Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen irányokba lehet továbbf...

Milyen irányokba lehet továbbfejlődni, ha egy alap OOP szintig eljutottam Pythonban?

Figyelt kérdés
Nagyon megkedveltem ezt a nyelvet, úgy érem, kézre áll számomra, és szívesen programozok rajta. Milyen irányokba érdemes tovább tanulnom, milyen lehetőségek vannak Python nyelvvel, milyen technológiákkal ismerkedjek meg?

2020. jún. 13. 22:15
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Akar lego robotokat us lehet pythonnal programozni
2020. jún. 14. 10:43
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A válasz 100%-ban attól függ, hogy mi érdekel téged. Ahogy az előttem szóló írta, programozhatsz hardvert (csomó tök jó project van raspberry pi-hoz), vagy csinálhatsz dinamikus weboldalt (flask, django, SQLite etc), vagy kitalálhatsz magadnak adatelemzős projectet (pandas, numpy, matplotlib). De tényleg bármi, amit szívesen csinálnál.
2020. jún. 15. 02:34
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm. A Django és a Flask különböző dolgok, egymás alternatívái, vagyis egymástól függetlenül használhatom őket backend fejlesztésre, vagy az egyik összefügg a másikkal?
2020. jún. 15. 13:48
 4/5 anonim ***** válasza:

A flask és a django két web framework Python alá. Én egymás alternatíváinak tekintem őket: mindkettő alkalmas adatbázissal összekapcsolt back-end ORM stílusú fejlesztésére, mindkettőhöz jár templating megoldás weboldalak generálására, és általában rendelkeznek a szükséges webes eszközökkel (és mind a kettő nagyon komolyan támaszkodik az OOP-s alapokra, szóval az tekinthető egyfajta belépési szintnek). A mi csoportunknál a backend íródik Python/flask alapokra, de a backend csak RESET API-t biztosít a React alapú frontend számára, szóval nem használtam soha Python alapú templating rendszert.

Egyébként érdemes a webes fejlesztésben elmélyedni, egy idő után jönni fognak távolabbra mutató kérdések: adatbázisok, continuous integration, konténerizáció, kubernetes, felhő. Csupa olyan technológia, ami már független lesz a Python-tól.

Ja, és ne felejts el teszteket írni! :D

2020. jún. 17. 10:09
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ!
2020. jún. 19. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!