Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek tartsam meg a...

Szerintetek tartsam meg a doktori titulust a nevem előtt?

Figyelt kérdés

Jogász végzettségű vagyok.

Sajnos protekcióm és ismeretségem nincs, így ezzel a szakmával nem tudtam úgy elhelyezkedni, hogy abból szép összeg származzon.

Végül kiemelt kárszakértő állásban tudtam elhelyezkedni, ami igazán jól fizet, sokkal jobban, mint amilyen lehetőségeim lettek volna a tipikus jogász pályákon.

Magamban így végül is felmerült a kérdés: ilyen munkahelyen vajon előnyös-e, ha ott a doktor a nevem előtt? Nincs jogász munkatársam, így nem tudom őket megkérdezni.

Nem-e ciki, ha egy jogász doktor megy ki terepre kárszakérteni?

Ez a munka nem igazán illeszkedik a jogász végzettséghez. Így itt ez nem hiszem, hogy előnyös.

Ti mit gondoltok erről?

2021. okt. 10. 20:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
94%
tökmindegy, hogy ott van-e.
2021. okt. 10. 20:07
 2/11 anonim ***** válasza:
82%
Nem, mivel amúgy is foglalkozásdoktori, nem pedig valódi tudományos fokozat lol
2021. okt. 10. 20:16
 3/11 anonim ***** válasza:
94%
Én személy szerint megtartanám. Ismerek néhány embert, akik szintén nem a végzettségük szerinti területen dolgoznak, mégis megtartották a foglalkozásdoktori címüket. Egyikőjük eredetileg szintén jogász, de jelenleg IT-ben dolgozik.
2021. okt. 10. 20:18
 4/11 anonim ***** válasza:
83%
Én nem tartanám meg. Valahol szakmai kudarc szerintem, hogy egy doktori fokozattal is pályaelhagyó vagy
2021. okt. 10. 20:35
 5/11 anonim válasza:
69%
Ha már végignyomtam azt az 5 évet, alap hogy megtartanám.
2021. okt. 10. 21:09
 6/11 anonim ***** válasza:
22%
Mindegy. A foglalkozásdoktori cím amúgy sem igazi doktori cím, az a PhD. MAx ha bemutatkozól ne tedd hozzá, hogy doktor xy vagyok.
2021. okt. 10. 21:20
 7/11 anonim ***** válasza:
76%
Én nem tenném, szerintem több hátrányod származna belőle, mint előnyöd. Amúgy nyilván nem ciki, hogy váltottál, a probléma inkább az, ha a kollégáid, vagy a főnököd azt hiszik, hogy lenézed őket.
2021. okt. 10. 21:33
 8/11 anonim ***** válasza:
91%

En jogasz vagyok, szakmaban dolgozom, de csak az emailben beallitott nevjegyemnel szerepel a dr.

Ha telefonalok es bemutatkozom / szemelyesen talalkozom valakivel, sosem mondom a nevem ele.

Ott es olyankor hasznald amikor neked komfortos, jogosult vagy viselni a dr elotagot, kotelezonek nem kotelezo.

2021. okt. 10. 22:10
 9/11 anonim ***** válasza:
91%
Én nem használom (amúgy is nagyon hosszú nevem van), de volt már olyan, hogy főnököm finoman utalt rá, hogy az ügyfélnek jobban esik, ha egy dr. megy ki hozzá (és engem rendszeresen úgy mutatott be). Amúgy meg ahogy neked jobban esik.
2021. okt. 10. 22:20
 10/11 anonim ***** válasza:
44%
Én is hasonlóan éreznék, mint a 4-es, így én elhagynám legalább a mindennapokban. Pl. e-mail aláírásban és névjegykártyán ne legyen rajta, ha bemutatkozom is lehagynám. Ha úgy érzem, hogy van létjogosultsága, akkor odaírnám. Szóval használnám is meg nem is, de inkább nem.
2021. okt. 11. 08:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!