Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyire lehet elhelyezkedni...

Mennyire lehet elhelyezkedni a biotechnológiában, molekuláris biológiában manapság?

Figyelt kérdés
Milyen lehetőségei vannak egy biotechnológia vagy molekuláris biológia mesteren végzett embernek? Gondolok itt akár kutatóintézetekre, gyógyszerfejlesztésre stb. Eléggé felfutóban van ez az iparág most főleg külföldön, csak nem tudom itthon is vannak-e jó lehetőségek. Kell a PhD is, vagy elég a mester?

2021. aug. 11. 11:48
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
48%

Nem kell ahhoz szó szerint leírni valamit, hogy világos legyen. A te esetedben ez hatványozottan igaz. Az, hogy te nem tudsz a sorok közt olvasni, az téged minősít, de kb. 2 kommented után mindenki számára világossá vált, hogy te semmiféle phd-t nem végeztél a témában és sosem dolgoztál ebben a szakmában. Aki meg igen, az bátran mondhatja rád, hogy kamuzol, mert pont az ellenkezője igaz annak, amiket itt firkálsz. Mi a célod ezzel a kamuzással?

"Ha valóban ilyen területen dolgozol akkor ékes példája vagy annak, hogy a diplomával nem jár intelligencia is. Meg kéne tanulni szöveget értelmezni!"

Ez a blődség minden olyan gyk-s kommentálőnél előjön, akinek semmi érve, semmi vitakultúrája,de legjobb védekezés a támadás elve alapján bepróbálkozik ezzel. Gratulálok

2021. aug. 13. 06:48
 12/30 anonim ***** válasza:
Nekem nincs vitakultúrám? Én támadok? :) Amint ellentétes véleményt írtam, rögtön vádaskodni kezdtél, holott semmit sem tudsz rólam. Azért legyen már egy kis önkritikád. A XXI. században azért ideje lenne megtanulni elfogadni, hogy más embereknek lehet más véleménye, és ezért nem kell hazugnak vagy kamusnak titulálni.
2021. aug. 13. 09:12
 13/30 anonim ***** válasza:
100%
Testvérem biotechnológiát tanul a BME-n.10en valahányan vannak a szakon. Ha nem talál itthon állást, akkor megy majd ki Svájcba . Ott rengeteget hirdetnek .
2021. aug. 13. 12:48
 14/30 anonim ***** válasza:
35%

"Azért legyen már egy kis önkritikád. A XXI. században azért ideje lenne megtanulni elfogadni, hogy más embereknek lehet más véleménye, és ezért nem kell hazugnak vagy kamusnak titulálni"

Persze, véleményed lehet, de te tényként állítod a téves infóidat, sehol sem írtad, hogy "szerintem nincs munka", "szerintem életképtelen vagyok és nem tudok utána nézni az infókat", sem ehhez hasonlót. Én ebben dolgozom, tudom mi a helyzet, te nem, mégis folyamatosan állítod a h.lyeségeket. Kinek is van baj az önkritikájával?

2021. aug. 13. 13:01
 15/30 anonim ***** válasza:
48%

Ha valóban ebben dolgoznál, lenne róla fogalmad, hogy nincs olyan sok lehetőség vele még itthon. És ismét csak támadsz, életképtelennek nevezel, holott nem is ismersz engem. Ezt mire alapozod? Miből veszed azt, hogy nem tudok utánanézni az infóknak? Pont ezért tudom, hogy kevés a lehetőség, mert millió helyet végignéztem már, alig van üres pozíció, nehéz bekerülni, stb.

Egyébként meg te nem tényként szajkózod az állításaid? Mivel támasztod alá őket? Semmivel. Csak vagdalkózol és személyeskedsz, mert valaki nem ért egyet veled. Ha olyan sok a lehetőség vele, listázd kérlek azokat, és bizonyítottad is. De nem vagy képes erre, mert koránt sincs akkora piaca itthon még ennek a területnek, mint állítod.

2021. aug. 13. 18:05
 16/30 anonim ***** válasza:
32%

Itt egyedül te személyeskedsz,senki más.

"Egyébként meg te nem tényként szajkózod az állításaid? Mivel támasztod alá őket? Semmivel"

Mint írtam, a szakmában dolgozom, pontosan tudom mi a helyzet: lassan írom neked újra, hogy megérts: hiányszakma, alig van pár ember, aki elvégzi a képzést és erősítené a munkaerő piacot. Kapásból 15-2p helyet tudok mondani, ahova keresnek embert. Nem msc-is kis mazsolát

2021. aug. 13. 18:24
 17/30 anonim ***** válasza:
91%

Ki személyeskedik? Nézd meg, hogy mit jelent ez az értelmező kéziszótárban mert fogalmad sincs a jelentéséről ezek szerint. De lényegtelen, ha nem tudod felfogni amit írnak. Egyébként most sem bizonyítottad az állításod, csupán ideböfögtél egy intervallumot, hogy TE TUDOD hogy 15-20 helyen keresnek ilyet. Ezt is mivel bizonyítod? Egyetlen ilyen álláshirdetést sem linkeltél be, nem hogy 15-20 db-ot. Csak kapálózol a levegőben. Úgy dolgozol te ebben, mint amilyen gyakran piros hó esik.

Kérdező, a lényeg: nehéz vele elhelyezkedni, nem vesz fel a piac évi kb 40 embert aki ilyen msc-t végez (Pesten a PKKE ITK-n és Pécsett is van biotechnológia szak, nem csak a BME-n) + ezekre rá x fő phd-st. Mindenképp szükséges a phd, hogy egyáltalán labdába rúgj itthon.

2021. aug. 13. 18:53
 18/30 anonim ***** válasza:
100%
Ja és ez a kb 40 fő az, aki konkrét biotechnológia msc-t végez Mo-n. Emellett még konkurenciát jelentenek a biológiát végzettek, és sok esetben más természettudományos végzettségűek is, pl vegyész, gyógyszerész. Láttam már olyan álláshírdetést, ami molekuláris biológiával volt kapcsolatos (pl vektorok, plazmidok, klónozás, sejttenyésztés, stb) várt el, de vegyészként is lehetett jelentkezni rá. Sokszor csak az a lényeg, hogy legyen valami közöd a területhez, mert úgyis betanítanak.
2021. aug. 13. 19:13
 19/30 anonim ***** válasza:
Ugyanígy a biotechnológus is mehet távolabbi, de rokon szakterületre. Ha így nézzük, nem olyan nehéz vele elhelyezkedni, mint ahogy leírtátok, és végül is ez volt a kérdés.
2021. aug. 13. 19:20
 20/30 anonim ***** válasza:
23%

17-es, hagyd már abba a téves információk terjesztését! Mit nem értesz azon, hogy hiányszakma? Ahogy az utolsó is írja, annyira, hogy más végzettségű embert is felvesznek már szinte bárhova, és utólag beiskolázzák. Nyomatod folyamatosan a téves infókat úgy, hogy kívülállóként bele sem látsz.

Ezt a gyerekes gyk-s stílust légyszíves hagyd abba, senki swm kíváncsi rá ahogy égeted magad ezzel a személyeskedős dumával, meg hogy bizonygassa az ember egy gyökernek a tényeket, mert már másba nem tud belekötni. Te hol bizonyítottad, hogy kevés a munkahely? Sehol.Egy munkámra se álláshirdetés útján kerültem be, mivel egy komplex kutatói állást nem meghirdetni szoktak, hanem ezekre a szakmai berkek közül pályáznak, jó hogy nem találkozol ilyennel.

Ez egy jolly joker szakmai pálya, amivel itthon, de bárhol külföldön is bármikor lehet munkát találni, ráadásul elég jó fizuért

2021. aug. 13. 19:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!