Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Huszonéves korban mi számít...

Huszonéves korban mi számít túl gyakori munkahelyváltásnak?

Figyelt kérdés
Ha másfél-két év után váltok munkahelyeket, az rendben van? Nyilván elsősorban nagyobb fizetésért teszem, de az is a célom, hogy 30-as éveimre már horgonyozzak le valahol. Bár hallottam olyant is, hogy főnök abból lesz általában, aki hűséges egy céghez.

2021. okt. 12. 14:21
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Az még rendben van, csak ne havonta válts munkahelyet mert az égvilágon senki sem fog felvenni mivel megbízhatatlanságot sugall
2021. okt. 12. 14:24
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
A 1,5-2 év teljesen jó, legtöbben 1-2 évet vannak bizonyos helyeken/beosztásokban. Ezt már lehet ugródeszkának használni. Sokan nem tudnak fejlődni már ennyi idő után (mivel nincs új feladat, és más beosztásba sem teszik át őt) ilyenkor érthető, hogy valaki inkább vált, munkáltatóknál ez nem hátrány, szeretik ha valaki több helyről is gyűjtött tapasztalatot, főleg ha megtudja magyarázni, hogy miért. A bérezés miatt sem gáz váltani, ugyanis normálisabb helyeken tudják, hogy érdemes évente korrekten emelni, különben nem fognak normálisan dolgozni az emberek, vagy elmennek inkább máshova.
2021. okt. 12. 14:42
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Másfél-két év teljesen rendben van. Akkor lenne probléma, ha mindenhol csak pár hónapot töltenél vagy 1 évnyi lyuk lenne két munkahely között.

"Bár hallottam olyant is, hogy főnök abból lesz általában, aki hűséges egy céghez."

Igen, de egyrészt nem feltétlen lesz belőled főnök, ha sokáig maradsz egy cégnél, másrészt előbb-utóbb mindenkit olyan magas munkakörbe léptetnek elő, amire már nem alkalmas.

Én hiába töltöttem el 7 évet egy cégnél, nemhogy főnök nem lettem, de rám szálltak és basztattak mindenért.

De nem belőlem kell kiindulni, mert én sokáig tűrök, legrövidebb idő, amit egy cégnél töltöttem 3 év volt.

"érdemes évente korrekten emelni, különben nem fognak normálisan dolgozni az emberek, vagy elmennek inkább máshova."

Nem mindenhol. Nekem volt egy hely (kis cég), ahol 4 év alatt semmi emelést nem kaptam (csak annyit, amit az adóváltozások miatt muszáj volt, hogy a nettóm ne csökkenjen). Más helyen volt, hogy 3 éven keresztül megmagyarázták, hogy miért nem kapok emelést.

De a mostani helyemen jövőre én fogok emelést kérni, mert itt meg nem mertem anno sokat kérni és alul vagyok fizetve.

2021. okt. 12. 15:32
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
1,5 évente simàn lehet váltani, az oké.
2021. okt. 12. 15:39
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
En fel, masfel, egy, masfel, ketto evig voltam munkahelyen, mar kiternek interjun ra hogy mire fel ez a sok valtas, de meg ki tudom magyarazni. Hazudnom sem kell, csak elmondom a valtasom okait. Egy kivetelle meg nem volt ebbol problemam.
2021. okt. 12. 18:10
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Ez mégokés. Évente már túlgyakori.
2021. okt. 13. 00:25
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Rengeteg oka lehet, hogy valaki fél év után otthagy egy helyet. Eleve a főnökség a legtöbb helyen gyalázatosan viselkedik a pályakezdőkkel, a nevetséges bér és rossz munkakörülmények pedig szinte mindenhol jellemző. Emiatt hátrébb sorolni valaki egy kiválasztási folyamatban rohadtul nem igazságos, a munkavállalóknak is vannak elveik meg céljaik, de ugye nálunk csak azt nézik, ki lenne a legjobb rabszolga.
2021. okt. 13. 08:40
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Huszonéves korban szerintem rendben van.
2022. jan. 14. 14:38
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Induljunk ki abból, hogy az IT a leg jobban fizetett terület itthon. Ott sok fejlesztő 1-2 évente vált ès lépdes felfelé. El lehet felejteni azt, hogy 5-10 éveket lessen az ember egy helyen, mert úgy csak anyagi lemaradása lesz. Ha a HResek meg húzzák a szájukat akkor ez van. Ők nem tudják megcsinálni ezt mert sok van belőlük. Más pedig megtudja.
2022. jan. 14. 19:29
 10/15 anonim ***** válasza:

HR-es is tud váltani egyébként, de most nem erről vitatkozzunk.

Nem vagyok HR-es, de vállalatstratégai szempontból tényleg, le kell szorítani valahogy a fluktuációt.

Bizonyos pozikra igen is fontos, hogy ne menjen el valaki 9 hónap után mert, "megunta", miközben kiemelkedően fizetnek neki, van work-life balance is, stb.

Főleg közgazdászos munkáknál, eleve mire használható lesz a kollega 3 hónap (kb), de komolyabb poziknál ez lehet több, mondjuk 6 hónap is.

Saját példa:

Hozzánk jött egy 28 éves srác, nagyon képzett és nagyon meggyőző is volt az interjúk során, ezért fel lett véve, kategória menedzsernek. 23-28 éves koráig 6 helyen dolgozott, közben 3x lépett felfele, utolsó helyéhez képest, nagy ugrás volt neki, hogy hozzánk jött.

Millió feletti bruttó fizetés, céges autó, jó teljesítmény esetén jó bónusz rendszer, full home office lehetőség, stb.

Nálunk 6 hónapig tart kb., mire teljesen tud egyedül dolgozni, addig mennek a trainingek és mondjuk az sourcing leader munkaidejéből vesz el, hogy egyengesse az útját.

6 hónapig nem + az értétermelés.

10 hónap utàn kitalálta, hogy ő nem érzi a kihívásokat és elmegy máshova.

Ennek elkerülése érdekében nem szereti a HR, ha valaki job hopper.

2022. jan. 15. 12:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!