Mi értelme van a "csapatépítőknek"?
Őszintén szólva, nekem semmi kedvem nincs könyvelő marikával rajzolgatni, akit soha életemben nem láttam, és valószínűleg ezután sem fogok.
Miben "építi" ez a közösséget?
Vannak jo csapatepitok es vannak rosszak. Az hogy igy a gyenge cegek probaljak masolni a profikat szanalmas...
Voltam 80 fos cegnel csucs szuper csapatepiton, voltam multis cegnel is, es 500 fos cegnel is.
Nem a ceg merete hanem az ottani emberek hatarozzak meg hogy jo lesz vagy gaz!
Értelmesen megcsinált csapatépítőnek van értelme.
Nyilván ha a könyvelésen 60 évesek dolgoznak annak semmi értelme összeereszteni az it osztályon dolgozó 25 évesekkel.
Jelenlegi helyemen most volt csapatépítő. A 10 közvetlen kollégámmal mentünk el vacsorázni meg bowlingozni. Cég fizette. Elég jól sikerült.
De volt olyan cég ahol inkább nem mentem csapatépítőre, mert meló közben is olyan okádék volt 1-2 kolléga meg a főnök, hogy nem is voltam velük hajlandó egy percet sem együtt tölteni munkán kívül.
Ahogy én látom, akik élvezik: Első csoport: akik nem tudnak főzni/nem telik étteremre saját pénzből, azok elmennek, esznek és isznak egy jót. A másik csoport: elváltak/egyedülállók/nincsenek barátaik, akiknek magánéletük nem igen van, nincs kivel szórakozniuk.
Véleményen szerint egyikük a gyomrát tölti meg, másikuk a szociális igényét. A cég pedig elmondhatja, hogy hú, de jó, csapatot építettünk.
Szerintem ha van is értelme, akkor a szoros csapatnak, ami azokból áll, akik naponta együttműködve dolgoznak. Ahogy az utolsó írta, évi egy-két alkalommal elmennek egy este pl. bowlingozni, vacsorázni, hogy jobban megismerjék egymást.
Hallottam már ismerősöktől sokféle csapatépítőt, javarészt nevetséges, nálunk is rendszeresen szerveznek. A közel 100 (+) fő részvételével, ahol ostoba, szánalmas gyerekek szintjén lévő feladatokat kell megoldani, az kétlem, hogy bármit is építene. Ugyanígy, ahol meghívnak vacsorázni 50-100 főt és mind leülnek egy asztalhoz, nem is hallják majd egymás szavát - tapasztalat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!