Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyire lehet elhelyezkedni...

Mennyire lehet elhelyezkedni a biotechnológiában, molekuláris biológiában manapság?

Figyelt kérdés
Milyen lehetőségei vannak egy biotechnológia vagy molekuláris biológia mesteren végzett embernek? Gondolok itt akár kutatóintézetekre, gyógyszerfejlesztésre stb. Eléggé felfutóban van ez az iparág most főleg külföldön, csak nem tudom itthon is vannak-e jó lehetőségek. Kell a PhD is, vagy elég a mester?

2021. aug. 11. 11:48
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
65%
Hat mondja meg valaki ha tevedek de itthon erre nagyon kicsi a kereslet, marmint persze jo szakamber mindig talal munkat, de amikor egyetemrol egy csomo ujonc kikerul azoknak vagy nehez elhelyezkedni vagy oda mennek ahol a szakdolgozatuk alatt dolgoztak
2021. aug. 11. 12:06
 2/30 anonim ***** válasza:
70%
Egyáltalán nem nehéz elhelyezkedni, mivel egyáltalán nem kerül ki sok újonc. Az elsővel ellentétben én a szakmában dolgozom. Akit érdekel, az már egyetem alatt helyezkedik, bsc-n már tudja, hogy milyen msc-re megy,msc-n meg hogy hova tovább, milyen pHD-ra
2021. aug. 11. 18:11
 3/30 anonim ***** válasza:
31%

Én #1-gyel értek egyet, itthon sajnos (még) kicsi a kereslet az ilyen jellegű szakemberekre. Igen, akit érdekel az egyetem alatt is helyezkedik, HA SZERENCSÉJE VAN. Nagyon nehéz bekerülni céghez szakdolgozni pl és ott is maradni, nagyon kevés embert fogadnak így. A munkalehetőségek száma is elenyésző sajnos, minimum a mester, de sok esetben phd-t is kérnek. Nagyon sok szakdolgozó egyetemi kutatócsoportokban dolgozik, ahova nem tudják őket felvenni és fizetést is adni.

Igenis sok újonc kerül ki, mert nem elvárás a biológus vagy biotechnológus végzettség, sok helyre vegyészt, biomérnököt vagy gyógyszerészt is felvesznek, annyi a lényeg hogy legyenek alap természettudományos ismeretei és kész. Emiatt az eleve kevés helyre igenis sok jelentkező van.

2021. aug. 11. 22:57
 4/30 anonim ***** válasza:
66%
Egyáltalán nem ez a helyzet a piacon, de hat honnan is tudná az, aki nem ezt tanulta és nem ebben dolgozik
2021. aug. 11. 23:37
 5/30 anonim ***** válasza:
50%
#4, 3as vagyok, pont ezt tanultam. A phd-ra jelentkezés előtt néztem a munkaerőpiacot, kevés a lehetőség itthon.
2021. aug. 12. 08:49
 6/30 anonim ***** válasza:
70%
Egyáltalán nem kevés, az hogy te nem tudod felmérni a lehetőségeket és a munkapiacot, az egyéni probléma. Attól nem a szakmával van a baj és nem kellene fals infókat terjeszteni úgy, hogy nem benne dolgozol
2021. aug. 12. 10:56
 7/30 anonim ***** válasza:
50%
Felesleges veled vitatkozni, mert ismeretlenül vagdalkózol. Először megvádolsz azzal, hogy nem ezt tanultam és nem dolgozom benne, most pedig újra feltételezed, hogy nem dolgozom benne. Honnan tudnád ezeket? Sehonnan. Ennyit értesz a területhez is.
2021. aug. 12. 13:19
 8/30 A kérdező kommentje:
Ti amúgy mindketten molekuláris biológusok vagytok? le tudnátok írni, hogy konkrétan milyen munkálra pályáztatok és mi lett az eredmény?
2021. aug. 12. 14:18
 9/30 anonim ***** válasza:
48%
Te magad írtad. Hiába sértődsz neg, mint egy kislány, mert rajtakaptunk a hazugzáson, nem kellene hazugságokat írkálnod és nem járnál így
2021. aug. 12. 18:23
 10/30 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de hol írtam (szerinted) hazugságot? Azt írtam, hogy kevés az ilyen jellegű állás, illetve hogy nehéz bekerülni ilyen területre, szerencse kell hozzá.

Később jeleztem hogy azért tudom ezeket, mert ilyen területen tanultam + a phd-ra jelentkezés előtt néztem a munkaerőpiacot, + szükséges a phd a legtöbb esetben, mert megvádoltál azzal, hogy nem is tanultam ilyen területen és nem is dolgoztam benne. Itt hol szerepel neked, hogy nem dolgoztam egyáltalán vagy nem tanultam ilyen területen? Honnan tudod, hogy mikor végeztem a phd-val, ha végeztem egyáltalán vele? Sehol sem írtam ezekről semmit, csupán annyit, hogy mielőtt jelentkeztem a phd-ra, néztem a munkalehetőségeket is. Ez lehetett 1 éve is, 2 éve is, de akár 5, akár 8 vagy több éve is, hiszen időpontot nem írtam.

Ha valóban ilyen területen dolgozol akkor ékes példája vagy annak, hogy a diplomával nem jár intelligencia is. Meg kéne tanulni szöveget értelmezni!

2021. aug. 12. 23:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!