Mi értelme van a doktori titulus viselésének?
#1 Megnevettetsz. Viszont fején találtad a szöget! Nincs doktori címem és soha nem is lesz. A doktori fokozattól viszont 1-2 év választ el. Akadémiai szférában dolgozom és látok néhány dolgot ezzel kapcsolatban... A többit a fantáziádra bízom. "...ha megszerezte, akkor viselheti..." Kemény vagy! :D
#2 Nyilván igazad van. A kérdés már csak az, ha te a kórházban látod, hogy ki orvos és ki csak ápoló, az milyen praktikus előnyökkel jár? Jelent bármilyen előnyt azon túl, hogy egy orvos a doktori címének lobogtatásával hangsúlyozza, ő nem csupán egy ápoló? Nem rossz indulatból kötekszem, tényleg csak egy olyan magyarázatra vagyok kíváncsi, ami nem inog meg az egyszerű logika talaján.
#3 Szintén igazad van. Ám a két betű viselésére való jogosultság független az asztalra pakolás mértékétől. És egyébként is, a szakma nagyon jól tudja, hogy mennyit tettél le az asztalra vagy mennyit nem, a laikusoknak (a proliknak - igaz, "első"?) mindenképp mutogatni kellENE ezt? A kérdés persze költői. A tapasztalatom egyébként ellenkezik az általad megkezdett logikával. Legjobban a jogászok és orvosok, őket követve az (fokozattal rendelkező) adjunktusok és docensek, végül az egyetemi tanárok szeretnek leginkább kérkedni mindenféle "betűkkel". A professzor barátaim és a komoly kutatóintézetekben dolgozó kollégáim aligha doktorkodnak, jogász ismerőseim azonban szép számmal festik fel a Facebookra is, hogy ők doktorok, annak ellenére, hogy az oldal szándékosan nem biztosít erre lehetőséget.
Ezt mondtam én is. A komoly tudományos területen nem kérkedik senki. A kutatócsoportban több nagytudású külflödről hazajött senior kutató van és egyik sem úgy mutatkozott be.
Aki viszont tényleg régóta van a pályán az simán használja.
Végülis nekem mindegy, használja aki akarja, hiszen kiérdemelte... a foglalkozásdoktori címet is. Ez csak egy hagyomány, engem végtelenül hidegen hagy :D
Mondjuk a PhD mellett nincs is időm ilyeneken agyalni :)
Én amikor 10 éve megszereztem a doktori címet, akkor bevezettettem a személyimbe. Eszembe sem jutott, hogy miért NE tegyem?
Van ellene érv?
Nyilván bemutatkozáskor nem használom.
#7, most már nem az van, hogy új személyit kell csináltatni eleve, ha megvan a fokozat?
Lehet tévedek... amúgy teljesen normális, én is befogom vezettetni ha fokozatot szerzek.
Ezzel nem kérkedik senki, es tudományos területen alapnak számít, szóval sok értelme nincs kihangsúlyozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!