Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi a véleményetek az ingatlank...

Mi a véleményetek az ingatlanközvetítő munkáról?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy a köztudatban milyen kép van az ingatlanosokról?

Tisztelt munka ez? Vagy inkább lenézik őket?

Szimpatikus a jutalékos rendszer, de félek, hogy megalázóan bánnának velem az eladók /vevők.

2021. aug. 8. 22:42
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
91%

Nagyon utálom őket.

Adtam el néhány lakást már eddigi életemben, most is éppen ezt teszem.

Felhív az ingatlanos, hogy látta a hirdetést és neki van vevője...

Mondom, hogy oké, bár benne van a hirdetésben, hogy ingatlanossal nem szeretnénk együttműködni, de egye fene hozza azt a vevőt.

Ja, azt úgy nem lehet, előszőr kössünk szerződést 3 hónapra, kizárólagossággal.

LOL

Mondom neki: kössünk szerződést erre az egy vevőre!

Azt úgy sajnos nem lehet... XD

És ennyit tudnak. Semmit nem csinál azon kívül amit én is, meghirdetem a lakást, és megmutatom az érdeklődőnek. De ezért cserébe milliós jutalékot vár el. (~3%)

Lényegében egy felesleges hiéna szakma.

2021. aug. 9. 07:13
 12/15 anonim ***** válasza:
90%

Ennél már sokkal nagyobb cigányságokat is hallottam amiket ezek a férgek csinálnak.

Netes hirdetésedből lelopja az infókat képeket, és felt teszi más oldalakra a tudtod kívül, aztán ha azokra jelentkezik valaki, megy hozzád tartani a markát hogy hozott vevőt.

vagy

Felhív hogy megnézné az ingatlant mintha vevő lenne, majd képeket szeretne róla készíteni, megint csak azért hogy a tudtod nélkül hirdesse az ingatlanod, aztán hozott vevővel péznt próbáljob kicsikarni.

vagy

Ezt az esetet konkrétan itt az oldalon olvastam, hogy szerződött ügynökkel, aztán maga értékesítette nem az ügynök kuncsafja vette meg, az ügynök meg követelte a jutalékot. (amit már a bíróság is kimondott hogy ilyen nincs)

Szóval ilyen patkány foglalkozás, mert csak így tudnak megélni belőle.

2021. aug. 9. 07:19
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Az a gond, hogy sokan akik semmihez sem értenek elmennek ingatlanosnak és rontják a szakma hírnevét.

Személy szerint én nagyon utálom őket mert hazudnak mint a vízfolyás, nincsenek képben a lakás alapvető tulajdonságaival és próbálják eltitkolni a hibákat.

Például egyik szerint nem beázott a fal hanem a dilatációs hézag okozta ásványkiválás történt a hőkülönbség miatt amitől a falfesték pigmentjei kikristályosodtak és színt váltottak.

Másik szerint kifejezetten előnyös, hogy tűzfalra néz minden szoba mert nem fog belátni a szomszéd.

2021. aug. 9. 09:13
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

A legtöbben szerintem nem lenézik, inkább utálják őket. Sajnos az ingatlanpiac utóbbi években történt felfutása nagyon sok fogalmatlan, írni-olvasni alig tudó sutyerákot arra ösztönzött, hogy szegődjenek el ingatlanosnak, mert azt gondolták, ez csak annyiból áll, hogy nézik a hirdetést, majd felhívják a tulajt, hogy "van vevőm a lakásra, mikor tudnánk szerződni".

Nagyon sok lakáshirdetésnél látok én is vérlázító hülyeségeket, úgy mint olcsó, kültelki, semmitmondó duma ("beleszeretős lakás", "madárcsicsergős környezet", "frekventált hely" stb.), bortányos helyesírás (rendszeres a helység/helyiség és a be/-be / ban/-ben keverése a hirdetésekben. A fotózás meg a legtöbbször kimerül abban, hogy mobillal lő három értelmezhetetlen képet szembefényben, vagy úgy, hogy a szaros bili ott figyel a szoba közepén.

Nyilván sejthető, hogy aki három diplomát szerzett és két nyelven beszél, az nem fog elmenni ingatlanosnak, de azért szerintem egy alapvető szellemi szint elvárható lenne.

Nemrég árultam a nagymamám megörökölt lakását. Részletes leírást csináltam hozzá, jó minőségű képeket és beleírtam a hirdetésbe, hogy ingatlanosok segítségét nem óhajtom igénybe venni. Ehhez képest naponta érkezett három hívás, hogy neki van vevője meg szeretné felajánlani a segítségét. Nyilván ebben a szakmában ezzel a pofátlan pióca stílussal lehet csak érvényesülni, de ezt is lehet okosan meg primitíven.

Amikor felhívott valaki, akkor a neve alapján rákerestem és megnéztem néhány hirdetését. A következőkre fókuszáltam:

1. Képek. Szerintem ez a legfontosabb, mert be tudja indítani a fantáziát. Ahol a képbe belógott a macska farka meg az ablakban tükröződött az atlétatrikós tulajdonos, ott eleve nem is nézelődtem tovább.

2. Leírás. Aki egy tíz soros hirdetetést nem tud helyesírási hibáktól mentesen, stilisztikailag is kielégítően megírni, az vagy nettó 30 másodpercet szánt az egészre, vagy egyszerűen csak primitív ember. Egyik sem szerencsés. "Magával ragadó hangulat" meg "a város egyik legkedveltebb kerületében" típusú bullshiteknél már nyomtam is az ikszre a jobb felső sarokban.

2. Az ingatlanos fényképe. Vicces, de nagyon sokan már itt elhasaltak: közönségesen kirakott deloltázs, miniszoknyában lőtt, fekvő (!!) fénykép... persze a rosszlányok.hu-n ennek lehet pozitív hozadéka, de lakást nem feltétlenül így akar eladni.

Sajnos a telefonáló ingatlanosok 90%-ka elhasalt a fenti három pontok valamelyikén, vagy épp már a telefonban olyan suttyó dumát tolt, hogy inkább meg sem néztem a portfólióját.

Hát.. talán ezért van sokakban előítélet, ami nem azt jelenti, hogy ezt nem lehet profin és értelmesen csinálni, csak sajnos a szakma nagy része nem úgy csinálja.

2021. aug. 9. 13:31
 15/15 anonim ***** válasza:

Nekem nagyon rossz véleményem van rolók meghirdettük egy családi házat felrakták az oldalukra a hirdetést meg kiraktak egy táblát. De a vevők nem jöttek majd egyszer csak az egyik érdeklődő becsengetett, hogy hiába hívja a számot nem veszik fel vagy továbbítják pedig megszeretné nézni a házat de az ingatlanos nem ad neki időpontot. Ezután én felraktam a jófogásra meg csináltam róla jó képeket egy normális leírást. Így a végére lett két komoly érdeklődő egyik én általam másik meg ismeretségi körből és egymásra licitáltak. Természetesen a jutalékot vitte az ingatlan iroda mert 1 éves szerződés volt.

Másik esetben egy albérletet vettük ki amikor összefutottunk ingatlanossal. 1 kép volt a hirdetésnél az is homályos kb semmit nem mutató, de olcsó volt és jó helyen ezért felhívtuk megnéztük majd és kivettük. Szerződés aláírásánál találkoztunk az idős nő tulajjal megbeszéltük hogy 17. van ezért fél hónapot fizetnék ki. Mikor írtuk alá a papírokat az ingatlanos kérte is a részét ami 1 havi lakbér volt és mondta nekünk hogy akkor mi fizessük ki az egész hónapot meg a rezsit rá mikor ott sem laktunk.

Szerintem mi voltuk az első érdeklődők és ki is vettük pár nap alatt simán kereset 90.000Ft és még egy normális hirdetést sem csinált.

Most lakást akarok venni és nézegetem a hirdetéseket, de nagyon sablon szövegek vannak amik semmit nem mondanak. Olyan alaprajzot tesz fel róla amiről hirdetésben leírja, hogy nem így néz ki. De láttam nagyon profit is ahol pl videó van az egész lakásról, hogy végigmennek benne vagy olyan amiben lehet sétálni a lakásban és 360 fokban körülnézni.

Tudok olyan ingatlan közvetítőről is aki nem törli az eladott lakás hirdetéseket, mert így többen hívják és akkor ajánl nekik másik lakást.

2021. szept. 13. 01:38
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!