Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » El akarok helyezkedni a...

El akarok helyezkedni a szakmámban, mint rendszergazda, de minden hirdetésben benne van a B jogsi, ami nekem nincs. mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Nézegetek oldalakat, de mindegyikhez írják hogy kell b kategóriás jogsi, ami nekem nincs. Csak emiatt nem tudok elhelyezkedni, mégis mit tegyek? Konkrétan volt olyan hirdetés, aminél (pályakezdőt keresnek) 10 feltétel volt, 9 megfelelt, 1 meg a jogsi volt és emiatt elutasítottak. Komolyan, szakmában szeretnék dolgozni, ehhez értek, ezt tanultam 5 éven keresztül. Nem akarok 3 műszakban dolgozni, egyáltalán nem olyan jó a fizikumom hozzá, inkább utazok órákat kevesebbért, de nem akarok gyári melót. Annyi ideje keresek már valamit, hogy hihetetlen és mindenhol a jogsi miatt utasítanak el, olyan helyen is, ami kb 10 km-re lenne innen... Busszal, biciklivel megjárom percek alatt... Jó, persze, az egészségügyi alkalmasságin megfeleltem mert nincs allergiám, látok meg nem vagyok süket, de a gerincem, derekam brutálisan tud fájni ha hosszabb ideig állok vagy ülök és nem mozoghatok, ott meg egy helyen kell állni, pár óránként átmenni másik géphez és ennyi... Rendszergazdaként legalább többet kellene mozognom, még ha épületen belül is, akkor is... Hiába nézem az állásokat, egyszerűen nincs.. Arra is gondoltam már, hogy itt lennék addig, míg meglesz a jogsi, de 3 műszak mellett nem tudnék rá tanulni, se vezetni a kötelezőt, ráadásul 6 hónap a próbaidő, ezalatt meg nem adnak szabit... Meg persze szombaton is be kell menni, a hátam meg nem fogja sokáig bírni, 10. Napja vagyok ott tehát ez a második hét vége majdnem, de egyszerűen megszakadok, holnap lehet hogy be se tudok menni, annyira fáj a hátam... Mégis mit tegyek?

Dél - délnyugat Magyarországról lenne szó.

2021. szept. 29. 16:18
1 2
 11/16 Koplárovics Béci ***** válasza:
91%

"Szánalmas, hogy erről az oldalról bármiféle normális választ, normális embert vártam."

Sajnos nem gondolkodtál el azon, hogy vajon tényleg a válaszokkal van-e a probléma? Nagyon nehéz az embernek elismernie azt, hogy az összes probléma forrását önmagunkban kell keresni.

2021. szept. 29. 18:56
 12/16 anonim ***** válasza:
Érdemes akkor elköltözni, vagy letenni a jogsit.
2021. szept. 30. 09:07
 13/16 BeefEater ***** válasza:
100%

A legtöbb SSC-jellegű helyen nem elvárás a jogsi az angol viszont igen.

A stílusod alapján viszont nem hiszem, hogy végig tudnád csinálni a kiválasztási folyamatot.

Próbálkozz meg a közszférával (iskolák, önkormányzatok, stb), igaz rendes fizetésre ne számíts.

2021. szept. 30. 16:40
 14/16 anonim ***** válasza:

Hogy tudna egy ssc-be elmenni😂?

A legalapabb ssc pozira is elvaras egy minimum 80-as iq (ez azt jelentené, hogy a jogsit is megtudná csinálni, munka mellett).

2021. szept. 30. 18:38
 15/16 anonim ***** válasza:
54%

Szerintem a kérdező azért alkot kifogásokat, mert ő nem akar jogsit. Ilyen viszont van, ezért nem szabad elítélni. Senkit sem szabad a volán mögé kényszeríteni, aki nem szeretne autót vezetni. Ez egy veszélyes üzem, nem mindenki szereti, nem mindenki vágyik rá, hogy vezessen.

Abban pedig igaza van, hogy a jogsi hiánya miatt elutasítani egy tőle 10 km-re lévő munkahelyről, ha egyébként tudja a szakmáját, nem szép dolog. Én is kiakadnék. 10 km ingázás azért nem sok, még tömegközlekedéssel sem.

Viszont túl sokat nem lehet tenni. Vagy megcsinálod a jogsit, hogy be tudd mutatni, hogy van (és utána nem vezetsz, ha nem szeretnél), vagy keresgélsz tovább.

2021. okt. 4. 20:55
 16/16 anonim válasza:
Amennyi idő alatt ezt a regényt leírtad, már meglehetne a jogsi
2021. okt. 27. 10:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!