Ha nettó 180 a bérem, akkor a 25 éven alatti kedvezménnyel mennyit fogok keresni? Hogyan kell számolni?
#3 Ez igaz,de legalább egy ideig nem volt fekete a leves,ez a lényeg.Nincs titkosítva hogy 25 éves életkorig kapsz pluszt,konkrétan minden ezzel foglalkozó témában azzal kezdik hogy 25 év alattiak támogatása.Aki ez után meglepődik amikor nem jön a támogatás az meg is érdemli.
Persze tudom begyöpösödött prolinak semmi se jó,mindenben meglátja a szart,az se lenne jó ha egy napról a másikra félmillióval többet kapna.
Itt a begyöpösödött proli max te lehetsz :D
Amúgy a fiatalok többsége (kb. 80%-a) pedig nem, nem lesz rá felkészülve arra, hogy egyik hónapról a másikra SZJA-t is fizetni kell. Nézz körül a mai 20-23 évesek körében és te is rájössz :)
és szerinted a kérdező, aki azt se tudja kiszámolni, hogy ha most X összeget keres, akkor SZJA nélkül mennyit kapna nettóban, mennyire lehet tudatos pénzügyileg?
Ha én most lennék pályakezdő és 25 alatt lennék, akkor az elengedett SZJA-t egytől egyig félretenném és úgy élnék, mintha tőlem is vonnák az adót. De a többség felfogja élni a pluszpénzt és aztán megy a sírás :D
"Ha én most lennék pályakezdő és 25 alatt lennék, akkor az elengedett SZJA-t egytől egyig félretenném és úgy élnék, mintha tőlem is vonnák az adót. De a többség felfogja élni a pluszpénzt és aztán megy a sírás :D"
Te meg hagyond elinflálódni, aztán azért megy a sírás. Ha tényleg olyan kur.vanagy szakérő lennél mint ami a stílusodból lejön, legalább egy inflációt követő befektetésbe raknád, nem gyűjtögetnéd,
Kimondta, hogy hagynám elinflálódni és nem fektetném be legalább egy állampapírba? :D
Nálam a félretevés nem azt jelenti, hogy hagyom a bankszámlán állni (de ha te rögtön erre gondoltál, akkor nálad biztos így van, ugyanis valamilyen szinten igaz az a mondás, hogy mindenki magából indul ki), de nem ezen van a lényeg :D
Mindegy nem fogok itt befektetési tanácsokat osztogatni a gyakorikérdések pénzügyi analfabétáinak :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!