Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tényleg annyira szarul keresne...

Tényleg annyira szarul keresnek a tanárok, hogy van, akiknek ki kell egészíteni a bérét, hogy meglegyen a minimálbér?

Figyelt kérdés
[link]

2021. okt. 7. 15:47
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
0%

Le lehet engem is pontozni, de én valahol egyet értek a 8-assal. Van egy két tanár ismerősöm, tudom, hogy csak azért lettek tanárok, mert nem tudták eldönteni gimnázium végén sem, hogy mit csináljanak vagy egy nehezebb szakról buktak ki.

Ahogyan hallom a panaszkodásukat mikor találkozom velük, mintha egy Isten által kiválasztott mártírok lennének, akik hatalmas áldozatot hoztak ezzel, hogy tanárok lettek.

Lehet panaszkodni, hogy kevés a nettó bér, de akkor is azt mondom, hogy mielőtt elkezdünk egy szakot, most legyen a tanári, vegyünk elő egy papírt és egy tollat, majd írjuk le az előnyöket, hátrányokat aztán mérlegeljünk.

Ebben az országban sok szféra van, ahol az emberek nincsenek megfizetve rendesen, csak azok nincsenek ennyire túllihegve.

De ha megnézitek, melyik állami közalkalmazott van normálisan megfizetve, és most itt tekintsünk el a vezetői rétegtől,

2021. okt. 9. 10:02
 12/13 anonim ***** válasza:
0%

akinek van egy esze és nem elfogult (vagy egy hisztis tanár), az pontosan látja, hogy a magyar oktatási rendszer megbukott, és tanárok többsége a diplomások legalját képviselik.

tudnék mesélni a tanár ügyfeleink szellemi szintjéről, de inkább nem teszem, viszont azon mindig jókat röhögök, hogy tanárok mennyire el vennak tévedve, le vannak maradva :D ők komolyam azt hiszik, h ők vmi értelmiségnek számítanak :D az eszem megáll.

pl. a mérnök kolleganőm pl beszél angolul, penge mindenféle reál dologban, képben a jogszabályokkal stb. na egy átlag tanár az ő képességeinek jó, ha 10%-ával rendelkezik, és akkor még sokat mondtam.

attól, hogy ti, tanárok tudtok vinnyogni, h nem olvasnak a gyerekek, meg szódolgozatok íratni, még nem jelenti azt, hogy vagytok vkik a diplomások között.

és egyben ez a kérdésre is válasz:

a legtöbb tanár nem állná meg a helyét komoly munkahelyen, sztem pár hét után kis hajítanák őket.

a versenyszférában az nem működik, h széttárom a kezem, ha a gyerekeket középfokon sem tudom megtanítani angolul, vagy ha 8an buknak matekból. nálunk pl, addig dolgozunk egy problémán, míg meg nem oldjuk. ehhez a tanárok nincsenek hozzászokva.

2,

az egyik válaszoló már feltette a kérdést: hova kell mondjuk egy földrajztanár? sehova. vagy angoltanár?:D hát..ők még vmennyire igen, de csomó helyen simám beszélnek már angolul németül, és máshoz is értenek mellette.

2021. okt. 18. 15:31
 13/13 anonim ***** válasza:

12-es sok mindenben én egyetértek veled és igazad van. Ha azt nézzük, hogy egy multicégnél vezető pozícióban lévő mérnöknek/ közgazdásznak/ marketingesnek milyen végzettségekkel, tudással kell rendelkeznie, hogy egy bizonyos pozícióba bekerüljön, s az utána milyen szintű felelősséggel jár, van a családomban is aki ilyen beosztásban van, hát stresszes, s a munkaideje sem annyi mint egy tanárnak. Megkérdezem azt is, hogy a tanárnak milyen felelőssége is van? Rossz szakmailag a pedagógus?

Nem baj, kirúgni nem lehet, mert hiány van belőlük, majd a szülők mélyen zsebbe nyúlnak aztán a gyerek megy magántanárhoz.

A tanár nem tart rendes órát, 1 hónapig javít 1 dolgozatot, hát mi van akkor?

Ugyanúgy megkapja a fizetését.

Minket lehet kirúgtak volna már úgy, hogy fegyelmi is indult volna ellenünk.

Nem veszik fel az egyetemre a gyereket?

Hát mi van akkor, gyereket minősíti nem a tanárt. Szülő meg a gyerek gondja, hát persze.

Beviszem a munkahelyemre a magántanítványt? Igaz, hogy egy másik munkahelyen szintén kapna az ember a fejére jó nagyot, ha a saját business-ét bevinné oda és a hivatalos munkaidő alatt azzal foglalkozna, de hát a tanárnak ezt szabad ugye.

Na tessék végiggondolni ezeket.

Szükség van tanárra, ez kétségtelen, de ellenőrizni kéne rendszeresen a munkájukat, akár a szülők is minősíthetnék őket névtelenül, mert kegyetlen milyen sok a szakmailag nulla pedagógus.

Nagyon igazad van 12-es abban is, amit az utolsó előtti bekezdésben leírtál. Egyszerűen fel nem tudom fogni, hogy néhány pedagógus, hogy tudja elviselni azt, ha nem tudom hány ember megbukik matekból vagy egyesr ír, s szerintem meg se fordulna a fejükben, hogy lehet nemcsak ezek a hülyegyerekek a hibásak emiatt.. Persze, minden tanárnak könnyű olyan osztályban tanítani, ahol a gyerekek nagyrésze zseni vagy becsületesen, anyait apait beletéve tanul, de ez nem kihívás, az lenne a kihívás, ha kevésbé jó képességű gyerekek eredményét javítanák, csak hát ugye könnyebb azt mondani, hogy a gyerek hülye és semmire nem fogja tudni majd vinni...

2021. okt. 19. 23:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!