Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarország lesz olyan,hogy...

Magyarország lesz olyan,hogy a kivándorlók haza tudjanak jönni?

Figyelt kérdés

Van egy barátom még az egyetemről, aki Németországba költözött.

Már az egyetem alatt is lett rendes munkahelye, az utolsó 2 félévet levelezős formában fejezte be.

Speciális műszaki területen dolgozott, viszont a vállalatnak, ahol volt gondjai voltak és elküldték.Nem nagyon talált állást, mert, hát kevesebbet nem akart keresni, mint amennyit ott kapott, meg kevés is volt az álláslehetőség.

Anno azt mondta, kimegy pár évre Németországba, ugyanis ott az ő területe létezik és megy rendesen.Majd gyűjt tőkét lakásra és ha Magyarországon lesz zsíros állás, visszajön.

Még a Covid előtt próbálkozott.Nettó 550 (br 827) volt a bérigénye.De, nem járt sikerrel.

Pedig a nettó 550 jóval kevesebb a német fizetésénél.Nettó 550 ezernyi eurót kint egy boltos keres a Lidlben.

A képességei pedig jók.

Szakmai tapasztalat, angol-német tárgyalóképes nyelvtudás...stb.

De, a magyarországi munkáltatóknak mégsem elég jó.

2021. jan. 27. 21:16
 1/8 anonim ***** válasza:
77%
Mire a Nap vörös óriássá duzzad és szénné perzseli a Földet, addigra TALÁN nyugati életszínvonal lesz itt. Mert most nagyon az ellenkező irányba tartunk.
2021. jan. 27. 21:21
 2/8 anonim ***** válasza:
76%

Fogd rövidre kérdező!

Lesznek nyugati bérek Magyarországon? -mert ezt akarod kérdezni, a válasz pedig nem, egyelőre nem várhatóak.

Az ismerősödnek a reális bérigénye nettó 350-400 között van, ilyen fiatalon, ha lenne mondjuk 10-15 év tapasztalata más lenne a leányzó fekvése hidd el.

Gyakorlatilag pályakezdő fiatalok pár éves tapasztalattal szinte sehol sem szakítanak alkalmazottként félmillákat nettóban.

2021. jan. 27. 21:25
 3/8 anonim ***** válasza:
0%

2019-ben pl. többen jöttek haza, mint ahányan kimentek.

[link]

2021. jan. 27. 21:25
 4/8 anonim ***** válasza:
61%
Ha válság helyzetben volt arra lelki, fizikai, anyagi erejük, hogy sorsukra hagyják az országot és benne az ismerőseiket, rokonaikat, szeretteiket, akkor a lőtéri kutyát nem érdekli, hogy akar-e valamelyikük is hazajönni vagy sem. Éljenek csak ott továbbra is, ahol eddig jól érezték magukat!
2021. jan. 27. 21:40
 5/8 anonim ***** válasza:
89%
Nem feltétlenül az a problémája sokaknak hogy kevés a fizetés. Hanem maga ez a közéleti helyzet. Engem pl rendkívül zavar hogy a fidesznek mindig van egy ellensége (nem ellenfele) akit utálni kell. Hazajönni első körben kormányváltás esetén jönnek szerintem a többit szerintem ők se tudják.
2021. jan. 27. 21:41
 6/8 anonim ***** válasza:
56%
Ez is probléma lehet amúgy. A fizetés mellesleg viszonyítás kérdése, ha annyiba kerülnének a dolgok, mint 25 éve, akkor a fizetés pont elég lenne.
2021. jan. 27. 21:43
 7/8 anonim ***** válasza:
Ez teljesen szakterület és országrész függő. Na meg kereslet és kínálat, nyilván Pesten könnyebben megkaphatja, mint mondjuk Kazincbarcikán. Azért azt is figyelembe kell venni, hogy ha ez kiderül és a többiek nem keresnék ennyit könnyen konfliktus alakulhat ki cégen belül.
2021. jan. 27. 21:56
 8/8 anonim ***** válasza:
0%

"Pedig a nettó 550 jóval kevesebb a német fizetésénél.Nettó 550 ezernyi eurót kint egy boltos keres a Lidlben.

A képességei pedig jók.

Szakmai tapasztalat, angol-német tárgyalóképes nyelvtudás...stb.

De, a magyarországi munkáltatóknak mégsem elég jó."

Kérdező kint a tartományi átlagfizetés 2,24-szeresét keresi? Mert értem én, hogy neki van egy elvárása, de ismereteim szerint kint sem úgy megy, hogy bemondasz 4 ezer euró nettót és azt az első munkahelyen megkapod.

2021. jan. 27. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!