Egyetem vagy szakma?
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Államigazgatási Osztatlan Mesterképzés szakára vettek fel ami 5 évre szól. A pont 329 volt az én pontszámom 406. A beiratkozás most augusztus végén lesz és pár hónappal ezelőtt még fellebbezést is nyújtottam be az alkalmasságira, viszont most hogy el kellene magam egy ilyen hosszú időre köteleznem sok kétségem támadt. Lenne hajlandóságom a továbbtanulásra viszont ilyen hosszú időre ez nekem nagyon sok lenne. Vannak az egyetemen más szakok is amik hasonlóak és egy év múlva 3 éves képzésre felvennének viszont, az egy év kihagyást jelentene, plusz az állami szféra középszerű fizetései is eltántorítanak (annak tudatában hogy most 5 évre kellene elköteleződjek) Tavaly nyáron és idén is egy rendkívül sikeres többek között kartonozó szakmunkás mellett dolgozom segédként és más helyekhez viszonyítva ahhoz képest ami a feladatom és hogy mennyit keresek nagyon jó kis rövid távú munka és amit folyton folyvást ebben az építkezési környezetben hallok a különböző vállalkozói szakmunkás fizetésekről az nyilván tetszik és úgy gondolom lenne szorgalmam és affinitásom például; kartonozónak, festőnek vagy épp burkolónak tanulni és nem riaszt vissza az ilyesfajta munka. A kérdésem igazából egy tanács kérés lenne, a jelenlegi végzettségemmel egy hatosztályos gimnáziumban megszerzett érettségivel mi tévő legyek? Várjak egy évet és próbálkozzak egy rövidebb időre szóló szakon még egyszer? Ha valamilyen szakmát tanuljak azt hol és milyen körülmények között tegyem? (Gondolok itt az OKJ-s képzésekre bár azt jelenleg nem tudom hogy azok megszűnnek-e vagy mi a helyzet de remélem érthető a kérdésem) Köszönöm aki meghallgatott és esetleg tud válasszal szolgálni.
-19.F
Az is kérdés, hogy mi akarsz lenni?
Ha az allamigazgatas érdekel, tanuld azt. Ott is vannak jó fizetések.
Ha nem érdekel igazán akkor felesleges akár egy évet is az egyetemen toltened.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!