Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tényleg sokan szoronganak...

Tényleg sokan szoronganak reggel a munkába járás miatt?

Figyelt kérdés

Nekem jó végzettségem van, és érdekel is amit csinálok (mérnök) és ezért korrekt módon honorálnak is.

A szakmámat szeretem, de a munkahelyek mint olyanok egy más téma, mert eddig csak kis létszámú munkahelyeken dolgoztam, ahol van általában egy helyi kiskakas aki általában mások által összehordott szemétdombon kapirgál és utána már mindent a magáénak gondol. És persze PARASZT is mint az állat, na de ez a munkalyek velejárója.

Viszont elképedve hallom hogy nagyon sok ember sík ideg amikor reggelente munkába kell menni. Szintén mérnökökről beszélünk.

Az hogy én rosszul vagyok reggel, az más téma, mert nekem tényleg nagyon sok problémám volt a szorongás mint neurológiai betegség miatt, amihez rengeteg kellemetlen egészségügyi probléma társult pszichoszomatikus alapon (állandó hasfájás, mindenféle fantom gyulladások, meg ilyesmik).

Én azt hittem, hogy az egészséges emberek frissen felkelnek reggel és elmennek munkába.

Nekem igazából nem a munkahely a szorongást kiváltó tényező hanem az oda eljutás, ami 40 perc BKV egy átszállással. Idegölő számomra, és ugyanez a helyzet a hazajutással is.

Meg az egész rituáléval, hogy reggel fel kell keljek 7 órakor és megfürödjek és hasonlók. És mivel egyébként magamtól 8 órakor ébrednék fel, ezért a 7 órás ébresztő olyan mintha folyton jetlagbe lennék, és olyan vagyok mint a mosott xar. És ez rettentő kimerítő.

2021. aug. 22. 19:16
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
52%
Nekem semmilyen szorongásom nincs a munka előtt, sem a munka maga, sem a korai kelés, sem az odajutás kapcsán. 4:45-kor kelek amúgy, de át lehet állni erre is, megszokja az ember, nyilván időben is kell lefeküdni. Nálam a gondok akkor kezdődnek, amikor már ott vagyok a munkahelyemen. :)
2021. aug. 22. 19:33
 2/13 anonim ***** válasza:
77%
Én home-officeban dolgozom, 9-kor kezdek, 8:30-kor kelek. Sajnos igyis fobiam van neha:/
2021. aug. 22. 19:36
 3/13 anonim ***** válasza:
81%

igen, mivel nem akarok felkelni és bemenni, mert álmos és fáradt vagyok és nem is érdekel az amit csinálok.. de ez ugyebár senkit se érdekel.

Emellett más várát építem havi fix összegért, ami épp megélhetésre elég, szóval soha nem leszek ott, hogy építettem egy elég nagy tőkét, amiből tudok próbálkozni a saját váram építésével. Nap végére lefáradok szóval a tanulás is tripla annyi időbe telik.

2021. aug. 22. 19:38
 4/13 A kérdező kommentje:

én is sokáig voltam itthon és azt kell mondjam, hogy home office minden tekintetben jobb.

sokkal jobban tudtam haladni, és a nap végén nem voltam kimerült sem

2021. aug. 22. 19:40
 5/13 anonim ***** válasza:
92%
#2 vagyok, remelhetoleg nalam ez marad is home-office vegleg. Igazabol nagyon jo, viszont elegge megvaltozik az eleted hosszutavon. Viszont nagyon remelem hogy maradhatok vegleg home-officeban.
2021. aug. 22. 19:44
 6/13 A kérdező kommentje:

a propaganda gépezet egyébként fullba tolja a home office lejáratását

most pl a legújabb vesszőparipa az az hogy a dolgozó valójában több munkahelynek dolgozik be home officeból mert nem látják hogy mit csinál

igazából ez a fájó pont hogy nincs kontroll alatt az ember

mert KRISTÁLY TISZTA ÉS LOGIKUS hogy home officeban nem dolgozik az ember. PONT.

2021. aug. 22. 19:46
 7/13 anonim ***** válasza:
96%
Persze, tipikus keleti gondolkodas. Szerencse a ceg ahol dolgozom nyugati es ok preferaljak a home-office munkavegzest. Foleg hogy globalis szinten foglalkozunk az uzleti folyamatokkal..nem lenne ertelme bemenni az irodaba.
2021. aug. 22. 19:50
 8/13 A kérdező kommentje:

de amit felhoztam példaként pont h nyugati sajtóból jön

a rendszernek nem érdeke a home office

és nem is attól félnek hogy visszaesik majd a GPD

az egyetlen és központi problémájuk vele az hogy túl nagy szabadságot nem adhatnak az embereknek.

2021. aug. 22. 19:51
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Nekem igazából a koran keles miatt van valamilyen szintű szorongás. 4kor kelek.

A munka maga jo. Meg is fizetik rendesen de delutan mikor hazaerek akkor a koran keles miatt hulla vagyok.

2021. aug. 22. 21:06
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Te miről beszélsz, kérdező? Alig akad multis iroda itthon, ahol bárkinek is be kéne járnia, ellenben akad jópár cég (Prezi pl.), ahol kategorikusan tilos az irodának akár csak a közelébe menned. Nagyon is érdeke a multiknak a home office több okból is, a sajtóban ez folyik a csapból is. Szerintem egyáltalán nem kell félned hogy a jövőben irodába kényszeritene téged bárki is, hacsak nem KKV-nál vagy a közszférában helyezkednél el.
2021. aug. 24. 11:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!