Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Huszonéves korban mi számít...

Huszonéves korban mi számít túl gyakori munkahelyváltásnak?

Figyelt kérdés
Ha másfél-két év után váltok munkahelyeket, az rendben van? Nyilván elsősorban nagyobb fizetésért teszem, de az is a célom, hogy 30-as éveimre már horgonyozzak le valahol. Bár hallottam olyant is, hogy főnök abból lesz általában, aki hűséges egy céghez.

2021. okt. 12. 14:21
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
10: vagy talán előitéletesség helyett lehetne arra is figyelni, hogy kapjon kihívásokat. Nem csak évente kérdezni a dolgozókat, hogy érzik magukat.
2022. jan. 15. 13:33
 12/15 anonim ***** válasza:

Meg ha több dolgot is megcsinál azóta, fejlődik, plusz feladatköröket kap, nem csak inflació követő bért kellene neki adni hanem a plusz felelősség plusz díjazást.

Vagy két év múlva max lelép, még ha a fél-egy év sztem is nagyon korai. Mérnökként én is ezt teszem, 2 évente váltás, így lehet csak előre jutni.

2022. jan. 15. 13:46
 13/15 anonim ***** válasza:
Ja, félre ne érts, ha tényleg nincs már egy munkában kihívás, akkor mehet a váltás, de amikor teljesen indokolatlanul, 10 hónap után lelép, valaki is sehogy se lehet meggyőzni, akkor az kárt okoz a vállalatnak, ezt pedig a vállalatok meg akarják előzni, ezért van, hogy már egyre rosszabb szemmel nézik a job hopperkedést.
2022. jan. 15. 14:47
 14/15 anonim ***** válasza:
Én értem, hogy mi az indok, de gyakorlatban meg azt látom, hogy a cégek több energiát (pénzt) tesznek a kiválasztásba, mint a megtartásba. Nem megfelelő vezetők, pocsékul összeállított pozíciók. Ráadásul már a kiválasztásnál fölé lőnek az elvárásoknak, miközben a fizut minél alacsonyabban akarják tartani. Felvesznek tehát a piaci realitásnál kicsit olcsóbban valakit, aki a képességei alapján több/jobb feladatot is elláthatna vagy több pénzt is kereshetne. Aztán meg rinyálnak, ha az illető erre egy éven belül rájön és továbbáll.
2022. jan. 15. 15:29
 15/15 anonim ***** válasza:

Pl kell a cégnek egy service desk agent, már a kiírásban benne lesz, hogy 2-3 év tapasztalat meg ITIL képzettség elvárás, de legalább előny. Holott telefont felvenni, beszélgetni, bőven elég a nyelvtudás, a többi úgyis cégenként változik. De nekik olyan kell, amit leírtam. Felveszik, holott ezzel a tapasztalattal lehetne 20százalékkal több fizuért change manager, incidens, problem manager vagy ki tudja még mi. Na ő pl hamar meg fogja unni a telefonálgatást, és továbbáll.

Egy ilyen felvételinek is win-win szitunak kellene lennie. A cégek pedig ennek a pályázó felőli oldalátnagyon nem látják át.

2022. jan. 15. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!