Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kapunyitási pánik vagy csak...

Kapunyitási pánik vagy csak elvagyodas a materialista mókuskerétől?

Figyelt kérdés
26 eves vagyok, mester diploma félév múlva várható már elkezdtem dolgoznia. jó szektor, normális fizetés (persze közel sem annyira jó, mint az okj szakmunkások milliós keresetei) lehet epitgetni a karriert. de szoktam arra gondolni, hogy most életem végéig azt az x százezer forintokat megkeresem, a napon nagyrészt munkával töltöm egy retek irodában, de hol ebben az a nagy izgalom? beszélek nyelveket, úgy el tudnám magam képzelni valami szigeten a Karib tengeren szorfoktatokent pl. Csak attól tartok a megfelelesi kényszer erősebb: munka pénz hzasság stb stb, inkabb a hátamra vennék egy táskát es elindulnek világgá
2021. aug. 15. 03:23
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

nagy fenét, a diploma csak egy bizonyítvány, hogy vannak alapjaid és tudsz tanulni.

egyébként engem a családalapítás nagyon is érdekel, csak még egy néhány évet várnék vele...

amúgy számos ismerősöm hagyta ott az irodai munkáját ilyen olyan projektek miatt. van aki csalados, ráadásul infos, aztan elment asztalosnak. az a baj ezzel az irodai munkával hogy sokszor nem érzi magáénak az ember, nincs neki közvetlen, kézzelfogható eredménye. ami nem baj, csak van akit zavar.

egyébként lehet egy külföldi munkatapasztalat is jót tenne, mondjuk valami tengerparti nagyvárosban

2021. aug. 16. 20:47
 12/23 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező, az a baj, hogy általános bullshit-eket dobálsz össze az irodai munkáról, mintha minden szellemi munkakör tök egyforma lenne. És minden fizikai munka tök ellentéte és szintén tök egyforma lenne.

Fájó, hogy MSC-sként még itt tartasz csak.

2021. aug. 17. 07:18
 13/23 A kérdező kommentje:
hiába erolkodsz itt, nagyon sok ember érzi azt, miről beszélek, még a magas hozzáadott értékű munkákban is. de örülök neki, hogy te már 10 évesen is sokkal előrébb jártál, mint én vagy számos filozófus vénségére :)
2021. aug. 17. 08:36
 14/23 anonim ***** válasza:
0%

Nem erőlködök, csak felhívtam a figyelmed, hogy tapasztalat nélkül rossz prekoncepciókba lovallod bele magad. Azt már nem is értem, honnan jött ez a 10 éves zagyvaság. Ha sértegetés lenne, akkor gyúrj még rá

Igen, sok ember érzi mókuskeréknek a szellemi munkát, de hidd el, hogy sokkal-sokkal nagyobb arányban vannak így a fizikai munkások, pláne a betanított munkások. Arról nem is beszélve, hogy mennyivel több a perspektíva nagyobb hozzáadott értékű munkakörből továbblépni bármi másra.

De mindegy, úgyis hiába magyaráznám, te ezt előre eldöntötted, amikor elkezdted kiírni ezeket a kérdéseket.

2021. aug. 17. 08:54
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
12 nem lehet, hogy te tévedsz?
2021. aug. 17. 11:10
 16/23 anonim ***** válasza:
0%

#15: Mármint miben?

2021. aug. 17. 11:20
 17/23 A kérdező kommentje:

12-es az utóbbi válaszod köszönöm, a sertegetesed es szemelyeskedesed leszamitva egész hasznosnak tűnik.

annyi megjegyzésem lenne, hogy még egy ilyen kérdést sem írtam ki, valamiért nem akarod elhinni, hogy másnál is felmerülhet ez a kérdéskör. de gondolom te ezt már előre eldöntötted, amikor elkezdted beírni ezeket a válaszokat.

2021. aug. 19. 01:25
 18/23 anonim ***** válasza:
0%
17: Itt csak te próbáltál személyeskedni. Igen, tudjuk nem te írtad ki korábban ezeket a kérdéseket, ugyanez a stílus, ugyanez a szóhasználat stb. De sose ugyanaz írja ki újra
2021. aug. 19. 07:05
 19/23 A kérdező kommentje:
okés, a 0%-os valaszaid mindent elmondanak, de erolkodj csak nyugodtan:)
2021. aug. 19. 08:52
 20/23 anonim ***** válasza:
26%

Nekem sok ismerősöm van, aki szekrénybe dobta a diplomáját, és álmait éli. Ez általában néhány évig tart, de 10ből 1,2 embernél megmaradt.

Előbb utóbb elkezdesz vágyni családra, meg megbízható munkahelyre és a kaland hátrébb kerül a listán.

Most fiatal vagy, élj úgy ahogy szeretnél ha megteheted. Ne alapíts családot társadalmi nyomásra. Hidd el el fog jönni az idő amikor vágysz rá. Akkor tedd. És azok a házasságok sokkal boldogabbak. Ha meg nem jön el, akkor meg ne tedd.

Mindennek megvan az ideje, hallgass a szívedre.

2021. aug. 26. 08:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!