El akarok helyezkedni a szakmámban, mint rendszergazda, de minden hirdetésben benne van a B jogsi, ami nekem nincs. mit tehetnék?
Nézegetek oldalakat, de mindegyikhez írják hogy kell b kategóriás jogsi, ami nekem nincs. Csak emiatt nem tudok elhelyezkedni, mégis mit tegyek? Konkrétan volt olyan hirdetés, aminél (pályakezdőt keresnek) 10 feltétel volt, 9 megfelelt, 1 meg a jogsi volt és emiatt elutasítottak. Komolyan, szakmában szeretnék dolgozni, ehhez értek, ezt tanultam 5 éven keresztül. Nem akarok 3 műszakban dolgozni, egyáltalán nem olyan jó a fizikumom hozzá, inkább utazok órákat kevesebbért, de nem akarok gyári melót. Annyi ideje keresek már valamit, hogy hihetetlen és mindenhol a jogsi miatt utasítanak el, olyan helyen is, ami kb 10 km-re lenne innen... Busszal, biciklivel megjárom percek alatt... Jó, persze, az egészségügyi alkalmasságin megfeleltem mert nincs allergiám, látok meg nem vagyok süket, de a gerincem, derekam brutálisan tud fájni ha hosszabb ideig állok vagy ülök és nem mozoghatok, ott meg egy helyen kell állni, pár óránként átmenni másik géphez és ennyi... Rendszergazdaként legalább többet kellene mozognom, még ha épületen belül is, akkor is... Hiába nézem az állásokat, egyszerűen nincs.. Arra is gondoltam már, hogy itt lennék addig, míg meglesz a jogsi, de 3 műszak mellett nem tudnék rá tanulni, se vezetni a kötelezőt, ráadásul 6 hónap a próbaidő, ezalatt meg nem adnak szabit... Meg persze szombaton is be kell menni, a hátam meg nem fogja sokáig bírni, 10. Napja vagyok ott tehát ez a második hét vége majdnem, de egyszerűen megszakadok, holnap lehet hogy be se tudok menni, annyira fáj a hátam... Mégis mit tegyek?
Dél - délnyugat Magyarországról lenne szó.
#1 Bocsánat, nem tudtam, hogy mindenki agykapacitása és energiakapacitása megegyezik, így ha 1000 ember meg tudja úgy csinálni, a másik 1000nek is meg kell tudnia. Persze az egészségügyi problémákat is ignorálnia kell mindenkinek. Viszont ezt nem értem, hogyha a cég tulajdonosa képes volt milliós céget kiépíteni, a szomszéd fodrász miért magánba nyomja 24/7 a saját otthonában egy szobában? Nem. Akár hiszed akár nem, ez nem "kifogás" és ideje lenne lekattanni erről a hülyeségről, hogy "HA NEKEM MENT NEKED IS FOG". 8 és fél óra munka, 20 perc szünettel 4 óra után ami annyiból áll, hogy szólnak hogy szünet van, elmész átöltözni ami legalább 10 perc (mert féltik a munkaruhát meg nincs valami közel az öltöző), akár vittél kaját magaddal akár ott veszel, ki kell menni a közösségi térbe, ott kajálsz, aztán kézfertőtlenítés, lázmérés, szondázás, mágneskártya, vissza öltözőbe és mehetsz vissza. Én ez idő alatt tornáztatom a derekam, megcsinálok egy ilyen 10 perces gerinc pihentetős videót meg iszok egy kis vizet a benti adagolóból és ennyi. Ez a napi ritmus, 3 műszakban, ha épp nincs túlóra (általában van +2 vagy +4 óra, mióta ott vagyok, múlthét pénteken nem volt csak). Aztán meg, amikor letelik ez a 8 és fél óra(jobb esetben), átöltözöl, lejelentkezel meg egyebek, majd mikor mennél ki a kapun és húznád a kártyád, rád szólnak, hogy várni kéne egy kicsit, mert épp bedöglött megint a rendszer, vagy ha túlóra volt, hogy jön a következő műszak csapata és előbb őket kell beengedni mert ketyeg nekik az óra, mire az megvan, a műszak méretétől függően 25 perc ha jó a kapu, ha rossz, mindenkit papíron vezetnek fel ami lehet akár egy óra is, persze ezt már nekik is levonják mert "késtek", aztán a + idő miatt lekésed akár 5 perccel, akár 30 perccel a buszt, úgyhogy el kell sétálnod a kb 3 km-rel arrébb lévő megállóhoz ahol ha szerencsés vagy, pont jön az X órási busz ami haza dob, ha nincs szerencséd, pont lekésed és várhatsz még legalább 45 percet a következőre, de ha épp délutános vagy (ahogy én kezdtem múlthéten) és +2 óra túlóra van és épp baszakodnak még vagy 10 percet a kapuval, lekésed az utolsó buszt és alhatsz egy padon, mert nincs ismerős aki haza tudna vinni, taxira nincs pénzed mert még fizetésed se volt, de a bérleted is csak fizukor fizetik majd ki, majd reggel az első busszal haza, lecuccolsz, tusolsz, kajálsz alszol még vagy egy órát és már mehetsz is vissza, semmi interakció a családoddal, a pároddal, csak mész, mert muszáj, mert ha lekésed a buszt, baszhatod a próbaidőt, meg a fizetésed is. Ez velem eddig kétszer történt meg, egyszer hétfőn, mert valamelyik próbaidős vérnyomásos és összeesett, le kellett állni és túlórában nyomni, meg szerdán, mert kb 5en hiányoztak és az ő munkájukat is nekünk kellett megcsinálni, persze túlórában, ahogy írtam is... 10 perc van adva arra, hogy becsekkolj, átöltözz és lesétálj a helyedre, ezt a legalább 5 percet Mindig elveszi a fent írott sorozat, de ha korábban mész be pl egy órával hamarabb (ami persze egyáltalán nem fáraszt le agyilag), akkor sem mehetsz be, mert 1. nem fogják fizetni azt a +1 órát amit te hamarabb csekkolsz be, 2. az előző műszak még ott dolgozik a te helyeden, vagy ha épp beteg az aki a te helyeden lenne az előtted lévő műszakban, beállhatsz, de tudatják veled, hogy azt az 1 órát biztos nem fogják fizetni, mert nem onnantól szól a kezdésed. Az elmúlt napokban egyáltalán nem tudtam szünetben kajálni, ahogy írtam is, azt a 10 perces edzést csinálom meg és ennyi, másokat ahogy látok, vagy bevisznek kaját az üzembe (ami tilos és kirúgnak ha meglátják pl kamerán, a héten 1 valaki rúgtak ki ezért és azóta gyakrabban sétálnak körbe), vagy az öltözőben ledobják a munkaruhát és ott kajálnak, ami szintén tilos, ugyan nincs kamera, de ellenőrzésképp bármikor körbe járhatnak. Múlthéten kétszer jöttek be ketten hogy megnézzék, valaki nem-e cigizik vagy kajál odabent, ebből az egyik alkalmat mesélték, a másik alkalommal csak a telefonom vettem elő hogy megnézzem, mit írt a párom. Nem mellesleg megjegyezném azt is, hogy sorozatosan hagyják ott a gyárat pont az ilyen hülyeségek miatt.
Lehet, hogy neked nem "atomfizika phd" a kresz, de annak, aki még életében nem tanult kreszt és életében nem vezetett, annak Az. Nem hinném, hogy bárki úgy pattant ki az anyjából, hogy ezeket tudta. De egyébként egy ismerősöm pár hónapja csinálta meg a kreszt, úgy mindent és 4× húzta meg az oktató, mert "ráment a képzeletbeli padkára", "az irányjelzőt nem kapcsolta ki időben", (mint kiderült, kb 3 másodpercet vezetett egyenesen, lassan, mielőtt kikapcsolta volna azt) meg hasonló hülyeségek. Ja és persze ez sem az elsőhavi fizetésből lenne kifizetve az árakat nézve... Bármilyen elszomorító is, én ezek mellett nem érzem magam képesnek arra, hogy kreszt tanuljak és a próbavezetésekre is eljárjak, mikor van, hogy hazamenni sem tudok. Jelenleg délelőttös műszakban vagyok, a buszon ülve tettem ki a kérdést. Na ez az a Free 28 perc, amit ki tudok használni arra, hogy csináljak valamit ami nem utazás, munka, alvás vagy várakozás a buszra, kapura. Mellesleg másik 3 gyári meló közül ide vettek fel, mert ide nem vártak el tapasztalatot, így itt interjú sem volt. A többi helyre, hiába pályakezdőknek hirdetik, volt interjú és a tapasztalat hiánya miatt utasítottak el.
Hogyha valaki tanácsot kér, nem azzal kell pofánvágni, hogy "Ez csak kifogás". Legalábbis nem ezzel kellENE, de feltételezem az én gondolkodásmódommal van probléma, sajnálom...
De... ez még mindig csak kifogás, csak kifejtetted hosszabban is. Rendszergazda akarsz lenni. Ahhoz logika kell, vagyis megérteni és nem megtanulni kell a dolgokat. Ha ez nem megy, akkor nem fogsz túl nagy karriert befutni "rendszergazdaként" sem. Szerinted ott majd nem kell új dolgokat megtanulnod?
Az embernek arra van ideje, amire időt szán.
4× húzta meg az oktató, wow.
Azt ide garantálom, hogy az oktató egyszer sem buktatta meg az ismerősöd.
Egyébként, pedig felteszel egy kérdést, amire a kérdésben van a válasz.
Tudod, ha jogsit várnak, akkor l*f*szt se tudsz csinálni, mint hogy csinálsz jogsit.
Bármi máson lamentálni, teljesen felesleges és értelmetlen, aka kifogás keresés.
Befizetsz egy elearning kurzusra, amit otthonról kb., ha jól emlékszem 6 hónapig el fogsz tudni érni, teszkérdésekkel, példákkal stb. Ez nekem két estémbe telt megtanulni 2x4 óra mondjuk. Jó, mint írtad lehet másnak nehezebben megy. Azért olyan 80-as iq felett, illene legrosszabb esetben is mondjuk 10x4 óra alatt megtanulni. 40 óra és van rá 6 hónapod ez nagyjából napi 20 perc, azért ennyi időd szerintem csak van.
Mit kellett mondanunk?
Van egy munka. Állítàsod szerint az összes hasonló, amihez kel jogositvány. Neked nincs. Mit kellene csinàlj? Jogsit? Nem logikus?
Mit kellett volna mondanunk neked mr. okostojás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!