Az ember hogyan tudja magát motiválni, ha egy új munkahelyen kevesebb a fizetése, mint a régi helyen?
Kicsivel több, mint féléve leépítésre kerültem a Covid miatt, pedig nem gondoltam volna,hogy ezt a területet is érinteni fogja.
A régi munkahelyem, jó hely volt.A vállalati kultúrára, az volt a jellemző,hogy "jóléti".
Vagyis, jutalmazták a szolgálati időt is, meg mindenről visszajelzést kellett adni.Továbbá, a fizetés is jó volt,még az ágazatot tekintve is kiemelkedő volt, nekem különösen, mert régóta voltam ott, plusz senior besorolásom volt.
Amikor kezdődött a Covid lecserélték a cég ügyvezetését, onnantól borult minden és, ami durva,hogy tapasztaltabbakat küldték el, mert nagy volt a bérköltségük.
Nyilván, jók a paramétereim (diploma,nyelvtudás,tapasztalat...stb) és hamar találtam új munkahelyet, viszont nem sikerült kialkudni azt a bért, amit a régi helyemen kerestem.
A munkámat megcsinálom, de motiválatlannak érzem magam.
Bár az enyém lényegesen más helyzet, de engem más motivált. Az új munkám más szempontból volt jobb a réginél.
Helyzet: régen gimisként nyaranta magasabb órabérrel diákmunkáztam.
Most egyetemistaként alacsonyabb egy fokkal a bérem, de szakmába vágó, jó főnökkel rugalmasan, stb. Jól érzem magam és jó a fejlődési lehetőség is. Csak kevesebbet keresek, mint a másik helyen. Persze ez ettől még előrébb lépés szerintem.
Ahogy egy bölcs kollégám mondta volt: Ha fizetgetnek akkor dolgozgatunk.
Ahol jól megfizetik az embert és normális a munkahelyi légkör ott az ember odateszi magát, ad 120%-ot, nem rúgja be a fiókot 5:00-kor, ha kell megcsinál olyat is ami nincs a munkaköri leírásában.
Ahol nem fizetnek meg jól ott megcsinálod 100%-osan az elvártat oszt' jónapot, ha kicsengetnek tipli haza.
Addig ne állj le, ameddig meg nem találod meg a számodra kedvező munkahelyet!
Folyamatos álláskeresés! Ez a titka.
Ha tényleg abban a fizetési sávban vagy kedves kérdező, mint amit sejtet az írásod, akkor igazából +/- 10-20% nem érezhető az élet színvonalon.
Szóval akkor mégis mi a baj?
Keress másik munkát, ha mindenáron a pénz motivál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!