Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha igaz az amit itt is írogatn...

Ha igaz az amit itt is írogatnak sokan hogy a nyugati országokban a magasabb bérek mellé az árak is annyival magasabbak, akkor a több százezer magyar kivándorló nem tud számolni?

Figyelt kérdés
Nem tudták még kimatekolni hogy semmivel se élnek jobban? Vagy talán nincs igaza annak a bandának akik azt fújják hogy nem jobb kinn a helyzet?
2021. okt. 18. 08:56
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
79%

Menjel ki azt mindent megtudsz.

Jobb az élet egyértelműen

2021. okt. 18. 09:03
 2/21 anonim ***** válasza:
50%
90% ban azok irnak ide akik ismerosok ismerosetol hallottak ezt azt, fogalmuk sincs mi hogyan mukodik.
2021. okt. 18. 09:06
 3/21 anonim ***** válasza:

Balázs Balázs, már megint miért kérdezel olyat amit te is tudsz?

Hiszen 1-2 éve még azzal picsogtad tele az oldalt, hogy milyen jó dolgod volt Gratz-ban, ahol a gyorskajás kulimunkádból saját garzont béreltél...

2021. okt. 18. 09:09
 4/21 anonim ***** válasza:
78%
Németországban élek. A fizum pont duplája, és az albérlet is duplája az otthoninak. A szolgáltatások drágábbak (étterem, fodrász) viszont a boltokban minden ugyanannyiba kerül/olcsóbb, mint otthon. Kb. a teljes otthoni fizum megmarad hó végén. Jobb kint.
2021. okt. 18. 09:19
 5/21 anonim ***** válasza:

Utolsó jól látja.

Dupla akkora a fizu kint, viszont közel a felét félre tudod tenni.

Természetesen nem a minimálbéres melókra gondolok. De még abból is megélsz szerény színvonalon.

Magyarországon meg éhendöglesz a minimálbérből, ha csak nem kell szobát, lakást bérelni.

2021. okt. 18. 09:28
 6/21 anonim ***** válasza:
74%

4-es hazudik. En is Nemetorszagban elek es a boltokban is minden dragabb, mint Magyarorszagon. Persze meg igy is tobb a megtakaritasom, mint otthon.

Numbeo egyebkent viszonylag korrekt kepet ad:

[link]

2021. okt. 18. 09:34
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

Svajcban elek, nem minimalt keresek de nem is vagyok tulfizetve az itteni fizetesekhez kepest, mindent kifizetve megmarad 500-600 ezer forintom, ha meg a felet el is koltom szorakozasra akkor is elrakok annyit, mint otthon egy fizetes, sot meg tobbet.

Lehet pampogni, hogy ja persze mert albanokkal lakok tizen egy szobaba, nem igy van. Aki nem elt kulfoldon az semmit se tud a dolgok mukodeserol. Nem mondom, hogy mashol is elraksz ennyit, de aki nem agyhalott az elethez, az sokkal jobban boldogul kulfoldon mint otthon.

2021. okt. 18. 10:11
 8/21 anonim ***** válasza:
Bazsi, de hát voltál alkoholista takarító Ausztriában, te is megtapasztaltad a saját bőrödön
2021. okt. 18. 11:10
 9/21 anonim ***** válasza:

"Lehet pampogni, hogy ja persze mert albanokkal lakok tizen egy szobaba, nem igy van."

Ugyan nem éltem kint, de voltam kint látogatóba. Nem albánokkal, de magyarok vagy 8-9 fő élt együtt egy konyhán két fürdőszobán egy családi házban. Minden lakószobába 1-2 lakóval. Akit ismertem ott és hazajött, valamicskét össze spórolt ott, de különösebb gazdasági megváltást nem hozott az életében.

2021. okt. 18. 11:25
 10/21 anonim ***** válasza:
69%

#6-os: nagyon kedves hozzáállás az, hogy “hazudok”. Pedig:

1/ Elektronikai cikkek konkrétan olcsóbbak mint otthon az alacsonyabb ÁFA miatt

2/ Én sok fagyasztott készételt veszek (Frosta) - kb. 1 euróval olcsóbbak itt a Reweben, mint otthon a Sparban

3/ Gyümölcs, édesség - érzésre ugyanannyit fizetek, mint otthon (bár pl. Kauflandban konkrétan az édességek olcsóbbak, csak az nincs a közelemben)

4/ Friss hús - a legolcsóbb boltos csirke itt vs. a legolcsóbb boltos csirke otthon közül valszeg az itteni drágább, de pl. lazac ugyanannyiba kerül

5/ Ruházat - ugyanannyi, sőt, itt sokkal több az outlet mint otthon

Ha te itt sokkal többet fizetsz ezekért mint otthon, akkor szerintem valamit rosszul csinálsz.

2021. okt. 18. 11:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!