat és parizert esznek vagy sertéskarajt és szalámit. Nem mindegy, hogy szakadt turkálós ruhában járnak vagy tudnak újat venni. Teljesen más ha el tudnak menni szórakozni és nyaralni és más, ha folyton otthon ülnek, mert nincs pénz.
Tetszik-nem tetszik, ha nem akarsz szemetet enni, szórakoznál és nyaralni mennél évente egyszer, netán félre is tennél szükség esetére, akkor egy emberre bizony simán számolni kell 120-150 ezret, tehát egy 5 fős családnál legalább 600-at. És ez nem luxus, csak egy normális élet. A luxus fényévekre van ettől.
Igen, természetesen ki lehet hozni kevesebből, mint ahogy rengetegen kénytelenek is rá, de az nem élet úgy. Persze van, aki nem tud mit tenni.
Viszont pont ezért nem értem, mikor az emberek gyereket vállalnak úgy, hogy két minimálbért visznek haza. Az amúgy sem jó anyagi helyzetüket méginkább lenullázzák egy gyerekkel, ahelyett, hogy racionálisan végig gondolnák és belátnák, hogy nem tudnak bevállalni egy gyereket (legalább is addig, míg legalább egyikük nem keres jobban).
Nekem nagyon kevesnek hangzik, mi ket felnott vagyunk, sajat lakasban egy db macskaval, kb ketten egyutt max 550 korul keresunk es ez is elmegy. Nem mondom, hogy nem tudnank jobban takarekoskodni, de nem szorjuk a penzt, de azert ha eljarok itthonrol, valami mindig kell, kaja vagy a furdobol fogy el valami stb.
Fogalmam sincs, hogy ferne bele a koltsegvetesbe meg egy gyerek is.
16 vagyok, ja igen, kiegeszitenem, hogy mi azert ELUNK is ebbol a penzbol, tehat szorakozas, nyaralas, ezekre is elmegy, de ahogy az elottem levo irta, igy normalis az elet, nem ugy, hogy itthon kuporgunk parizsis kenyeren.
Ha szeretnek gyereket egyszer majd, jo lenne, ha tudna jarni o is szorakozni, normalis zsebpenzt kaphatna, tudnek neki hobbit, kulonorat fizetni, mint ahogy ezekre az en gyerekkoromban is volt penze a szuleimnek. El tudtak vinni nyaralni, kirandulni, moziba, stb. En nem szeretnem, hogy egy gyerekkel ugy teljenek el az eveink, hogy itthon ulunk es ha valamit szeretne, az legyen a valasz, hogy nem futja ra.
Ugyhogy amig nincs realis esely ra, hogy mire mondjuk 5-6 eves a gyerek, addigra ezen a szinten elunk, addig en nem vallalnek gyereket.
#16: Na pont ezaz. Mi is ketten vagyunk, plusz egy kistestű kutya. Havi 580-ból van életünk, tudunk menni nyaralni, nem gond a barátokkal egy este étterembe menni és félre is tudunk tenni. Néha van egy-egy szűkös hónap, pl ha a lakásba kell valami nagyobb dolog vagy ha a kocsit kell szervizelni. El se tudom képzelni, hogy férne bele ebbe még egy gyerek is.
De tesóm bevállalt 3 gyereket, meg CSOK meg miegymás, pedig ők sem keresnek többet. De meg is látszik, mert folyton a szüleinket pumpolja, én szerencsére nem szorulok rá és ilyen áron nem is kéne gyerek...
19: Ja persze, Hitel nélkül ha kocsi nincs és alig mozdultok ki, akkor esetleg 300-ból megvagytok, de ha van egy normális bevétel, akkor miért felejtetek el élni?
1 millából félre raksz 300-at, 700-ból meg már jól el lehet lenni egy gyerekkel is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!