Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ez nem kizsákmányolás?

Ez nem kizsákmányolás?

Figyelt kérdés

Három éve dolgozom egy autószerelő műhelyben, ez az első munkahelyem. Suli után azonnal itt kezdtem inasként, de azóta már önállóan elvégzek mindent. Hár év alatt jelentékten mértékben nőtt a fizetésem, jelenleg havi 20ezerrel keresek többet mint az első munkanapomon.

Nemrég a főnök közzétett egy álláshirdetést, mely szerint inast keres, és ugyanannyi fizetést kinál amit én kapok.

Nagyon felháborított mikor láttam és azonnal mentem a főnökhöz, hogy ezt hogy képzeli. Azonnal fel akartam mondani, de kapásból felajánlott egy 50%-os emelést. Szerinte ő nem hibás, mert nem tudhatta, hogy én elégedetlen vagyok a fizetéssel.

2021. aug. 29. 20:24
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Az az igazság, hogy igazából de.

A főnök úgy volt vele, hogy betanított egy munkást, van egy új embere, aki már 3 éve szinte ugyan azon a kevés fizetésen van, nem szólt még, hogy kevés lenne, ezért dolgoztatom még ennyiért ameddig lehet. Mivel nehéz autószerelőt találni inkább megemelte a fizudat, hogy ott maradj.

Mennyít fizet ha lehet tudni?

2021. aug. 29. 20:26
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

De, az, viszont neked kell saját magadért kiállni, az érdekeidet képviselni. Ha ilyen a munkáltató, őt nem fogja érdekelni a te béremelésed.

Ha az 50%-os emelés neked megfelel, fogadd el. Örülj neki, hogy hajlandó belátni a hibáját.

2021. aug. 29. 20:28
 3/17 A kérdező kommentje:

Első hónapban volt az 150,tavaly óta 170, és most 250et ajánlott.

Még nem válaszoltam rá, azt mondtam, hogy most hétvégén átgondolom.

2021. aug. 29. 20:33
 4/17 anonim ***** válasza:
69%

Mondd meg, hogy ha egy kezdő képes elvégezni a munkadat akkor te többet kérsz mert ez így neked nem éri meg

Szerint 270-280 at simán kérhetsz, ez nem jelentős emelés munkáltatói oldalról.

Főleg ha értékes ember vagy a munkahelyen

Viszont neked kell mérlegelni.

Sosem árt azért nézegetni alternatívákat sem, akár összehasonlítás képp is jó.

2021. aug. 29. 20:36
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Menj el egy ket interjura, ott megfogjak adni a 300-at is :)
2021. aug. 29. 20:41
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

3 év tapasztalattal egy autószerelő simán megkeres alkalmazottként br 350-400k-t

Fogadd el a 250-t és keress közben más munkát!

De a főnöködnek igaza van, máskor nyisd ki a szádat, ha emelést akarsz!

2021. aug. 29. 20:55
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
csinálj egy vállalkozást és dőlni fog a pénz konkrétan
2021. aug. 29. 21:48
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
7, max csődbe megy, fizetésemelést se mert kérni 3 évig
2021. aug. 29. 22:07
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Van ahol 350-et is megadják. Ha szeretsz ott dolgozni, akkor fogadd el.

Ha nem annyira, akkor is fogadd el, viszont küld el az önéletrajzodat az összes környékbeli autószerelő/márkaszervíz műhelybe. Előtte gondold át, mert valószínűleg ki fog tudódni és tudja fogja a Főni hogy másik munkahelyet keresel.

2021. aug. 29. 22:08
 10/17 anonim ***** válasza:
57%
Engem konkrétan előléptettek, de egy évig nem kaptam meg a posztomnak megfelelő fizetést, mert hogy az "túl nagy emelés" lett volna. :D
2021. aug. 29. 22:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!