Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » SSC-ben mennyire lehet karrier...

SSC-ben mennyire lehet karriert csinálni illetve mennyire egyszerű belőle továbbfejlődni SSC-n kívüli pozikba?

Figyelt kérdés

Tudom sokféle munkakör van itt is, engem elsősorban a beszerzés, logisztika, order management területek érdekelnének.

Előre is köszi!

2021. szept. 7. 09:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
81%
SSc-n belől lehet, kimenni onnan már egy nehezebb kérdés.
2021. szept. 7. 09:40
 2/11 anonim ***** válasza:
49%
Az SAP-ben kell pár gombot nyomogatni, jobb esetben mellé Excel táblákat frissíteni. Nem karrier, és semmit sem tanulsz közben, cserébe nagyon jól fizet, és kisebb szerencsével nem lesz toxikus a környezet. Diákként, vagy első 1-2 évben szerintem oké, vagy akár akkor is, ha külföldre szeretnél dobbantani, és ehhez jó neve van a vállalatodnak, de szerintem nem élet ezt csinálni.
2021. szept. 7. 10:00
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
En jelenleg gyakornok vagyok egy SSC-nél, beszerzés területen. Így, diákként jobban keresek mint több teljes állásban dolgozó ismerősöm.
2021. szept. 7. 10:08
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
SSC-ben lehet karriert csinálni, ha jó vagy benne, csak bírni kell idegekkel. Kitörni belőle már baromi nehéz.
2021. szept. 7. 10:11
 5/11 anonim ***** válasza:
86%
Nekem van több év tapasztalatom multinál, szolgáltató cégnél illetve SSC-nél is. Szerintem nagyon hasznos tapasztalat tud lenni egy SSC és sokan karriert tudnak építeni egy cégen belül. Fizu is jó, mi kéne több?
2021. szept. 7. 10:20
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek!

Igazából én külföldről költöznék haza (családi okok miatt), és próbálom mérlegelni a magyar munkaerőpiacot. Folyékonyan beszélek egy skandináv nyelvet ezért az SSC-k még jobb fizetést kínálnak mint amit ezen nyelv használata nélkül kapnék a szakmámban. Viszont persze ha hosszú távon nem kifizetődő a dolog akkor lehet inkább nem ugranék bele.

2021. szept. 7. 10:27
 7/11 A kérdező kommentje:
#5 Ha nem túl személyes, tudnál kicsit mesélni esetleg, hogy nálad vagy SSC-s ismerőseidnél ez hogy alakult, milyen lépcsők voltak felfelé cégen belül, illetve hova tudtál utána "kitörni"?
2021. szept. 7. 10:33
 8/11 anonim ***** válasza:
91%

L2 Network Helpdeskesként én nem nagyon látok lehetőségeket...

Itt vagyok 3 éve, előre lépni nem lehet ismerős nélkül - ismerőssel viszont nem számít mennyire értesz/vagy nem a dolgokhoz.

Az egyetlen lehetőség amit ajánlottak, hogy átmehetek egy másik csapatba +5% fizuért és majd 2x annyi munkáért...

Természetesen visszautasítottam.

2021. szept. 7. 11:09
 9/11 anonim ***** válasza:
79%
Egyetlen világcég sem azért hozza Magyarországra/Romániába/Lengyelországba az SSC-jét, hogy majd később magyarkákkal/romákkal/lengyelekkel töltse fel a nagyobb felelősséggel járó pozícióit. Persze ha nagyon jó vagy valamiben semmi sem lehetetlen, de ideális esetben a cég alkalmazottainak többsége nem is tud arról, hogy valahol ott keleten van egy irodaház amiben intézik nekik a számlákat, könyvelést vagy épp informatikai beszerzést.
2021. szept. 7. 11:36
 10/11 anonim ***** válasza:
79%

Továbblépni SSCben is ugyanúgy lehet, mint máshol: fejlődni kell. Magyarul tanulni, képezni magad. Ez nem az a hely, ahol előléptetnek, csak mert régóta ott vagy.

Ha L2ként nem látod a logikus következő lépést, hogy csináld meg a CCNAt vagy CCNPt és legyél L3, ami lényegesen kényelmesebb meló, vagy megcsinálj egy ITILt és menj tovább mgt vonalon (incident, problem, change, hogy csak a legkézenfekvőbbeket említsem), akkor ott valami hiba van.

Van karrierlehetőség, millió meló ezer cégnél, ha egyik nem jön be, lehet menni máshová.

A TechM nevű céget messziről kerüld el, ezzel a nyelvtudással előbb-utóbb megtalálnak.

2021. szept. 7. 11:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!