Milyen irányokba lehet továbbfejlődni, ha egy alap OOP szintig eljutottam Pythonban?
A flask és a django két web framework Python alá. Én egymás alternatíváinak tekintem őket: mindkettő alkalmas adatbázissal összekapcsolt back-end ORM stílusú fejlesztésére, mindkettőhöz jár templating megoldás weboldalak generálására, és általában rendelkeznek a szükséges webes eszközökkel (és mind a kettő nagyon komolyan támaszkodik az OOP-s alapokra, szóval az tekinthető egyfajta belépési szintnek). A mi csoportunknál a backend íródik Python/flask alapokra, de a backend csak RESET API-t biztosít a React alapú frontend számára, szóval nem használtam soha Python alapú templating rendszert.
Egyébként érdemes a webes fejlesztésben elmélyedni, egy idő után jönni fognak távolabbra mutató kérdések: adatbázisok, continuous integration, konténerizáció, kubernetes, felhő. Csupa olyan technológia, ami már független lesz a Python-tól.
Ja, és ne felejts el teszteket írni! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!