Legális lenne max 1-2 hét után visszalépni gyakornoki munkából?
Több cégnél interjúzok, de van egy preferált pozícióm, legyen ez A, a másik cég meg B. A folyamat előrébb tart B-nél. Ha elfogadnám B ajánlatát, mert nem kockáztatnám meg, hogy A nem adna ajánlatot, de mégis adnak és én utána átmennék. Ez legális?
Tudom, hogy nagyon nagy bunkóság lenne, és valószínűleg fekete listára rakna a B cég, egy pár évre minimum, de legális lenne? A cégek is sokszor kibasznak velünk...
Minden tanácsot szívesen fogadok!
Még csak pályázol gyakornoki helyre, de már megy a mantra, hogy a munkahely az ellenséged...
Van próbaidő, egy gyakornok meg a kutyát nem érdekli, pláne az első 1-2 hétben. Szóval nyugodtan megjátszhatod, hogy próbaidő alatt felmondasz a jobb ajánlatért. Persze, nyilván ez nem néz ki túl jól, de igazából annyira nem számít, hogy megérje agonizálni rajta. Korrektül és egyenesen kell eljárni ilyen helyzetben is, és kész.
Voltam pár helyen gyakornok és elég sok közeli barátom is, de még sosem hallottam arról, hogy gyakornok próbaidőn legyen.
Külsős szerződéssel bedolgozol egy diákszövetkezeten keresztül. Akkor lépsz le amikor akarsz. Ez ugyan így igaz az elbocsátásra is.
Lehet, hogy ha otthagynád a céget 1-2 hét után akkor nem néznének jó szemmel ha késöbb jelentkezel, de nagyobb esélyt látok arra, hogy nem fogják tudni, hogy valaha voltál ott, ha nem írod be az önéletrajzodba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!