Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ezt ennyire komolyan veszik?

Ezt ennyire komolyan veszik?

Figyelt kérdés

Diákmunkán vagyok egy gyárba, és mindig kapunk egy kártyát, amit ods kell érinteni valamihez és az méri hogy mikor léptünk be meg ki.

Van olyan amikot 1-2 perccel korábban kijövök, szerintetek ezért vonhatnak le?

Mert be is kell írni magunkat ahova mindig kerekítik szóval szerintetek?

Mert félek hogy itt levonják azért az 1 percért.

16/F

2021. aug. 11. 22:46
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
igen, komolyan veszik
2021. aug. 11. 23:08
 2/8 anonim ***** válasza:
98%
Nem hinném, hogy pár percet komolyan vennének. Ha olyan komoly lenne, akkor nem 16 éveseket alkalmaznának.
2021. aug. 11. 23:38
 3/8 anonim ***** válasza:
98%
Pár percen nem múlik semmi
2021. aug. 12. 00:45
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván egy számítógépes rendszer kezeli és ha úgy veszi, hogy minden lezárt óra számít, akkor lehet belőle gond. Minden ilyen rendszer úgy kalkulálja a munkaidőt, ahogy beprogramozták.

Képzeld megadat a cégvezető helyébe, neki az a jó, ha minél kevesebbet kell fizetnie, ezért az ilyen rendszerek nem a dolgozókkal szemben jóindulatúak.

A megoldás egyszerű. Ha például 16:00-kor jár le az időd hivatalosan, de kimész 15:58-kor, akkor már ki tudod várni azt a 2 percet (írtad, csak 1-2 perccel mész ki korábban), hogy 16:00-kor húzd el a kártyát az érzékelő előtt.

Ha az az 1-2 perc igazából kb. fél óra, akkor az nagyobb gond tud lenni.

Ha viszont nem idő alapú, hanem teljesítmény, termelésalapú elszámolás van (ha ezt is jegyzik), akkor az idő nem számít, akár egy órával hamarabb is leléphetsz, ha a napi kvótát teljesítetted.

2021. aug. 12. 07:27
 5/8 A kérdező kommentje:
Hát csak úgy láttam, hogy kijönnek még előttem is, 500 ft-ért meg csak elállnának 2 percet
2021. aug. 12. 10:18
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Jó,1-2 percért azért félszemel kezelik,ha az gyár nem olyan komoly.

De az igen ha lenne még 10 perc munkából,arra vigyázz hogy ne nagyson csinálj hogy 5-10 percel kijösz.

2021. aug. 12. 10:36
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem gond, én dolgoztam gyárban de ott igazából a felnőtteknek akiknek az volt a főállásuk ott nézték a bérszámfejtésnèl, de diákoknak pl csak azért adtak kártyát,hogy tudjanak közlekedni, egyáltalán nem nézték,hogy ki mikor jött és ment ki a kártyával.

A csoportvezető úgyis tudta hogy ki jelent meg és ki nem. Jelezték ha nem jelent meg valaki a hr-nek és annyi.

De azért 20 perccel hamarabb ne menj haza.

De egy két perc miatt nem fog szólni senki

2021. aug. 12. 20:53
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is van belépőkártyám, eddig nem is gondoltam arra, hogy talán méri az időt... a felszerelt kamerákra gondoltam, h úgy figyelnek. 😂🤣

Szerintem ez munkahely- és emberfüggő.

2021. aug. 12. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!