Ha most 22 évesen nettó 300 ezret keresek úgy, hogy az szja elvisz kb. 60 ezret, akkor januártól kb. 360 ezret fogok keresni?
A személyi jövedelemadó 15%, melyet a bruttó keresetből vonnak le. Mivel nem tudjuk, mennyi a bruttód, így nem lehet pontos összeget mondani.
Egyébként meg jan. 1-én fog életbe lépni, ráérsz majd decemberben agyalni ezen :-)
Akkor másképp kérdezem.
A bérpapíromon 60 ezer körüli összeg szokott lenni, ami a 15%-a a bruttó keresetemnek. Tehát akkor havi átlag 60 ezerrel keresnék többet, ha jól értelmezem. Mert nem nagyon vagyok otthon ezekben a dolgokban.
Mit várjak rajta? Ez már hivatalos.
Persze kisfiam, nem lesz ilyen :)) beadod a felmondasod es helyedre felvesznek valakit kevesebbert mint most amennyit neked adnak. Aztan elkezdesz mas melot keresni es ott is ugyanezzel szembesulsz :)
Persze veled nem fog ez tortenni, te kulonleges vagy es potolhatatlan.
Szóval akkor ha van bármilyen adókedvezményed és a munkáltatód megtudja, akkor csökkenti a bruttó béred annyira mintha adókedvezmény nélkül kapnád?
Ha ostoba vagy legalább ne hangoztasd.
+ nem mindenki szar helyen dolgozik.
Na 9-esnél a pont.
Én szerencsére kifogtam ezzel a munkahellyel, így ilyen itt nem történne szerencsére. De lehet, hogy a kedves 5-ös csak szar helyen dolgozott eddig és 140 ezerért robotol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!