Havi nettó 407 ezer ft fizetés jónak számít?
A budapesti bruttó átlagfizetés 2020 Q4-ben bruttó 502 614. Ez kedvezmények nélkül nettó kb 334 ezer forint. Tehát a tavalyi adatokhoz képest átlag feletti.
Forrás: [link]
#13: ez a statisztika elég torz, sajnos a hazai cégek nagyon jelentős része a mai napig szürkén foglalkoztat.
Katasok, vállalkozók, vagy szimplán ügyeskedők szintén nem szerepelnek benne, ahogy a részmunkaidősök sem (szintén a szürkefoglalkoztatás kedvelt formája).
Szerintem egy erős fizetés.
Azt én sem értem, hogy miért jön itt mindenki azzal, hogy "ha gyerekem lenne és feleségem, akiket el kell tartani". A feleségedet normál helyzetben nem kell eltartani, a gyerekekre így meg ketten juttok és mondjuk két ilyen fizetéssel már nem nehéz.
Szülés után a CSED jelenleg 100%, vagyis a feleségetek jobban fog keresni fél évig, mint szülés előtt. A GYED maximuma nem sok, de azért pont 170 ezer forint körüli összeggel több, mint a semmi. Illetve ha tudatosan készül rá az ember, tud olyan megtakarítási formát találni, amivel előre gondoskodhat erről az időszakáról. Szóval nem kell ezt túlspilázni.
"Ha feleségem lenne,akkor miért kéne nekem őt eltartani?
A nők ugyanúgy dolgozhatnak,már nem az 1800- as években élünk."
Ha tudnád hány nő van úgy vele, hogy a férje őt tartsa el, aztán ő meg majd a háztartást vezeti! Sőt, olyan férfit is ismerek, aki azon síránkozik, hogy nem keres eleget ahhoz, hogy eltartsa a feleségét és így mindketten dolgoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!