Kapunyitási pánik vagy csak elvagyodas a materialista mókuskerétől?
nagy fenét, a diploma csak egy bizonyítvány, hogy vannak alapjaid és tudsz tanulni.
egyébként engem a családalapítás nagyon is érdekel, csak még egy néhány évet várnék vele...
amúgy számos ismerősöm hagyta ott az irodai munkáját ilyen olyan projektek miatt. van aki csalados, ráadásul infos, aztan elment asztalosnak. az a baj ezzel az irodai munkával hogy sokszor nem érzi magáénak az ember, nincs neki közvetlen, kézzelfogható eredménye. ami nem baj, csak van akit zavar.
egyébként lehet egy külföldi munkatapasztalat is jót tenne, mondjuk valami tengerparti nagyvárosban

Kérdező, az a baj, hogy általános bullshit-eket dobálsz össze az irodai munkáról, mintha minden szellemi munkakör tök egyforma lenne. És minden fizikai munka tök ellentéte és szintén tök egyforma lenne.
Fájó, hogy MSC-sként még itt tartasz csak.

Nem erőlködök, csak felhívtam a figyelmed, hogy tapasztalat nélkül rossz prekoncepciókba lovallod bele magad. Azt már nem is értem, honnan jött ez a 10 éves zagyvaság. Ha sértegetés lenne, akkor gyúrj még rá
Igen, sok ember érzi mókuskeréknek a szellemi munkát, de hidd el, hogy sokkal-sokkal nagyobb arányban vannak így a fizikai munkások, pláne a betanított munkások. Arról nem is beszélve, hogy mennyivel több a perspektíva nagyobb hozzáadott értékű munkakörből továbblépni bármi másra.
De mindegy, úgyis hiába magyaráznám, te ezt előre eldöntötted, amikor elkezdted kiírni ezeket a kérdéseket.

12-es az utóbbi válaszod köszönöm, a sertegetesed es szemelyeskedesed leszamitva egész hasznosnak tűnik.
annyi megjegyzésem lenne, hogy még egy ilyen kérdést sem írtam ki, valamiért nem akarod elhinni, hogy másnál is felmerülhet ez a kérdéskör. de gondolom te ezt már előre eldöntötted, amikor elkezdted beírni ezeket a válaszokat.

Nekem sok ismerősöm van, aki szekrénybe dobta a diplomáját, és álmait éli. Ez általában néhány évig tart, de 10ből 1,2 embernél megmaradt.
Előbb utóbb elkezdesz vágyni családra, meg megbízható munkahelyre és a kaland hátrébb kerül a listán.
Most fiatal vagy, élj úgy ahogy szeretnél ha megteheted. Ne alapíts családot társadalmi nyomásra. Hidd el el fog jönni az idő amikor vágysz rá. Akkor tedd. És azok a házasságok sokkal boldogabbak. Ha meg nem jön el, akkor meg ne tedd.
Mindennek megvan az ideje, hallgass a szívedre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!