Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Lehetek IT-s, ha nem megy a...

Lehetek IT-s, ha nem megy a matek?

Figyelt kérdés
Sokan mondják, hogy menjek programozónak, mert azzal milyen jól lehet keresni.

2021. aug. 7. 01:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
81%

Ha a matek nem megy, akkor jó eséllyel a programozás sem fog, esetleg nézz be képzéseken 1 próbaórára még.

Persze olyan IT-s lehetsz, aki csak hardvereket szerel, annak sok köze nincs a programozáshoz. :)

2021. aug. 7. 01:56
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

"mert azzal milyen jól lehet keresni"

Kérdezd meg azoktól, hogy ugyan miért lehet vele olyan jól keresni?

Segítek, pont azért, mert kevesen tudják elsajátítani a tudást.

Javaslok neked kérdező egy rendszergazda tanfolyamot, ott alapszinten beleszagolsz a C#-ba és meglátod, hogy a te világod-e.

2021. aug. 7. 05:22
 3/11 anonim ***** válasza:
73%
A matek ob a logikus gondolkodassal a problema megoldo kepesseggel es az iq-val osszekotheto. Sajnos ezek elég alap dolgok szoval nem mondom hogy nem lehetsz, de rohadt nehez dolgod lesz egyetem alatt
2021. aug. 7. 06:20
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen
2021. aug. 7. 06:48
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem kimondottan matek kell hozza, inkabb azt mondanam akiknek megy a programozas azoknak a matek sem nehez.
2021. aug. 7. 07:02
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Matek nem a p4pgramozashoz kell hanem bizonyos technologiakhoz feladatolhoz. Pl grafikai dolgok programozasahoz.

Ahhoz, hogy pl a gyakorikerdesek.hu-t fejlesszed, minimalis matek kell.

De ezer olyan dolgot lehet fejleszteni amihez nem kell foiskolai matek.

Alapok azert nem artanak. Pl szamrendszerek, altalanos iskolai dolgok mint az atlagolas, abszolut stb ilyen aprosagok.

2021. aug. 7. 07:13
 7/11 A kérdező kommentje:

A matekot mindig is hanyagoltam. A történelmet meg a magyart szerettem, azokból jó voltam. A matekkal meg úgy voltam, hogy éljem túl.

Ha tanultam volna rendesen, akkor lehet hogy jobb lettem volna belőle

2021. aug. 7. 11:22
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem igazán értem a kérdést, el akarsz végezni valami iskolát (papír kell), vagy programozóként akarsz dolgozni?

A (valamennyire) elismert papírt adó iskolákban a matekot komolyan veszik, nem úszod meg.

Az IT viszont az a világ, ahol az autodidakták egész sokra vihetik, ahhoz viszont az kell, hogy leülj a fenekedre és megtanuld - nem lehetetlen, egy csomó ismerősöm/kollegám van akik más szakmából váltottak (a legutóbb hozzánk felvett kollega eredeti végzettsége pl. agronómus). Ezek az emberek viszont a napi 8 óránál messze többet "dolgoznak" amennyiben a tanulás/továbbfejlődésre szánt időt is beleveszed, tehát ez egy életforma, aki ragaszkodik a napi 8 órához az nem fog ebben a szakmában jól keresni.

Azt még érdemes lehet tudnod, hogy az IT-n belül messze nem mindenki "programozó", és nem is ők keresnek a legjobban.

2021. aug. 7. 18:31
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Amint írod, inkább a humán területekhez van érzéked. 1000 más jó szakma van még. Humán affinitással tanulhatsz például újságírónak és tanulj meg mellé még két-három nyelvet is (angol + még valamiket), hogy külföldön is tudjál dolgozni.
2021. aug. 8. 13:12
 10/11 A kérdező kommentje:
De humán területekből nem lehet megélni. És túl introvertált vagyok, hogy pl újságíró legyek. Nem szeretek emberekkel foglalkozni
2021. aug. 8. 13:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!