Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ez ilyen bevett dolog, hogy...

Ez ilyen bevett dolog, hogy nagyobb multiknál akár jó pár hétbe telik, míg egyáltalán kiderül, hogy mit is kell majd ott csinálnom?

Figyelt kérdés
Október 1-jén kezdtem a Siemensnél, és eddig jóformán onboarding tréningen meg kötelezo-pl. tűzvédelmi-treningeken vagyok túl. Még azt sem tudom, hogy melyik ügyfélnek, milyen szoftverekkel, és mit is fogok csinálni.Home office-ban vagyok, így max megpingelhetem a főnit, hogy adjon már valami munkát, de gondolom ő is tisztában van vele, hogy most kezdtem, és remélhetőleg majd fokozatosan adja a feladatokat. Voltam már kisebb multinál, ahol az első nap megismerhettem a pozíciómmal kapcsolatban sok mindent.

2021. okt. 11. 09:16
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

9-es igen, ez így működik (szintén multi). A járvány előtt ez ugye úgy volt, hogy megmondtuk az ifjú kollegának, hogy sétáljon körbe az irodában az X,Y,Z csapatokhoz, ahol jellemzően egy kollegával elsétáltak egy kávéra, és elmesélték neki, mit csinálnak ők, és az hogyan illeszkedik az új ember csapatának a munkájához, és melyik az a probléma, amivel őket kell keresni.

A köv. lépés az volt, hogy kapott az illető egy "igazi" feladatot, és egy rutinos kollega leült mellé és mutatta neki mit kell csinálni.

Home office-ban mindkettő sokkal nehezebb.

Sajnos egy ilyen környezetben nem könnyű olyan feladatot találni, amit egy frissen kezdett ember önállóan el tud végezni. Használd ki az időt, tanulj, fejleszd magad mert pár hónapon belül nem lesz rá időd.

2021. okt. 11. 11:14
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Én egy nagy multinál kezdtem HR osztályon. Első két hétben nem kaptam semmi feladatot, sőt még asztalom sem volt, így az iroda előtti folyosón ücsörögtem egy kényelmetlen széken 2 hétig. Utána kaptam munkát, meg egy mentort aki semmit nem segített, hiába kérdeztem. Többször szóltam a főnöknek hogy nem segít a mentor, nem tudom megcsinálni pedig csinálnám, akkor végül adott egy másik mentort.

Munkaintenzitás változó, vannak olyan napok amikor 1 órát dolgozom, de van olyan amikor 14-et, a fizetésem pedig fix.

2021. okt. 11. 12:52
 13/14 anonim ***** válasza:
En is 1-jen kezdtem a Siemensnel, teljesen mas teruleten, de mar az elso nap effektiv munkat vegeztem. Ettol fuggetlenul, jellemzo a cegre a fejetlenseg, mondhatni komolytalan, a nevhez kepest kifejezetten. Sajnos az elso konzekvencia nagy csalodas.
2021. okt. 11. 15:14
 14/14 anonim ***** válasza:
Teljesen standard az ilyen a multiknál. Nekem 1 hónapig tartott, amíg a legalapabb hozzáféréseket megkaptam. Ha minden jól megy, még egy hónap, és valódi munkát is fogok végezni. Ez úgy, hogy létező, és pontosan körülírt pozícióról van.
2021. okt. 11. 17:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!