Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért kell úgy tenni, mintha...

Miért kell úgy tenni, mintha dolgoznánk?

Figyelt kérdés
Átlagos munkahely: ha nincs munka, akkor is úgy kell csinálni, mintha dolgoznál. A jelenlegi is ilyen. Lement a munkacsúcs, minden mellékes teendő kész, minden kitakarítva a téli leállás előtt és semmi értelme itt lenni. Ha bent ülök az öltözőben, megy a pletyka, az áskálódás és a főnöknek árulkodás, hogy nem dolgozom. Mindig megkérdezem a főnököt, hogy na akkor mi legyen, hebegve kinyög valami idióta, teljesen fölösleges feladatot, aztán eltűnik. Megcsináljuk 20 perc alatt, utána szenvedünk tovább. Miért nincs kimondva, hogy ha nincs meló, akkor készenlétben üljünk az öltözőben vagy menjünk hamarabb haza? Mi ez a hülye berögződés? (A másik munkám teljesítménybéres világos feladatokkal, egészen más kedvvel, hatásfokkal dolgozom ott, s ha nincs munka, hazamegyek pihenni, és kész)

2021. okt. 20. 12:18
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
80%

" akkor készenlétben üljünk az öltözőben vagy menjünk hamarabb haza? "

Mert ugyanúgy kell fizetni a járulékot utánatok, ha hamarabb hazamentek akkor is ugyanannyi járulékot kell fizetni. Én is elvárnám hogy megvárjad a munkaidő végét. Egyébként ha ennyire magas hatásfokkal dolgozol és egyedi időbeosztást szeretnél akkor menj el vállalkozónak, aztán lesz habzsi dőzsi

2021. okt. 20. 12:33
 2/23 anonim ***** válasza:
40%
Mert a hülye magyar főnökök ilyenek. Nálunk is ez menne, ha nem mennék ki többször szünetre vagy tűnnék el a főnök elöl. Olyan is van, hogy a hivatalos műszak vége előtt fél órával már kimegyek a termelésből.
2021. okt. 20. 12:36
 3/23 anonim ***** válasza:
19%
mert egy múlt századbeli begyöpösödött vezetés van nálatok is az élen. mindig a fejétől büdös a hal.
2021. okt. 20. 12:41
 4/23 A kérdező kommentje:
Értem. Milyen értéket teremtünk a munkáltatónknak azzal, hogy munkát színlelünk munkaidőben? Ha készenlétben ülünk munkaruhában az öltözőben, magasabbak a terhek? A munkaidő megvárásával részben egyetértek, de például nagyobb munkáknál kevésbé húznánk a szánkat, ha elengednének ilyen esetekben előbb minket. Egyébként ne érts félre, szeretek dolgozni, szeretem a hasznos munkát akkor is, ha nehéz. Pusztán nem értem, hogy amikor egyértelműen nincs munka, miért kell egy hazug színjátékot játszani.
2021. okt. 20. 12:46
 5/23 A kérdező kommentje:
Az előző kommentem az első válaszolónak szántam válaszként.
2021. okt. 20. 12:46
 6/23 anonim ***** válasza:
72%
Add meg a főnököd számát vagy email címét felhívom és megkérdezm tőle.
2021. okt. 20. 12:47
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
Ne foglalkozz vele! Valószínűleg munkáltatóként dolgozik vagy vállalkozó. Persze, hogy a cégek érdekeit nézni.
2021. okt. 20. 12:48
 8/23 anonim ***** válasza:
49%

Komcsi maradvány, Kádári mentalitás. Ezért döglődnek a hazai vállalkozások.

Ostobák a tulajdonosok és a vezetők.

Agyukig csak az adócsalásig és a márkás autókig terjed.

Igazi prolik!

2021. okt. 20. 12:51
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

mert alvállalkozó és ha látja a tulaj hogy nem dolgoznak akkor kevesebbet akar majd fizetni.

Ha pedig középvezető akkor meg jól lecseszik hogy nem dolgoznak az emberek.

2021. okt. 20. 12:54
 10/23 A kérdező kommentje:
A 9-esnek: igaz, ez így van. Fölötte is van egy ember, aki ilyen mentalitású. A kérdés továbbra is fennáll. Az miért nem látja be? Mi ez a szoci szemléletmaradék?
2021. okt. 20. 12:58
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!