Mennyire lehet elhelyezkedni a biotechnológiában, molekuláris biológiában manapság?
Ja hát persze, akinek protekciója van, az bekerül bárhova.
A kérdés arra vonatkozott, hogy biotech vagy molbiosz MESTERREL mennyire lehet elhelyezkedni. Nehezen lehet elhelyezkedni vele. Pont. Ha nincs protekciód/nem ajánlanak be, hanem csak elvégeztél egy mestert és kikerülsz a munka világába, igenis nehéz elhelyezkedni vele itthon. Akármennyire is hiányszakmának van beállítva, kevés a lehetőség vele és ahhoz képest sok a végzett.
Szerintem te égeted magad. Fogadd már el, hogy más másképp gondolja a dolgokat. Szerintem a 15-20 db álláslehetőség kevés. Szerinted meg hű de sok. Ennyi, másképp látjuk a dolgokat. De ettől még nem terjesztek hazugságokat és hamis tényeket. Több biotech mestert végzettet is ismerek, akik azért kezdtek végül phd tanulmányokba, mert a mesterrel nem tudtak elhelyezkedni. Pedig olyan emberekről van szó, akik OTDK-n nyertek helyezéseket vagy különdíjakat, és több első szerzős cikkeik is jelentek meg már a mester alatt.
De én itt befejeztem veled. Csak akkor hinnéd el, hogy valóban ezen a területen mozgok, ha elküldeném a diplomáimat. Vagy még akkor sem hinnéd el, mert te az a szűklátókörű típus vagy a kommentjeid alapján, aki nem tudja elfogadni, hogy más másképp látja a dolgokat, csak neked lehet igazad, minden más hazugság. Csakhogy a világ nem ennyire fekete-fehér.
21-es, semmi értelmeset nem tudsz írni, ugyanazt a h.lyeséget hajtogatod tapasztalat nélkül. Pont az ellenkezője igaz annak, de ezt sosem fogod belátni, mert az a típusú ember vagy, aki már csak azért is köti az embet a karóhoz. Nem tudtad elvégezni a phd-t és nem tálaltál munkát, ezért terjeszted a kamu dumát, mint hogy ez egy sz.r szakma. Gondolom ha megbuktál egy vizsgán is a tanár volt a hibás...
tipikus
Épp most fogom befejezni a PhD-t, és már most ajánlottak 2 külföldi lehetőséget is az elért eredményeim alapján. :) Szerintem ez egy csodálatos szakma, nem véletlenül vagyok benne.
A kérdés az msc-s elhelyekzedésre vonatkozott, amivel korlátozottak a lehetőségek még itthon. Ugyanezt írtad TE is, hogy arra a 15-20 helyre sem msc-s "mazsolákat" keresnek. Úgyhogy igazán befejezhetnéd már más emberek szapulását, csak azért, mert nem értenek egyet veled.
A kérdés leírásában te szerencsétlen :D
"Milyen lehetőségei vannak egy biotechnológia vagy molekuláris biológia mesteren végzett embernek? Gondolok itt akár kutatóintézetekre, gyógyszerfejlesztésre stb. Eléggé felfutóban van ez az iparág most főleg külföldön, csak nem tudom itthon is vannak-e jó lehetőségek. Kell a PhD is, vagy elég a mester?" Ezt írta szó szerint. Tanulj már meg olvasni.
Igen, a végén írta is, amit te is bemásoltál, hogy elég-e a mester, vagy kell phd is, azaz hajlandó a céljai elérése érdekében phd-zni. Te nem voltál hajlandó, nem is tudtál a szakmában dolgozni, ezért próbálod lehúzni, hogy véletlenül se téged találjanak lúzernek.
Szerencsétlen és buta vagy :(
Na jó, te klinikai eset vagy. Ha tudnál szöveget értelmezni, akkor felfognád, hogy a kérdés elsősorban a mesterképzéses lehetőségekre kérdez rá, nem a phd-s lehetőségekre. Én végig a kérdésre válaszoltam, hogy msc-vel nehéz elhelyezkedni. Te magad is azt állítottad, hogy phd-val tudsz állásokat és nem msc-seknek valóakat. Az, hogy "Kell a PhD is, vagy elég a mester?" pont azt jelenti, hogy a kérdező nem feltétlen gondolkodik phd-ban, ezt támasztja az is alá, hogy megkérdezte, milyen egyéb piacképesebb szakmák vannak.
El tudtam helyezkedni, nem kell aggódnod miatta, és néhány hónap múlva már külföldön leszek, ahol nincsenek olyan ostoba világtalan emberek, mint te. Én népszerűsíteni szoktam a szakmát, de nem fogom behazudni, hogy egy msc-vel csak úgy válogathat a munkalehetőségek közül Mo-n, mikor nem ez a helyzet.
Újfent nem tudsz szövegét értelmezni, de már meg sem lepődök.
Nem azt írtam, hogy msc-vel nem lehet munkát találni, hanem az olyan msc mazsola nem fog talalni, amilyen te is vagy, aki msc után kezdi el felmérni a terepet,hogy mégis hova.
Akit érdekel a szak és ez a pálya, az már bsc alatt elkezd különböző helyen gyakornokként bedolgozni és megy mindenhova,ahova csak lehet. Msc-n már rég fixen laborban van
De hiába mondja neked az ember, képtelen vagy felfogni, hogy te miért nem tudsz válogatni a munkák között és nekellessz senkinek, míg aki így csinálja, az igen. Reménytelen vagy
Hú, én már követni sem tudom, melyik választ ki írja, de legalább a kérdésekre válaszolhatnátok, ne csak egymást szapuljátok 😂
Hogy némileg releváns legyek, egy ismerősöm tavaly végzett vegyészmérnökként, nagyon szuper állása van gyógyszeripari cégnél projektmérnök, és szereti a munkáját. Valóban ennél a cégnél volt gyakornok, és annyira jól teljesített, hogy felajánlottak neki rendes pozit.
Nem fog phd-zni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!