A munkaerőpiacon az Excel ismerete sokat ér, összemérhető egy idegen nyelv tudással?
Technikai ügyfélszolgálat, némi vezetői szerepekkel is. Próbálom a munkatársaimat erről meggyőzni, hogy egy stabil, magabiztos Excel tudás szerintem az angol nyelvtudás fontosságával összemérhető, de kétkedve hisznek nekem. Én azt gondolom, manapság, ha valaki az Excelben nem képes gyorsan, hatékonyan dolgozni, az legalább akkora hiányosság, mint az angol nyelvtudás nélkül a munkaerőpiacra lépni.
Mit gondoltok erről?
"hanem vezetői szerepeket is kell magára vállalni, beszámolókkal, teljesítmény értékeléssel."
Ok, de ehhez hol kell excel tudás? segíts már kérlek, pár éve vezetek csapatokat, de ez nem az excelen múlt sosem
Szerintem lustaság egy cég részéről, ha nagyban Excelre támaszkodik. A normális multiknál lesz erre saját belsős rendszer, ami konkrétan tényleg az igényekre specializálódik. (ettől még használhatnak Excelt, de csak kiegészítésnek)
A középsulis anyag nagy részére meg szerintem a többség esetében a kutya nem emlékszik.
Amúgy ettől függetlenül támogatom a céges képzést, nyelvre mindig látok példákat, de Excelre konkrétan még nem láttam sehol.
A technika ügyfélszolgálat "vezetői szerepekkel" meg két külön munkakörnek tűnik nekem, ami szintén lustaságra vall a cég részéről, ha ilyeneket összemos. Ez kb olyan mint az egyszerre recepciós + irodai asszisztens kombó.....,de a fizu csak egy munkakörös. :)
23: bármelyik SME pozi ilyen egy IT helpdesken, szerintem ezzel önmagában nincs gond.
A középsulis anyagra meg nem emlékezni kell, csak készségszinten használni. Pl én is sokszor rákeresek egy-egy függvény nevére, mondjuk én azért, mert három nyelven használtam már, és folyamatosan tanulok új dolgokat benne.
Melyik kisvállalkozásnak van több fős technikai ügyfélszolgálata, és olyan karrier útja, ahol az excel tudással lehet rávenni embereket a tanulásra? :D
Szerintem egyre jobban belezavarodsz ebbe a dologba.
Btw, az excel egyáltalán semmilyen téren nem mérhető az angolhoz. Ha meg kell angolul szólalnom egy tárgyaláson, az 2 perc alatt kiderül, hogy megy e vagy sem. Ha össze kell raknom egy riportot (és teszem azt, éppen nem tudom az erre dedikált rendszerben csinálni), akkor van időm kiguglizni azt az 1-2 függvényt, bár a SUM-nál meg az AVG-nél több ritkán kell.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!