Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tényleg sokan szoronganak...

Tényleg sokan szoronganak reggel a munkába járás miatt?

Figyelt kérdés

Nekem jó végzettségem van, és érdekel is amit csinálok (mérnök) és ezért korrekt módon honorálnak is.

A szakmámat szeretem, de a munkahelyek mint olyanok egy más téma, mert eddig csak kis létszámú munkahelyeken dolgoztam, ahol van általában egy helyi kiskakas aki általában mások által összehordott szemétdombon kapirgál és utána már mindent a magáénak gondol. És persze PARASZT is mint az állat, na de ez a munkalyek velejárója.

Viszont elképedve hallom hogy nagyon sok ember sík ideg amikor reggelente munkába kell menni. Szintén mérnökökről beszélünk.

Az hogy én rosszul vagyok reggel, az más téma, mert nekem tényleg nagyon sok problémám volt a szorongás mint neurológiai betegség miatt, amihez rengeteg kellemetlen egészségügyi probléma társult pszichoszomatikus alapon (állandó hasfájás, mindenféle fantom gyulladások, meg ilyesmik).

Én azt hittem, hogy az egészséges emberek frissen felkelnek reggel és elmennek munkába.

Nekem igazából nem a munkahely a szorongást kiváltó tényező hanem az oda eljutás, ami 40 perc BKV egy átszállással. Idegölő számomra, és ugyanez a helyzet a hazajutással is.

Meg az egész rituáléval, hogy reggel fel kell keljek 7 órakor és megfürödjek és hasonlók. És mivel egyébként magamtól 8 órakor ébrednék fel, ezért a 7 órás ébresztő olyan mintha folyton jetlagbe lennék, és olyan vagyok mint a mosott xar. És ez rettentő kimerítő.

2021. aug. 22. 19:16
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

az iparban dolgozom nem "virtualis" munkat vegzek

nekem ott kell lenni ahol a vas van

2021. aug. 24. 12:32
 12/13 anonim ***** válasza:

A munkák nagy része nem végezhető el home office-ből. Tanár, boltos, orvos, buszsofőr? Ember a gyártósoron? Mindenki kap otthonra egy több milliós gépet?

Egyébként nem azt a szót használnám, hogy szorongok, mert az már egy neurológiai kórkép, de nem vagyok vidám. Utálok korán kelni, utálom a dugóban ülést. Nekem még pluszban ott van az is, hogy 2 gyereket kétfelé kell vinnem még munka előtt. Ha neked ez nincs, máris jobb helyzetben vagy. Nálunk kb. minden másnap összeveszik a család, mert a gyerek nem kel fel, nem öltözik, elalszik, stb. Aztán mindenki elkésik. Na, ezzel tele a hócipőm. Aztán tele van a net arról, hogy a szülők már hogy örülnek az iskolakezdésnek. Örül a fene!

Bent a munkahelyemen már elvagyok, jófejek a kollégák, és a munka is elviselhető.

2021. szept. 6. 23:53
 13/13 anonim ***** válasza:

"Én azt hittem, hogy az egészséges emberek frissen felkelnek reggel és elmennek munkába.

😂 Most nem azért, de melyik alternatív világban? Jó, kelhet vidáman is az ember, de azért a szemei elég árulkodók lehetnek a fáradtságáról.

2021. szept. 9. 05:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!