Ez nem kizsákmányolás?
Három éve dolgozom egy autószerelő műhelyben, ez az első munkahelyem. Suli után azonnal itt kezdtem inasként, de azóta már önállóan elvégzek mindent. Hár év alatt jelentékten mértékben nőtt a fizetésem, jelenleg havi 20ezerrel keresek többet mint az első munkanapomon.
Nemrég a főnök közzétett egy álláshirdetést, mely szerint inast keres, és ugyanannyi fizetést kinál amit én kapok.
Nagyon felháborított mikor láttam és azonnal mentem a főnökhöz, hogy ezt hogy képzeli. Azonnal fel akartam mondani, de kapásból felajánlott egy 50%-os emelést. Szerinte ő nem hibás, mert nem tudhatta, hogy én elégedetlen vagyok a fizetéssel.
Az az igazság, hogy igazából de.
A főnök úgy volt vele, hogy betanított egy munkást, van egy új embere, aki már 3 éve szinte ugyan azon a kevés fizetésen van, nem szólt még, hogy kevés lenne, ezért dolgoztatom még ennyiért ameddig lehet. Mivel nehéz autószerelőt találni inkább megemelte a fizudat, hogy ott maradj.
Mennyít fizet ha lehet tudni?
De, az, viszont neked kell saját magadért kiállni, az érdekeidet képviselni. Ha ilyen a munkáltató, őt nem fogja érdekelni a te béremelésed.
Ha az 50%-os emelés neked megfelel, fogadd el. Örülj neki, hogy hajlandó belátni a hibáját.
Első hónapban volt az 150,tavaly óta 170, és most 250et ajánlott.
Még nem válaszoltam rá, azt mondtam, hogy most hétvégén átgondolom.
Mondd meg, hogy ha egy kezdő képes elvégezni a munkadat akkor te többet kérsz mert ez így neked nem éri meg
Szerint 270-280 at simán kérhetsz, ez nem jelentős emelés munkáltatói oldalról.
Főleg ha értékes ember vagy a munkahelyen
Viszont neked kell mérlegelni.
Sosem árt azért nézegetni alternatívákat sem, akár összehasonlítás képp is jó.
3 év tapasztalattal egy autószerelő simán megkeres alkalmazottként br 350-400k-t
Fogadd el a 250-t és keress közben más munkát!
De a főnöködnek igaza van, máskor nyisd ki a szádat, ha emelést akarsz!
Van ahol 350-et is megadják. Ha szeretsz ott dolgozni, akkor fogadd el.
Ha nem annyira, akkor is fogadd el, viszont küld el az önéletrajzodat az összes környékbeli autószerelő/márkaszervíz műhelybe. Előtte gondold át, mert valószínűleg ki fog tudódni és tudja fogja a Főni hogy másik munkahelyet keresel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!